Noua lege a mobilizării în Ucraina. Din Premier League, pe front

Fundaşul echipei Arsenal Londra, Oleksandr Zincenko, a declarat că va părăsi Premier League pentru a lupta în Ucraina în cazul în care va fi chemat de ţara sa, aflată în război cu Rusia de doi ani, informează AFP.

„Eu cred că răspunsul este clar. Voi merge să lupt”, a declarat fundaşul stânga în vârstă de 27 de ani, component al naţionalei Ucrainei (60 selecţii), adversara din grupa României la EURO 2024, într-un interviu acordat postului BBC.

El a adăugat că foştii săi colegi de şcoală sunt implicaţi în conflict.

„Este dificil de înţeles că în urmă cu puţin timp, noi eram colegi de şcoală, ne jucam în pauze sau pe terenul de fotbal, iar acum ei trebuie să-şi apere ţara. Este dificil de acceptat asta, dar nu putem abandona”, a mai adăugat el.

Fostul jucător al echipei Manchester City a mai declarat pentru BBC că a făcut o donaţie de 1 milion de lire sterline pentru a ajuta ţara sa.

„Eu ştiu că anumite persoane ar putea crede că este mai uşor pentru mine să fiu aici, la Londra, decât în Ucraina. Dar sper, sincer, ca acest război să se încheie în curând”, a adăugat fotbalistul.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a promulgat în această săptămână o lege care modifică legea mobilizării în armata Ucrainei, de la 27 la 25 de ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

11 Comentarii

 1. Pana acum au murit 500.000 militari urcacani dar Nato si Zdrelycoco nu se vor lasa pana nu vor muri de 9 ori mai multi. Armata urcacana e deja la portile Kremlinului dar vrea sa cucereasca toata Rusia pana-n insulele Kurile. Asa ca viata a 9 milioane de urcacani merita sa fie jertfita pentru un asemenea obiectiv Nato. Slav Z.

 2. nu este nicio surpriza,

  Hitler trimitea pushti/pushtani pe front
  (in est sau in vest, bolshevismul ataca de peste tot)
  Erdogan a spus ca

  „minaretele sint rachetele noastre”

  (sint versuri dintr-o poezie islamista)
  a facut pushcarie pentru asta
  si a iesit presedinte!

 3. Eu i-am admirat pe ucraineni pentru faptul că au încercat să-și salveze tinerii. Media de vârstă pe front era cred 43 de ani. Are logică: eu care am 50 de ani am apucat să trăiesc ceva pe când un tânăr de 25 nu. Îmi pare rău că acum trebuie să meargă pe front și cei foarte tineri. Blestemați să fie rușii. Măcar de-ar putea fi un imperiu constructiv, dar asta ar însemna să fie inteligenți. Sunt o turmă proastă cu care și cel mai dobitoc țar poate face ce vrea.

 4. Oleksandr Zincenko!!! Ce reclamă ieftină! El știe că pe front nu folosești mingi de fotbal?

 5. Admiri ucrainenii fiindca esti unul dintre ei.Traiesti regeste pe carca noastra, improsti cu ura ,nazism si rasism ordinar la tot pasul.Esti publicata cu mare generozitate la Cotidianul ca asa e ordinul Mutului Suprem ca altminteri blocheaza cardul.Noi,cei care ne mai credem romani in tara noastra suntem cenzurati si haituiti fara mila.Bineinteles ,statul roman ma-ciuco-ciolacist nu uita sa ne jupoaie oana la os pentru voi.Asa ne trebuie daca suntem lasi si prosti.

 6. Pun si eu pariu, tot un milion de euro, ca pulifriciul asta nu se va apropia nici macar la 100 de km de linia frontului ! Sigur medicii il vor gasi cu ceva, ori cu platfus ori cu sindrom bipolar !

 7. Daca acest fotbalist are virsta de 27 de ani de ce nu sa prezentat pana acum la incorporare daca este atit de patriot ? Ce ne spune asta ,sint doar povesti de adormit copii.O sa plece el sa lupte ,la fel cum miile de tineri ukrainieni se plimba linistiti in tarile din vestul Europei.

 8. Un eduKKat PERNICIOS !
  Urcacii îl vor declara inapt pentru front !
  Ca pe GENERALUL Zalujnîi, măR🤣g…
  ■}RumburKK- StatMajoriZdu Gărzilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK{■

 9. „Conform rapoartelor din anumite regiuni, până la un milion de ucraineni de vârstă militară se află în prezent pe lista de urmăriți și, într-o măsură sau alta, încearcă panicați să se ascundă de birourile militare de înregistrare și înrolare. Zilele trecute, reprezentanții autorităților de recrutare din regiunile Poltava și Ivano-Frankivsk au anunțat oficial la televizor că în regiunile lor, 30, respectiv 40 de mii de bărbați nu au dat curs cererii de a se prezenta în taberele de antrenament. Dacă este înmulțit cu cele 23 de regiuni ale țării care sunt încă sub controlul ucrainean, cifra este de cel puțin 800.000 de bărbați care încearcă să evite serviciul militar”, se spune într-un articol din ‘Junge Welt’.

  Pentru a evita să fie recrutați în armată, ar trebui să evite orice contact cu agențiile guvernamentale, notează autorul articolului, Reinhard Lauterbach.

  Șeful adjunct al departamentului de recrutare din regiunea Ivano-Frankivsk, colonelul Roman Bodnar, a remarcat într-un interviu de televiziune că grupurile de raid din departamentul său au voie să aresteze bărbați și să-i aducă în taberele de antrenament oriunde îi întâlnesc – fie că este pe stradă, pe un câmp, în autobuz, la serviciu sau în bar.

  În general, ideea răspândită în Occident că Ucraina de Vest este patriotică până la capăt nu corespunde realității. Se pare că în spatele apelurilor naționaliste și al „dorinței de a continua războiul” exprimate în sondajele de masă, se ascunde multă vorbărie, mai scrie publicația.

 10. Cică s-a oferit elenu popu să meargă în locul ăstuia. Bine, la cât stă pe banca de rezerve, îl cred că vrea puțină adrenalină. S-o ia și pe liz Truss. Scelerată și ăia.

 11. @ Elena Popa, crezi ca noi suntem mai breji ca rusii? Ne dam mari ca avem democratie, ai vazut cum se fura votul noaptea cu sacii la sector1? Ai vazut ca incestigatia s-a inchis? Ne dam mari ca nu avem dictatura. Really? Avem doar ca dictatorul e in afara departe si nici nu stim exact cine e. O fi Soros o fi Rotschiled? O fi gasaca de oligarhi occidentali? Dar cine e seful, intodeauna e unul. Rusii au avut de facto un singur candidat la fel cum sunt la noi alegerile sefului NATO. Toti il aleg pe Rutte iar Iohannis e de forma. Si cine te baga in razboi? Unul pe care cetateanul nu l-a ales. Cel putin rusii stiu cine e dictatorul si e al lor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.