Noul an nu are semne bune pentru veșnicul Boc (II)

În prima parte a articolului, am relevat că modestul și onestul Emil Boc s-a pricopsit totuși cu două  apartamente reunite și o casă în Cluj Napoca, o vilă în satul rezidențial Câmpenești și o casă de vacanță în satul natal Răchițele. Recent, au apărut informații și indicii că primarul fost premier ar deține proprietăți și în străinătate, respectiv în două țări mediteraneene.

Zvonuri despre o vilă în Italia și un hotel în Spania

Din toamnă, au intrat tot mai activi în acțiune și rezerviștii țării cu state de servicii în vechea și/sau în noua Securitate, unii profesioniști adevărați ai informațiilor și patrioți până la capăt, oameni care s-au ocupat înainte de 1990 de cazuri complexe și sensibile, ca pastorul Laszlo Tokes , scriitorul Szocs Geza și alți dușmani ai României,  aflați și atunci și acum în solda și sub pulpana Guvernului Ungariei. Cu surse printre apropiații lui Boc,  aceștia au lansat că ,,unitatea de măsură a onestitătii” ar avea un cont în străinătate împreună cu foștii săi stăpâni  și complici politici Traian Băsescu și Elena Udrea, deschis în perioada în s-au aflat la putere, a cărui valoare totală ar fi de 300 de milioane de euro. Un fin mai invidios a dat pe goarnă, la un moment dat, că nașul ar deține 70 de milioane de euro în străinătate. Referitor la cunoscuta și consacrata tripletă portocalie, cu un deceniu în urmă, în spațiul public a apărut un narativ bazat pe mărturiile unor femei din Turda, care au fost duse să facă curățenie în Spania, că Băsescu, Udrea, Boc și primarul  turdean Tudor Ștefănie  ar deține un hotel lângă Barcelona. Cert este că Băsescu, Udrea , Boc și Ștefănie au fost în relații foarte apropiate, având în vedere că o fiică a fostului edil turdean, Florina, a fost angajată consilier personal de ex-ministresa Dezvoltării Regionale și Turismului, în timp ce soțul acesteia, Adrian Vevera (văr cu finul prezidențial Gheorghe Falcă, fostul edil șef al Aradului) a fost consilier pe securitate națională al ex-premierului Boc, iar, după demisia guvernului acestuia, odrasla și ginerele primarului de Turda au fost preluați de ex-președintele Traian Băsescu ca și consilieri la Palatul Cotroceni (postură în care soții atât de promovați și privilegiați au fost cadorisiți si cu câte un doctorat plagiat de la Academia SRI). Aceasta a fost noua clasă politică portocalie trâmbițată de Băsescu, la pritocirea căreia Boc a fost cel puțin complice dacă nu coautor.

Alte surse aflate în proximitatea primarului de Cluj au început să susure că acesta ar deține o vilă superbă în Italia, într-un oraș-stațiune marină din Toscana, care a fost construită de patronul unei firme favorizate de consultanță din Cluj, abonată la contracte pentru drumuri și autostrăzi, care s-a remarcat în mod deosebit pe centura de diamant a orașului (Apahida-Vâlcele), care a costat de trei ori peste devizul inițial. Una dintre fiicele lui Boc a fost la vila respectivă cu niște prieteni din Cluj, cărora le-a spus că este proprietatea familiei sale. Înainte de plecare, un amic s-a plâns că nu are bani pentru un astfel de sejur, dar odrasla primarului i-a spus că deține un card care nu se termină niciodată. Mai de actualitate, rezerviștii țării au viralizat că SRI ar fi depistat și raportat anul trecut că primarul Clujului și amicul său Lucian Bode (pe care l-a impus secretar general al PNL, ministru al transporturilor și apoi ministru de interne) ar fi implicați în afaceri imobiliare cu anumiți afaceriști din Cluj (Salanță), Zalău (Margin) și Negrești Oaș (Savu) și că, pentru acest motiv, Bode ar fi fost lăsat la vatră din fruntea Ministerului  Administrației și Internelor. Au apărut și narative ale unor ofițeri SPP în rezervă despre vechile și noile pasiuni feminine ale premierului și primarului Boc, pe care le-au împănat cu niscaiva perversiuni demne de cartea ,, Acești nebuni care au condus lumea”. Coprofagie, dulce nebunie! În toamnă a fost lansat și zvonul că este iminent un divorț în familia Boc, fiind invocat drept motiv o nouă feblețe blondă a craiului de Apuseni, în compania căreia a fost imortalizat ulterior de un cunoscut ziar local.

