Noul ecran LG poate fi rulat până devine un tub cu raza de 3 cm

După LCD, Plasma şi LED, este rândul tehnologiei OLED să intre în viaţa cotidiană, prin intermediul unui ecran revoluţionar prezentat de sud-coreenii de la LG. Compania a prezentat un ecran flexibil şi totodată transparent.

Primul prototip prezentat de LG are o diagonală de 46 de cm şi oferă un efect de transparenţă, dar în primul rând este flexibil. Ecranul poate fi rulat până ajunge la forma unui cilindru cu raza de 3 cm, iar aceasta nu afectează claritatea imaginii. LG a folosit tehnologia OLED, bazată pe retroiluminare, prin folosirea unor cristale lichide care nu produc ele însele lumina, ci oferă o imagine în momentul în care sunt expuse la o sursă de lumină. Compania sud-coreeană a mai folosit în cazul acestui ecran un suport mai flexibil decât plasticul obişnuit, poliamida. Rezoluţia ecranului este de 1280×720. LG promite că se poate fabrica un asemenea ecran cu diagonala de 50 de inci.

LG a prezentat şi un prototip de ecran flexibil care este şi transparent, el afişând imagini în timp ce lasă să treacă prin el şi lumina ambiantă. Imaginea rămâne una foarte luminoasă şi clară, în timp ce privitorul poate observa şi ce se întâmplă în spatele ecranului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.