”O parte din istoria operei de artă”

Justin Sun, antreprenor pe zona de crypto, și-a respectat promisiunea și a mâncat banana din lucrarea pe care a cumpărat-o săptămâna trecută cu 6,2 milioane de dolari, relatează scrie B1Tc, care citează BBC.

Justin Sun i-a depășit pe alți șase participanți și a câștigat licitația pentru celebra lucrare din 2019 a lui Maurizio Cattelan, o banană lipită de perete cu bandă adezivă, la casa de licitații Sotheby din New York.

Omul de afaceri a mâncat banana într-o conferință de presă la Hong Kong și s-a folosit de prilej pentru a trage paralele între lucrare și criptomonede.

Banana este înlocuită constant înainte de expoziții. Sun a cumpărat practic dreptul de a expune instalația și un ghid pentru înlocuirea fructului.

Banana a fost mâncată de două ori până acum – întâi în 2019 de către un artist, iar apoi în 2023 de către un elev sud-coreean, însă niciunul dintre ei nu a plătit pentru acest lucru.

„Să o mănânc într-o conferință de presă poate deveni, de asemenea, o parte din istoria operei de artă. Este mult mai bună decât alte banane”, a declarat Justin Sun.

Antreprenorul în vârstă de 34 de ani spune că a fost intrigat de lucrare și a recunoscut că „a avut întrebări stupide” de genul dacă nu cumva s-a stricat banana.

The New York Times a menționat că în ziua licitației de săptămâna trecută a fost cumpărată o banană proaspătă cu doar 35 de cenți. De altfel, fiecare persoană care a participat la eveniment a primit câte o banană și bandă adezivă ca suvenir.

Recomanda

1 Comentariu

  1. in mormanul de bani. cu acea suma ar fi putut cumpara utilaje, saci cu seminte, etc. pt o comunitate care face foamea…sau /si angaja un profesor care sa-i invete carte ba cred ca si un panou fotovoltaic ca sa aiba lumina…in comunitate

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.