Alegațiile referitoare la contul din străinătate, vila din Italia și hotelul din Spania trebuie luate sub beneficiu de inventar, fiind peste puterea de investigare a jurnaliștilor, a presei în general. Referitor la acestea, ar trebuie să-și facă treaba instituțiile abilitate ale statului care au capacitatea investigativă necesară. Dacă sunt interesate, le putem oferi detalii.

Neagreat la Washington și Bruxelles, trădat de apropiați

Pentru a testa și a obține sprijin pentru o candidatură prezidențială, Emil Boc a efectuat o vizită în SUA în perioada 21-26 noiembrie 2023, a convocat la București o întrunire a Asociației Municipiilor din România, la care deține funcția de președinte, în data de 27 noiembrie, și a continuat cu o vizită la Bruxelles în perioada 28-30 noiembrie. După acest tur de forță, nu a primit semnale încurajatoare nici de dincolo nici de dincoace de Ocean,  ba a mai avut și ghinion la întoarcerea  de la Bruxelles, rămânând blocat o noapte în aeroportul din Munchen, din cauza ninsorii masive din Germania, și neputând participa la sărbătorirea Zilei Naționale alături de clujeni. Absența sa a fost remarcată și criticată de mulți concitadini drept lipsă de patriotism. Profund marcat de insuccesul acestor escapade, a început să emită în jurul său că se gândește să candideze la Parlamentul European și că va încerca să obțină o funcție de comisar european, cu care să-și încununeze cariera politică. În același timp, a început să fie vehiculat numele unui posibil succesor apropiat la funcția de primar al Clujului,  în persoana lui Ovidiu Câmpean, fost șef de direcție în primărie, promovat de Boc secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Numai că edilul clujean a fost rapid contrat și descurajat sub ambele aspecte.  Cei doi europarlamentari liberali de Cluj, Daniel Buda și Rareș Bogdan vor să mai profite un mandat de sinecura de la Bruxelles. O profundă mirare a stârnit-o ,,bruxelles-ul”  Buda,  care este omul de casă și principalul colaborator al lui Boc de vreun un sfert de veac, datorându-i întreaga carieră politică de la București și Bruxelles. Tutorele său politic din Apuseni  i-a fost inclusiv naș la un copil. Buda îl poate încurca grație faptului că însuși Boc l-a uns de atâta vreme președinte al organizației județene  Cluj a PDL și apoi a PNL.  O eventuală ostracizare acestuia este complicată și puțin probabilă ținând cont și de faptul că fiica lui Boc este angajată notar taman la biroul notarial patronat de europarlamentar. Cu gabaritul și caracterul său de mare crescător de porci, oi și vaci, cameleonul și profitorul Buda ar putea da pe goarnă anumite prestații sau combinații sulfuroase ale nașului său.  Pe de altă parte, vechii liberali clujeni vor să-l impună candidat la Primăria Clujului pe Mircea Abrudean, de aproape doi ani secretar general al Guvernului, anterior prefect al județului Cluj.  Afectat de atâta neascultare și nerecunoștință, Boc s-a sucit de sărbători fiind auzit  îngăimând de Revelion că va candida, până la urmă, pentru al șaselea mandat de primar al urbei de la poalele Feleacului. A petrecut și anul acesta revelionul, cu camarila sa, la restaurantul de la Gran Hotel Italia din cartierul Bună Ziua, dar atmosfera a fost posomorâtă față de anii trecuți.

 

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11
Valer Marian 277 Articole
Author

16 Comentarii

 1. vine „razboiul” si ei se vor „descurca” primii. toti au proprietati in strainataturi, cat mai departe de „lumea dezlantuita”. oimea ramane aici. de sacrificiu. cainii latra, ursul trece…

 2. @ ”Se-nhamamă Nistorescu la muncă,
  Îi dă lu’ Boc să-i ajungă !”
  , ?

