O declaraţie a lui Ben Bernanke scumpeşte petrolul cu circa 2%

A fost suficient ca preşedintele Federal Reserve din SUA, Ben Bernanke, să declare că instituşia pe care o conduce este pregătită să îşi sporească sprijinul pentru economia americană pentru ca preţul barilului de tiţei să crească cu 2%, iar euro să se aprecieze în raport cu dolarul de la 1,2504 dolari, la 1,2568 dolari.

Federal Reserve “ va oferi, dacă este necesar, concursul financiar suplimentar pentru a promova o reluarea mai puternică a creşterii economice şi o îmbunătăţire a situaţiei de pe piaţa muncii şi o stabilitate a preţurilor”, a declarat Bernanke, cu ocazia unui seminar dedicat politicii monetare.

Cu toate că Bernanke nu a oferit informaţii concrete, investitorii se aşteaptă ca Fed să anunţe în scurt timp un nou val de stimuli pentru creşterea economică. Pe de altă parte, declaraţiile lui Bernanke vin la o zi după ce Agenţia Internaţionala pentru Energie Atomică a anunţat că Iranul şi-a dublat capacităţile de îmbogăţire a uraniului. Pe acest fond, preţul barilului de petrol tranzacţionat pentru următoarele luni a crescut cu peste 1,6 dolari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.