Noutăți despre Festivalul George Enescu

Şase oraşe din România vor găzdui concerte şi recitaluri din programul Festivalului Internaţional George Enescu, anunţă, luni, organizatorii evenimentului.

Conform unui comunicat de presă al ARTEXIM, concerte şi recitaluri din cadrul programului festivalului care are loc la Bucureşti vor bucura publicul din Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Sibiu, Bacău şi Lugoj şi le vor da ocazia să asculte muzicieni ai celor mai prestigioase orchestre simfonice şi de cameră din întreaga lume.

Cinci concerte şi recitaluri extraordinare din programul Festivalului Internaţional George Enescu vor ajunge la Cluj-Napoca, primul fiind programat să aibă loc joi, 31 august, în Sala Auditorium Maximum din clădirea Colegiului Academic al Universităţii Babeş Bolyai, de la ora 19,00. Următoarele patru evenimente vor avea loc la Academia Naţională de Muzică Gheorghe Dima astfel: duminică, 3 septembrie de la ora 19,00, vineri, 8 septembrie, de la ora 19,00, sâmbătă 9 septembrie, de la ora 19,00 şi duminică, 10 septembrie, de la ora 19,00. Cele patru concerte de la Academia Naţională de Muzică Gheorghe Dima sunt organizate de Asociaţia Play.

Vineri, 15 septembrie de la ora 19,00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, Orchestra Filarmonicii Moldova va concerta sub bagheta dirijorului sud-coreean Hankyeol Yoon şi va fi acompaniată de pianistul Florian Mitrea în calitate de solist.

Festivalul Internaţional George Enescu ajunge şi la Bacău, la Filarmonica Mihai Jora, vineri, 22 septembrie, de la ora 18,30. Publicul de aici va avea ocazia să asculte unul dintre concertele prezentate în Festival în cadrul Seriei Orchestrelor Româneşti, cel al Orchestrei Filarmonicii Mihail Jora.

Unul dintre concertele din Seria de concerte pentru familii şi copii ajunge şi la Lugoj, joi 7 septembrie de la ora 19,00, pe scena Teatrului Municipal Traian Grozăvescu. „Pinocchio… with ‘strings’ attached” va fi concertul interpretat de Romanian Chamber Orchestra, dirijată de Gabriel Bebeşelea, cu muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu în rol de prezentator şi Ioana Mărcoiu narator. Concertul este organizat de Asociaţia Scena Muzicală.

Totodată, patru concerte vor duce spiritul Festivalul Internaţional George Enescu la Sibiu, pe scena Sălii Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu. Primul dintre ele are loc sâmbătă, 9 septembrie de la ora 19,00, al doilea eveniment de la Sibiu are loc duminică 10 septembrie, de la ora 19,00, următorul concert va fi joi, 14 septembrie, de la ora 19,00, iar ultimul concert din suita de patru este programat miercuri, 20 septembrie, de la ora 19,00. Concertele sunt organizate de Asociaţia Play şi de Filarmonica de Stat Sibiu.

La Timişoara vor avea loc, între 3 şi 20 septembrie, şase evenimente la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul.

Mai multe detalii despre Festivalul Enescu în ţară pot fi găsite în secţiunea dedicată de pe site-ul Festivalului Enescu: https://www.festivalenescu.ro/ro/festivalul-enescu-in-tara/

„Festivalul Internaţional George Enescu este unul dintre cele mai importante evenimente de muzică clasică la nivel internaţional, organizat începând cu 1958. Cea de-a 26-a ediţie a festivalului are loc între 27 august şi 24 septembrie, iar tema ediţiei este ‘Generozitate prin muzică’|’Generosity through Music’. Programul festivalului include peste 3.500 dintre cei mai renumiţi artişti ai lumii, peste 40 de orchestre din 16 ţări, lucrări de operă în primă audiţie şi concerte educative pentru copii”, mai arată organizatorii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

3 Comentarii

  1. daca nu apare dementul,
    The idea of Les Dissonances is about playing together naturally and enjoying the music as a shared experience.
    David GRIMAL, artistic director and violinist

    inseamna ca ar putea fi ceva frumos…..

  2. Prea multe bre.. De nu ”cântă” gheboasa la țambal,. sau vali vijelie la muzicuță, luată de sub coada vacii,. va fi un festival păgubos, falimentar.. oricum românu de azi nu mai știe cine a fost Eeorge Enescu,..lată..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.