 3. acesti pinguini nu trebuie judecati,ci averile confiscate si recuperarea celor25% din salarii taiate de acest triunghi al bermudelor- base, udrea, boc , doar una se odihneste la targsor??pt acestia cu macovei in frunte, nu se hasesc justitie, fermieri, tractoare și sape ??/

 4. Acest Daniel Buda face si desface el „romanas”din comuna Românaşi, judeţul Sălaj, într-o familie modestă, cu credinţă în Dumnezeu şi respect faţă de oameni. Educaţia primită în ˝cei şapte ani de acasă˝ , profund marcată de valorile creştine, mă călăuzeşte zi de zi în activitatea mea profesională şi personală.”vai,vai,il credem pe acest pedelist ce si-a dus gasca pdl la UE,unde „comabte”de zor!
  -„Am contribuit la atragerea pentru județul Cluj de resurse financiare de peste de peste 1 miliard de euro”.-el cu tov.Boc si Secu din Salaj si Cluj stiu unde sunt banii plus Bode-in afaceri imobiliare,castele in Spania si hoteluri in Toscana sau invers?Groapa de gunoi Rat din Cluj persista oricit s-ar „parfuma”parfumatul Daniel Buda -el stie unde sunt banii.el cu Secu Salaj .Cluj,Arad -Falca au facut vreo fabrica,uzina ceva ,sau cu sconxul bAtistuta Rares Bogdanel-pdl mai tinar?
  -Am contribuit la eliminarea a peste 102 taxe și impozite.el stie care sunt acestea si daca mai este actual ce zice,acum dupa ce Ciolacu a lovit IMMurile,antreprenorii,introducind noi taxe si neatingindu-se de marile corporatii straine etc.

 5. Am redat din „realizarile”cu care se lauda Buda in tara si la UE si constatam ca pe drept cuvant in multe critici ,autorul arata rolul jucat de Buda prin Ardeal ,prin functiile detinute alaturi,acum de renegatul BOC vrind si el o paine dulce la Bruxell,satul de „rahatul”dulce de aici(apropo de „perversiuni”cu „blonde dulci”-,dar ingrijorat de un nou mandat!
  Caci Daniel Buda,veterinar dar si filozof de la UBB este prof la SNSPA,doctor ce mai ,in toate-in Ardeal toti sunt „doctori”!
  Chiar din biografia”romansului crestin”aflu ca în iunie 2004, după care am devenit deputat în Parlamentul României, unde am deţinut pe rând funcţii de răspundere foarte importante: Preşedinte al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi; Preşedinte al Comisiei Comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României; Preşedinte al Comisiei Speciale comună pentru dezbaterea în fond, în procedură de urgenţă a Codului Penal, a Codului de procedură penală, a Codului civil şi a Codului de procedură civilă”,deci lui sau si lui i se datoreaza „revizuirea”baseciana-petrovista”,masacrarea deci a Constitutiei si a codurilor!Macovei facea sarmalute linga Base-Petrov,dar Daniel Buda activa in Parlament sa le „inghita” tot poporul!.Tot veterinarul si filozoful nostru”crestin”a pus „laba”pe Notariatul Public din MJ,fiica lui Boc il secondeaza cu succesuri in intocmirea oricaro acte de pe glob cu vile,castele,preferinta lor fiind Italia si Spania unde se transforma in „castelani si castelane”hienele politice imburghezite,”crestini”catolici,ortodoxi,adventisti,templieri sau masoni, nu conteaza !

 6. Ce nu are habar golanul ala politic de Simion cand lauda primaria Cluj ca are un buget urias este ca peste doua treimi ale bugetului local provin din surse externe, respectiv din banii PIB-ului national si din banii europeni. Si unii si altii au fost dirijati cu nerusinare de peste 20 de ani catre Clujul mafiotilor securisti exact de acesti oameni ai noii securitati bagati la locul potrivit in toate guvernele. Nici un premier nu s-a opus fiindu-i frica de consecinte.

