Negocierile Rusia – Ucraina: Concluzii!

UPDATE Delegaţia rusă la negocierile cu Ucraina va elabora un acord politic care să includă elemente stabilite cu Kievul şi va propune un summit al preşedinţilor Rusiei şi Ucrainei, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, care va fi posibil imediat ce tratatul va fi pregătit pentru a intra în vigoare.

„Vom aplica o strategie în două etape pentru reducerea conflictului: una dintre etape este de tip militar, iar a doua este la nivel politic. Discuţiile au fost consistente şi constructive. Propunerile părţii ucrainene vor fi analizate în viitorul apropiat, vor fi transmise preşedintelui Rusiei şi vom oferi un răspuns. După discuţiile substanţiale de astăzi, am stabilit să propunem o soluţie politică şi este posibilă o întâlnire la nivel de preşedinţi pentru iniţierea tratatului”, a declarat Vladimir Medinski, şeful delegaţiei ruse, citat de agenţia Interfax.

„Negocierile pe tema unui acord privind neutralitatea şi privind statutul non-nuclear al Ucrainei intră într-o etapă practică; pentru creşterea încrederii, s-a decis reducerea în mod radical a activităţilor militare în direcţia oraşelor Kiev şi Cernigău (Cernihiv)”, a declarat, la Istanbul, adjunctul ministrului rus al Apărării, Aleksandr Domin.

„Rezultatele reuniunii de astăzi, de la Istanbul, sunt suficiente pentru o întâlnire la nivel de şefi de stat”, a afirmat, la rândul său, David Arahamia, unul dintre membrii delegaţiei Ucrainei.

UPDATE Ministerul rus al Apărării a anunţat marţi, în contextul negocierilor din oraşul turc Istanbul, reducerea semnificativă a operaţiunilor militare la periferia Kievului şi în oraşul Cernigău (Cernihiv), situat în nordul Ucrainei.

„Negocierile pe tema unui acord privind neutralitatea şi privind statutul non-nuclear al Ucrainei intră într-o etapă practică; pentru creşterea încrederii, s-a decis reducerea în mod radical a activităţilor militare în direcţia oraşelor Kiev şi Cernigău (Cernihiv)”, a declarat, la Istanbul, adjunctul ministrului rus al Apărării, Aleksandr Domin.

Şeful delegaţiei ruse, Vladimir Medinski, a anunţat, potrivit cotidianului Le Figaro, că au avut loc „discuţii substanţiale” cu partea ucraineană.

La rândul său, David Arahamia, unul dintre membrii delegaţiei ucrainene la negocierile de la Istanbul, a declarat că Ucraina insistă pentru „un acord internaţional care să prevadă garanţii internaţionale de securitate”. „Vrem un mecanism internaţional privind garanţii de securitate, prin care statele garante să acţioneze în mod similar cu prevederile Articolului 5 al NATO şi chiar în mod mai ferm”, a declarat David Arahamia, după negocierile de la Istanbul.

Întâlnirea dintre negociatorii ruși și ucraineni s-a încheiat marți, au declarat oficialii din Turcia, unde acestea au avut loc.

Echipele de negociatori s-au întâlnit la Istanbul pentru a încerca să ajungă la un acord privind încetarea focului și pentru a pune capăt conflictului din Ucraina.

Roman Abramovici a fost prezent la discuții, dar nu a făcut parte în mod oficial din echipele de negociere.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

21 de Comentarii

  1. Rebrov a activat în Rusia şi crede că acolo oamenii se mulţumesc cu un frigider şi un televizor. Şi că progresiştilor li se bagă pumnul în gură
    „Din păcate, Rusia este la fel. Propaganda are efect acolo de mai bine de 20 de ani. Sunt sigur că Rusia este o țară a confortului. Se mulţumesc că au frigider, au televizor. Acest lucru este suficient pentru majoritatea.

    Sunt mulți ruși progresişti, care vor să avanseze, însearcă să se dezvolte, dar nu sunt lăsaţi. De aceea, mulți dintre acești ruși părăsesc țara. Oamenii care încearcă să-și exprime poziția se confruntă cu utilizarea forţei.

  2. Gelule ai mâncat ciuperci otrăvitoare ? Tu crezi ca in Rusia Există un Prelipceanu și un Radu Tudor și niste televiziuni Bideniste ? Să le spună că nu au nevoie Rușii de Rusia ? Că Armata lor e rea si că NATO le face bine Ca Mircea Geoană este un militar de excepție … și că soluția lor ar fi Ursula sau Câtzu ? Există logică în gândire ? GERMANIA ȘI FRANȚA și Ucraina a semnat un tratat de pace in 2016 ….l-au respectat ?

