O zi de februarie la Sofia

Prim-ministrul bulgar Stefan Stambolov a oferit lui Carol I coroana Bulgariei exact în 1877 sau poate în 1878, ce mai, el și-a dat seama că numai România ne poate apăra de turci și de ruși, pe cuvânt dacă vă mint, spune Boiko Metodiev Borisov, în timp ce se plimbă prin Sofia muncit de mai multe gânduri. Plamen Oreșarski, care este alături de el, îi dă dreptate, ai dreptate, așa a fost, nu are rost să nege nimeni. Vasil Petrov Kolarov, Todor Jivkov Hristov, Simeon al II-lea al Bulgariei îi dau dreptate, ai dreptete în tot ceea ce spui, nu are rost să nege nimeni.

Și acum când Rusia a fost luată de vântul solar de sub Cercul Polar, când America este îngițită de Oceanul Pacific, noi trebuie să facem ceva inteligent pentru Bulgaria. E absolut necesar să facem ceva pentru Bulgaria și asta încă foarte repede. Dar chiar foarte repede. E absolut foarte corect să ne mișcăm foarte repede în această privință. Cataclismul cosmic se derulează foarte repede și dacă apucăm să intrăm sub umbrela energetică a României s-ar putea să scăpăm cu viață. Da, dar dacă românii ne refuză? Cum să ne refuze?

Mii de patrioți bulgari s-au refugiat pe teritoriul României de-a lungul istoriei. Da, dar noi am făcut multe greșeli în politica noastră față de Romînia. Dar n-am semnat tratatul de bună vecinătate în 1992? Am semnat, vezi bine dar tu crezi că românii au uitat că am năvălit total aiurea în Dobrogea? Păi nu era Dobrogea, Dobrogea noastră? Nu era. Știe toată lumea că nu era! Dar lasă, asta e istorie, acum e o urgență națională. Românii ar putea înțelege. Da, dar cum să facem pentru că Iohannis e neamț. Și ce dacă Iohannis e neamț? Păi Germania s-a folosit de noi de atâtea ori! E posibil să ne refuze Germania dacă cumva Angela Merkel consideră că nu e loc și pentru noi alături de România.

Și cât o să mai stăm noi în genunchi în fața Germaniei? Păi nu-i așa că ar trebui să ne ridicăm și să stăm drepți? E februarie, bate un vânt de primăvară peste Sofia. se aud niște tălănci, se aude un tulnic, flori de rozmarin plutesc prin văzduh. Trec berzele către Nord. Uite că berzele trec peste ecranul energetic al României, hai să încercăm! Sigur că da, trebuie să încercăm, românii nu sunt haini, n-au fost niciodată cu nimeni, le au și ei pe ale lor dar nu sunt haini, trebuie să recunoaștem, sigur că trebuie să recunoaște acest adevăr fundamental al lor, păi sigur că trebuie să-l recunoaștem, hai să-l sunăm pe primul-ministru, cine e prim-ministru la București, Băsescu, Dăncilă, Orban, Teodor Stolojan, Emil Boc, Crin Antonescu, Mona Muscă, Emil Bodnăraș, Mihai Beniuc, Eugen Jebeleanu, Alexandrina Găinușă, Viorel Hrebenciuc, Videanu, Udrea, SOV, Radu Mazăre, Olguța Vasilescu, Voican Voiculescu?!? Uite, vezi, de asta avem noi necazuri, că nu avem și noi o informație ca lumea, actualizată. Stai că mi-am adus aminte! În sfârșit! Îl suni tu? Aha, vrei să-l sun eu? Păi sigur că trebuie să-l suni tu! Așa e, numai tu poți să-l suni! Ei bine, da, tu trebuie să-l suni! Bine, bine, faceți liniște că-l sun eu chiar acum!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.