 7. Ca atare ,Boc,oricit de sef penticostal o fi el- alt”romanas crestin”,nu poate sa-si- faca loc de clampaii chiar ai lui, dedulciti la UE.
  Nu putem sti indeajuns ce fac ei sub acoperamintul UE,vedem doar efecte-imbogatirea lor nesatioasa pe baza fondurilor ue si a bugetului public national.
  Au facut ca masura desfiintarii pensiilor speciale sa esueze,ei invirt la Bruxell interesele statului paralel,dezastrul economic -tamiind tot ce zice ue-com.europeana si balmajind balmajeli fara esenta si fond
  pt.Tara,doar afaceri si profituri pt.ei.
  De ex.s-a stabilit la Bruxell de Ziua Suprasolicitării Pământului ca inca începând din 1970 „umanitatea îşi depăşeşte capacitatea de regenerare a resurselor în acel an”.”Treaba”este calculată de organizaţia internaţională Global Footprint Network ,nu stim cine este „asta”-poate o globalista instrument al”pacii si democratiei”,dar potrivit estimărilor acestei organizaţii de cercetare, ar fi necesare 1,6 planete pentru a susţine stilul actual de viaţă al populaţiei planetei. „În România, resursele au fost terminate pe 11 iulie 2020, mai rapid decât media globală, menționează un comunicat al World Wide Fund România.”
  Pai daca este asa, au spus ceva Daniel Buda,Falca,MAcovei,toti sobolanii de la UE ,au avertizat Tara,au izgonit praduitorii care se imbuiba cu falcile pline de resuresele noastre”disparute”pt.romani?
  Au facut rascoala si revolutie,cumva?NU!Pt.ca ei sunt „autorii,”GUVERNUL MEU”!Toata ac.haita a PSD-PNL-PDL trebuie pusa in afara legii pt.tradare,mare tradare+toti sefii „Justitiei”aserviti de peste 30 de ani incalcarii Constitutiei si legilor,exploatarii resurselor naturale.Retoricii de la UE-Buda, au intrebat si statul strain Austria de unde tot exploateaza gaz,titei,metale ,paduri si altele de miliarde,in Romania daca s-au „terminat”?Ce caua un Fota al lui Base-Petrov la Davos,cine l-a trimis la servit curvasaraie si caviar?TOT astia!

 8. ca asta era la origine un țărănuș care vorbea românește…

 9. zvon= Zgomot confuz, ușor, nedefinit din natură (produs de ape, frunze, vânt, păsări etc.DEX
  un fost procuror,poate fi curcan ,sa lanseze zvonuri

 10. Compromiterea celui mai bun primar din Romania,care a adus Clujul la cel mai ravnit oras in care romanii ar vrea sa traiasc,a ajuns sarcina de serviciu si chiar trompeta aurita a Cotidianului.

 11. Toti acesti politicieni care au profitat de functia lor in scopul de a-si face avere ,au contribuit la vinzarea bogatiilor tarii,au contribuit la plecarea milioanelor de romani din tara, ca sa-si caute un loc de munca ,la fel au contribuit la toate nenorocirile care s-au rasfrint asupra romanilor,toti astia fara nici-o exceptie, arestati imediat,judecati la urgenta si condamnati pe viata ,iar averile lor confiscate !

 12. asteptam cu interes in Cotidianul de maine un articol ravasitor despre ciolacu,sau danilet ,de ce nu chiar boc:sunt in top five Cotidianul si repetitio est mater studiorum
  chiar si un articol limbistic despre AUR,ca e vineri,zi scurta

 13. Bine zis,acest edit trebuie luat la puricat de justitie,in timp ce taia grupele de munca si impozita pensiile jigodiile portocalii [ acum p n l -isti ] furau la greu !

 14. @Ileana, „au spus ceva Daniel Buda,Falca,MAcovei,toti sobolanii de la UE”

  Sorin Frunzăverde a fost un politician român, vicepreședinte al PNL, președinte al consiliului județean Caraș-Severin din 2004 până în 2019. A fost ministru al mediului în guvernul Ciorbea- 1996!!!!!
  ministru al apărării în guvernele Isărescu și Tăriceanu,
  Înhumare: 6 noiembrie 2019, Cimitirul Numărul 8,
  numa de covid-19 nu se face responsabil!

 15. O vinitură care îl laudă pe Boc,bucuros că a descoperit asfaltul și care probabil este unul din cei peste 1ooo de angajați( pupincuriști) ai primăriei BOC/NAPUCĂ decît PCR răchițeanului drujbar/betonar distrugător al orașului fost comoară actual latrină .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.