O comisie heroină

Dorin Tudoran

Deşi a trezit zâmbetele multora, Comisia de Integritate a PD-L, condusă de dna Monica Macovei, a lovit năprasnic în pleava angelică a partidului. Curăţenia de toamnă a exclus inamicul public # 1 al tinerei generaţii de pe listele de candidaţi la narghileaua parlamentară: Cocaină Mihai, judeţul Argeş.

Inamicul public # 2 al mult-încercatei noastre naţiuni, Heroină Elizabeta, arhipelagul Delta Dunării, nu a candidat. În aceste condiţii, excluderea sugerată chiar de Bruxelles nu a putut avea loc. Spre a şterge ruşinea acestui eşec de proporţii, Comisia a luat măsuri de o intransigenţă exemplară. A fost respins de pe liste până şi Brânduşe Aurică, judeţul Hunedoara.

Electoratul hămesit de etică şi echitate aşteaptă din partea USL măsuri similare. Forţe radicale din sânul uniunii propun excluderea de pe liste a cunoscuţulor infractori Ecstasy Jeana (Râmnicu Sărat, în vârstă de 103 ani) şi Viorel Etnobotanicu (Satu Mare, fără vârstă).

Voci extremiste din uniune susţin însă că, spre a răspunde prompt la ”lovitura nucleară Brânduşe”, ar trebui ras Crin. ”El Volo” salută, strategic şi politologic, o asemenea soluţie definitivă, irevocabilă şi oarecum finală. “El Crin” ridică din pleoape, zâmbeşte şi se întreabă dacă asta miroase a bine sau a (Băile) Felix. Puţintică răbdare – vine ea Otilia şi aduce răspunsul la această enigmă.

Sunt de notat încă două reacţii.

Prima – Cocaină continuă să murmure dezorientat: ”Pă mine m-aţi omorâtâââ,/da’ cu brânduşa/ce-aţi avutâââ?”

A doua – aflată la Pleşcoi, pentru aprovizionarea de toamnă, d-na Viviane Reding, Comisar European pentru Justiţie, a declarat cu lacrimi în ochi: “Pentru curajul de a îndepărta cocaina de pe listele de candidaţi ai PD-L, comisia dnei Macovei trebuie să primească titlul de Comisie heroină. Voi propune acest lucru, imediat ce mă voi întoarce la Bruxelles.“

De modă ceva mai veche şi sătul de vrăjeli, eu vă propun un Otis Redding, dacă tot vorbim despre adicţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.