Nu-i de glumă: Zici că-i ciumă

Noua variantă a COVID continuă să se extindă. China a raportat primul caz de infecţie cu noua tulpină de coronavirus care a apărut în Marea Britanie, conform unei publicaţii coordonate de Centrul chinez pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), relatează Reuters.

Această tulpină virală a fost identificată la o femeie în vârstă de 23 de ani, o studentă care s-a întors din Marea Britanie şi care a fost testată pozitiv la Shanghai, la 14 decembrie, conform publicaţiei China CDC Weekly.

Acest caz „reprezintă o mare ameninţare potenţială pentru prevenţia şi controlul noului coronavirus în China”, potrivit publicaţiei citate.

Cercetătorii au secvenţiat genele din analizele prelevate de la pacientă la 24 decembrie şi au ajuns la concluzia că aceasta s-a infectat cu varianta ‘VUI202012/01’ de coronavirus, mai menţionează publicaţia.

Această variantă include o mutaţie genetică care, teoretic, poate duce la răspândirea mai uşoară a COVID-19.

Pacienta din Shanghai a fost transferată la o instituţie medicală desemnată de autorităţi, unde a intrat în carantină. Autorităţile au deschis o anchetă epidemiologică în rândul contacţilor apropiaţi ai tinerei.

Numeroase ţări au luat decizia de a-şi închide graniţele faţă de Marea Britanie pentru a stopa răspândirea acestei noi tulpini virale, despre care oamenii de ştiinţă spun că se transmite cu 40% până la 70% mai uşor decât varianta iniţială a virusului.

Totodată, Ministerul Sănătăţii din Franţa a anunţat joi că a fost detectat un prim caz de contaminare cu varianta virusului SARS-CoV-2 identificată în Africa de Sud, transmite AFP.

Cazul a fost confirmat miercuri la un bărbat care s-a întors dintr-un sejur în Africa de Sud şi care locuieşte în regiunea estică Haut-Rhin, aproape de graniţa cu Elveţia.

Acesta ar fi dezvoltat simptome de COVID-19 la revenirea din Africa de Sud şi s-a testat în Elveţia, testul relevând prezenţa variantei denumite „501.V2”, identificată în ţara africană în octombrie şi care este responsabilă de o mare majoritate a noilor cazuri de acolo.

Bărbatul respectiv, care este vindecat în prezent, s-a izolat la domiciliu imediat după apariţia simptomelor şi nu a fost identificat niciun alt contact cu risc, a asigurat ministerul francez.

La 25 decembrie, autorităţile franceze au identificat un prim caz de contaminare cu varianta nou identificată în Marea Britanie, aminteşte AFP.

Amândouă aceste noi variante ale noului coronavirus ar putea fi mai contagioase, dar nu mai periculoase în sine, menţionează France Presse

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. LA MULȚI ANI!!! COTIDIANULUI ȘI TUTUROR CELOR CARE,ÎI DAU „VIAȚĂ” ȘI
    CELOR CARE ÎL CITESC ȘI COMENTEAZĂ.

  2. Din ce in ce este mai evident ca principalul motiv al aparitiei si extinderii acestei Pandemii este AMESTECUL artificial al RASELOR umane .

  3. Cata vrajeala! Testele nu deosebesc covid-19 de gripa comuna dar cica deosebesc diferitele tulpini ale corona…Aici iar este o combinatie politica pt vinderea vaccinurilor sau un nou lockdown… Futu-va-n gura de kkti leftisti-globalisti si pe roboteii lor de idioti utili!

  4. disperarea uvernantilor lumii cumparati sa isi tradeze Tarile si popoarele. Poolimea trebuie sa fie isterizata intru acceptarea otravirii cu adevarata otrava: VIRUSUL HIV BAGAT VIU IN OAMENI – DE ACEEA VINE LA CONGELARE! PENTRU CA IN CATEVA LUNI VOR CRAPA TOTI DIN „CAUZE NATURALE” (SIC !!). HIV DISTRUGE IMUNITATEA NATURALA. ORICE COS VEI AVEA PE FATA, INFECTIA GENERATA VA FI FATALA. STAI LINISTITI: IN SFARSIT VEI CRAPA DIN „CAUZE NATURALE” SI NU COVRIG !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.