  3. Acum sunt conflicte mari de opinii intre tinerii rusi, plecati la studii in Occident si imbecilizatii de propaganda lui Adolf Putler , din familiile celor ramasi acasa.
    Mujicii de rand sunt foarte usor de dus de nas. Mie mi-a povestit demult un batran care luptase in Est, cum mujicii erau indoctrinati de invatatorul din sat ca romanii erau saraci si de-aia venisera in Rusia, ca sa le fure bogatiile rusilor.
    Mujicul la care era incartiruit romanul nostru din Rm Sarat, ii arata laudandu-se: trenul care trecea prin apropiere o data/zi si un patefon cu manivela care haraia. Mujicul nu credea in ruptul capului ca in Romania erau multe trenuri si aparate de radio, nu patefoane cu manivela. ,,Voi nu aveti, asa ne-a spus noua invatatorul”.
    De unde se vede ca nici azi nu exista diferenta dintre mujicul din 1940 si cel din 2022. Pe trogloditii acestia se bazeaza Putin.

  4. Punctul meu de vedere. Pot sa negocieze ce vor. Ukrainienii nu sunt de capul lor. Cand echipa de negocieri se va intoarce la Kiev, americanii vor spune – no hoooo. razboiul trebuie sa continue pana cand vrem noi…chiar daca din Ukraina nu va ramane piatra pe piatra. Este evident acest lucru. Daca SUA nu ar fi vrut acest razboi, Kievul implementa Acordurile de la Minsk. Nu va fi nici o pace atat timp cat SUA conduce ostilitatile – mai vinde niste arme, niste gaz lichefiat si face praf economia Europei. E un razboi din care toata lumea pierde, in afara de SUA….numai ca acest castig al americanilor este pe termen scurt pentru ca antiAmericanismul crste in progresie geometrica pe glob.

  5. Uitați-vă la nenorociții ăia din ukraina!!..cum sa negociezi cu astfel de golani!!…

  6. Poveștile care circulă prin presă cum că Russia a pierdut războiul pentru că nu mai are tehnică, cum că Russia a declanșat un blitzkrieg și că s-a înpotmolit, sunt fantasmagorii pentru adormirea fraierilor. Nici o armată cu minimă pregătire nu declanșează un blitzkrieg la începutul primăverii, prin mâzgă și noroaie pentru că nu are cum să-l ducă la capăt. Chiar atât de proști îi credeți pe ruși?

  7. Intre Abramovici, Zelensky si Bennett, ce rus sau ucrainean sa alegi…?

  8. Zelensky a priceput ca Ucraina este PIERDUTA,de multe teritorii si cauta sa mai scape ce se mai poate din dezastru in care a fost bagat de SUA prin Joe Biden.

  9. ” Negocierile de pace nu aduc nimic bun. Trebuie să terminăm ce am început.” R Kadarov

  10. Rusia nu are onoare,se stie, cum se spune „nu este nici panaramă,dar nici virgină „Cine mai crede in „progresele ‘unor delegatii platite de Abramovici!:))

  11. Încet și sigur Ucraina va pierde teritorii și vă dispărea ca stat. Zelenski nu are nici o legătură cu politica sau diplomația. A distrus Ucraina din temelii prin imbecilitatea să, iar echipa de la Kiev este după chipul și asemănarea sa. Asta se întâmplă când dai un stat pe mâna unui imbecil!

  12. Sprijinul NATO s-a lasat cu distrugerea Ucrainei.Multumesc de asa prietenie!Nu putea actorul Z sa-si imagineze momentul semnarii tratatului cu Rusia inainte sa-si vada tara distrusa? Mandria „azovilor” l-au adus aici.Scump pret pentru mandrie si prostie la un loc.Jocul „de-a NATO cu Rusia” in marile cancelarii a nenorocit un popor .O tara distrusa intr-o luna.Vestul inloc sa indemne la pace aduce combustbil.Le place spectacolul desi cu siguranta in fiecare duminica se duc pe la biserici,asa cum le place sa se vada in media.A crapat crestinismul in ei de atata evlavie.

  13. @salvamarule, cred ca ai dreptate, dupa ce amaricii s-au chinuit sa construiasca laboratoare, instalatii, facilities, gardul prin care sa bage batul, e greu de acceptat ca vor pace; sa nu uitam ca acolo e zelinosul care e omul lor. Hai s-o vedem si pe asta, liniste in bosfor.

