Nesimţirea de la Sulina

Peste 170 de saci cu deşeuri au fost strânşi în urma unei acţiuni de ecologizare a plajei Sulina. Reprezentanţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) au anunţat, sâmbătă, că împreună cu reprezentanţi ai Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD) au desfăşurat la Sulina o acţiune de ecologizare pe sectorul de plajă de aproximativ şase kilometri, cuprins între Unitatea militară şi canal Împuţita.

La acţiune au participat alături de salariaţi ai ARBDD din cadrul Comisariatului de Control Regional Sulina, Biroului Monitoring Zone Protejate, Centrului de Vizitare şi voluntari din cadrul Şcolii de vară organizată de INCDDD la Sulina.
Au fost colectaţi în total 172 de saci cu deşeuri în mare parte constituite din PET-uri, 60 kg de metal, care au fost preluaţi şi transportaţi de către Societatea Comercială J.T. Grup S.R.L. la staţia de sortare din Sulina.
Astfel de activităţi de ecologizare vor continua şi în lunile octombrie şi noiembrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

17 Comentarii

  1. Păi da,.. Acțiune, cu teleguța,. De era una mai mică cu aia veneau.. Ce crezi că doar atîta gunoi există acolo pe plajă ?? Trebuie să vii cu camionul și cu remorca..

  2. Personal, nu cred că cetățenii au aruncat toate acele gunoaie, ținând cont că importurile de deșeuri ajung împrăștiate unde nu te aștepți.

  3. Întrebați șeful rezervației biosfera delta dunării….vă va răspunde că de vină sînt pescarii sportivi….

  4. tziganiada,editie princeps
    asa cum muncesc,asa traiesc

  5. Ati fost vreodata la Sulina? Masinile acolo sunt aduse cu barja, nu pot ajunge pe uscat. Nu cred sa fie, la ora actuala, mai mult de 100 de masini in tot orasul. Inca e bine ca au gasit o remorca in care sa adune deseurile.
    Vis-avis de deseuri, din ce se vede, acestea au fost lasate mai degraba de comercianii ambulanti decat de turisti. Deci locuitorii isi strang propriile lor deseuri.

  6. În altă chestiune dăunătoare pînă la distrugere a romănilor , păcăliciul de la Min. Mediului se laudă că într-o lună a generat sancțiuni contravenționale la nivel național în valoare de 130.000 lei / zi pentru defrișările ilegale de păduri . Suprafața de păduri tăiate ilegal e de 150 ha / zi , în condițiile în care costul unui ha de pădure e de aproximativ 10-12.000 euro . Deci , e tolerat prin complicitate furtul a 2.000.000 euro / zi cu prețul a 26.000 euro pe care nu îi plătește nimeni statului romăn . Tare afacere a autorităților de la noi ! Fac spectacole de balet și gimnastică pentru fraieri . Probabil , din acest motiv au fost numiți la Min. Med. , numai romăni neaoși , toți unul și unul . Și asta , e o operă care durează de 35 de ani . Cîtă pădure să mai fie , în condițiile în care împăduririle sunt simbolice … ? Un pomișor la un an …

  7. Este bine, înainte de 89′ la Sulina nu erau decât 2 mașini, acum sunt cel puțin 15 taxiuri…

  8. (I) Traducere: în România, STATUL a încetat sa existe: PRIMARIILE, FALIMENTARE, NU MAI ANGAJEAZA GUNOIERI si nu mai cumpara masini speciale. DACA STATUL, ADMINISTRATIILE, EXISTA-NTR-O TARA, CU RESPONSABILI GOSPODARI (exemplul LUXEMBURG-ului care-i si el plin de lume de peste tot, si din Europa, si de pe restul continentelor, însa e CURAT) = SI CURATENIE-N SPATIILE PUBLICE.

  9. Sulina: DE CÂTE SUTE DE ANI nu s-a mai facut curatenie-n spatiul public?! CE PAZESC PRIMARUL si RESTUL ORGANISMELOR PLATITE DIN BANUL CONTRIBUABILULUI?!

  10. Daca educatia oamenilor ar functiona corect ,nu am mai vedea asemenea actiuni.Amenzile pt. cei care murdaresc natura sint foarte mici ,pedepsele la fel ,sistemele prin camerele de luat vederi inexistente .Nu cred ca vine cineva cu sacul la spate sa il arunce acolo,vin cu masinile lor ultra moderne ,dar culmea este ca nimeni nu vede asta .Asa cum sa obisnuit mioriticul care pretinde ca este civilizat ,vom vedea inca o suta de ani de acum inainte aceasta situatie.

  11. @Paulian Ionescu : „educatia” oamenilor nu functioneaza-n nici o tara. Exemplul fiind toata istoria de pâna acuma a omenirii, contemporana, din imediata apropiere, inclusiv. E vorba, în schimb, de INSTITUTIILE STATULUI, care-n România (si nu numai, exemplele sunt fara numar), sunt cvasi-inexistente. Îna pe banul contribuabilului.

  12. Cei doi trebuiesc premiați că și olimpicii sportivi.

  13. Sunt din Sulina, Zona in carebs-a adunat gunoiul nu e frecventata de turisti. Intrebarea e de unde e gunoiul. Poate de la navele care arunca gunoiul in mare? Sau de pe Dunare. Ca romanii arunca multe lucruri in rauri.

  14. Apele curgatoare fac curat din varf de munte si de deal plutesc peturi ca aluviunile sunt carate cand ploua si se umfla ce ajunge jos poate merge departe, cat de departe suficient cat sa travereze tari intregi.
    Se vede de pe etichetele ambalajelor.
    Cutie de margarina nu e trecut in romaneste nimic. Sau nu prea exista pe piata romaneasca respectiva marca de produse. Dunarea cumuleaza apele curgatoare si deseurile din tarile riveane.

  15. Deseurile de pe plaja salbatica cuprinsa intre Sulina si Sf. Gheorghe nu sunt deseuri aruncate de catre localnici sau turisti ci sunt deseuri scoase la mal de mare. Deci sunt deseuri din toate tarile riverane Marii Negre si Dunarii sau alte fluvii si râuri ce se varsa in Marea Neagra. Nesimtirea nu e la Sulina ci e peste tot, din pacate.

  16. Fiind participant la aceasta actiune am ramas uimit ca marea majoritate a pet-urilor colectate provin de la pescari care le folosesc ca plute pentru plasele de pescuit.Numai eu am colectat in cateva ore vreo 200 de asfel de pet-uri.Sunt curios acum cu actiunea de colectare tot asa vor proceda pescarii si de azi inainte.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.