  14. Mă scuzati dragi rusofili,poate nu ați inteles bine dar glorioasa armata roșie se retrage.Unde se credeau stapanii Ucrainei acum se multumesc cu cateva sate părăsite.??.Iti dai seama ce inseamna coruptie in armata rusă.Cu forțe de 10 ori mai mari n au reusit aproape nimic.Zelensky incepe să le cante „ce bine imi pare că ai luat țeapă, ce bine imi pare că ai pierdut”

  15. Rusii incep sa inteleaga ca au pierdut totul. Tinerii sacrificati, care ar fi putut face ceva pentru o Rusie cat de cat normala, la fel, vor avea de platit vreo 500 de miliarde de euro ca despagubiri de razboi, economia li s-a dus de-a dura cu 15 ani in urma, iar dplomatic au ajuns pe nicaieri. (Doar daca India, Pachistanul, China si Coreea de Nord le mai acorda vreun credit.) Daca Putin nu va fi lasat sa recurga la armele chimice, biologice sau la cele atomice, rusii vor incerca in sfarsit sa-si faca ordine in ograda. Si la acest capitol, Putin si siloviki-i lui nu se vor simti prea bine. Ucraina a luptat eroic. A aratat ca o armata oricat de mare, intr-un stat corupt, nu poate face fata determinarii si setei de liberate a celei a unei tari ce de-abia scapase de sub jugul totalitarist si nu vrut sa cedeze. Putin, de rusine fata de altii si mai ales din ura atavica pentru oamenii sai nu s-a invrednicit macar sa le adune cadavrele de prin orasele distruse, sa le ingroape in pamantul pentru care au luptat. Vor trece ani, decenii, secole, poate, pana cand Rusia se va reabilita in ochii lumii dupa aceasta aventură a cruzimii si a absurdului, demna doar de timpuri medievale. Va urma…

  16. Noi am înțeles foarte bine ca armata rusa NU se retrage, ci diminuează ostilitățile din zona Kiev.

    Ori nu ai citit declarațiile, ori nu înțelegi ce ai citit, ceea ce înseamnă analfabetism.

  17. @GG poate ca actorasul este prizonierul”azovilor”
    Rusia se va alege cu ceea ce a pretins de la inceput: Crimeea, Donetk, Lugansk nu vor mai fi niciodata ale Ucrainei

  18. În sfârșit o veste mai bună. Sper sa se continue cu succes negocierile și să depășim coșmarul acesta!

  19. R.Moldova, poate aborda serios shi in interesul moldovenilor=romanilor soarta Bassarabiei shi a Bucovinei furate de bolshevici. Pot propune lui Zelenskyy (care eronat shi tendetzios invita pe ei sa atace Transnistria), sa preia el Transnistria la schimb cu teritoriile furate. Asta ar fi o lovitura nu numai de imagine, dar shi o infringere militara a rushilor, ca prim pas de excludere a Rusiei din zona. Se va dovedi ca Rushii sunt propagandishtii pe aceasta problema, in ciuda acuzatziilor aduse Ukrainei ca detzin teritorii straine. Daca se va face pace, Rusia ca deobicei va shantaja cu aceasta problema inghetzata. Ukraina are nevoie in situatzia lor critica shi de vecini adevaratzi prieteni, care pot fi romanii, shi care au capacitatea de a dori shi ei o pace sincera cu ei, macar din acelashi motiv al pericolului rusesc. Trebuie incercata aceasta actziune diplomatica din partea R.Moldovei, care sigur va avea shi sprijin extern precum SUA, ce pot chiar coordona actziunea. R.Moldova este singura tzara din zona de conflict ca sa clarifice macar securitatea lor, shi in acelashi timp securitatea flancului estic al NATO. Deci, d-l Preshedinte Johannis poate discuta shi cu Preshedintele SUA in acest, care va fi aplaudat shi ca un fauritor de pace. Este o actziune, care ar aduce shi un premiu Nobel, shi de ce nu prevenii WW3. Daca ar fi fost Regele Mihai, sigur ar fi gindit la fel. Diplomatzia noastra are destula traditzie in a dori pacea in lume shi nu razboaie. O zi buna shi Nihil Sine Deo. Con P.S. Daca Ukrainienii o lalaie, mai ales ca in razboi numai cel care actzioneaza rapid poate invinge, atunci vor avea cum a mai fost in WW1, iluzia, ca sunt o tzara pe harta. Rusia este prea mare ca sa fie invinsa militar, shi trebuie mai mult shi cu credintza adevarata de creshtin ca sa actzioneze. Numai Alo!geniile nu rezolva conflictele inghetzate de semenii lor!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.