Gafă după gafă: Biden s-a pierdut iar în timp

Preşedintele american Joe Biden a evocat din greşeală, la un eveniment de campanie, o conversaţie pe care a avut-o în 2021 cu Angela Merkel ca fiind una purtată cu fostul cancelar german Helmut Kohl, care a murit în 2017. Încurcătura, produsă miercuri, a fost a doua de acest gen de săptămâna aceasta.

La o recepţie desfăşurată la New York de strângere de fonduri pentru candidatura sa la scrutinul prezidenţial din noiembrie, când speră să obţină un al doilea mandat, Biden, în vârstă de 81 de ani, a modificat discursul standard pregătit pentru ocazie incluzând referirea la Kohl în loc de Angela Merkel, care era la putere atunci când a avut loc conversaţia menţionată de preşedinte, şi anume summitul G7 din 2021.

Biden a amintit de asaltul din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu, când susţinători ai preşedintelui în exerciţiu de atunci, Donald Trump – cu care s-ar putea confrunta din nou în noiembrie – au încercat să împiedice certificarea victoriei sale în alegeri.

„Când am fost ales preşedinte prima dată, m-am dus la o reuniune a G7 cu şapte şefi de stat din Europa şi Marea Britanie. M-am aşezat şi am spus: ‘Ei bine, America s-a întors’, iar preşedintele Franţei s-a uitat la mine şi a zis: ‘Pentru cât timp?’ Eu nu am gândit niciodată aşa”, a relatat liderul de la Casa Albă.

„Pe urmă Helmut Kohl din Germania s-a uitat la mine şi a spus: ‘Ce aţi spune, domnule preşedinte, dacă mâine dimineaţă aţi citi London Times şi aţi afla că 1.000 de indivizi au spart uşile Parlamentului britanic şi au omorât oameni, cu intenţia de a-l împiedica pe prim-ministru să-şi preia funcţia?”, a continuat Biden.

Casa Albă nu a comentat deocamdată; remarcile sale au fost consemnate de ziariştii care îl însoţeau, presa având permisiunea de a lua notiţe, dar nu şi de a filma sau înregistra la astfel de reuniuni.

Zilele trecute, referindu-se tot la summitul G7 din 2021, Biden l-a încurcat pe preşedintele francez Emmanuel Macron cu predecesorul său Francois Mitterrand, care s-a aflat la putere din 1981 până în 1995 şi a decedat în 1996.

Şi Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, a făcut confuzii similare, încurcând-o recent pe rivala sa la nominalizarea republicană Nikki Haley cu fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

22 de Comentarii

 1. Bine că nu i-au confundat cu Ramses al 3-lea!…oricum după cum arată n-ar fi exclus să fie de pe timpul lui…
  Să mă ierte egipteni pentru acestă apropiere …

 2. E președintele Americii, e vârstă de așa natură, doftorii sunt la firul roșu să îl mențină pe poziție. Mental, fiind vorba de amnezie, aici chiar nu mai pot schimba prin vindecare nimic. Nu mă miră pentru că, i-am calculat pe baza datei nașterii și,…nu mă miră nimic în afară de hotărârea medicilor de a-l menține în funcțiune.

 3. Când ma uit la actualele caricaturi pe post de președinți bideu, micron, mileu de Argentina,s.a, chiar ca omenirea a ajuns la o rascruce!

 4. Asta e imaginea reala a americii.aici a ajuns sub nepretuita indrumare sorosh/neuland.
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  Rad si africanii aia desculti de ce e usa azi.

 5. Oricat de detetstabila ar fi bolitica gycernului american, mie Biden imi trezeste o compasiune profunda.
  Omul asta, care este totusi un om. nu are familie care sa spuna STOP acestui jalnic joc in care el este folosit ca o marioneta trasa pe sfori de niste papausari…Mie imi este teribil de mila de acest batran atat de bolnav, tarat prin tot felul de actiuni.

  PS cand am auzit ca Banon s-a intors in echipa lui Trump m-au luat frisoanele. Asta este Nuland la patrat, la cub…O veste mai proasta pentru omenire nu poate sa existe decat revenirea lui Banon…

 6. Trump nu a incurcat-o pe Haley cu Nancy Pelosi ci a numit-o intentionat, deoarece aceasta Nicki Haley e ca si Pelosi o exopnenta sorosista.

 7. Din păcate astfel de Editat sunt mai peste tot în Lume, și nu prin ospicii, sanatorii sau îngrijiți în familie cu ajutor de la stat, ci chiar în fruntea unor popoare ajunse în , ca și ei, în ultimul hal !
  Ce credeți că Trudeau, Sholtz sau Macron sunt mai breji ? Ca să numai vorbim de epavele din umbră Rottschild, Morgan, sau chiar la vedere, ca Soroș ….. 😎

 8. Văd că robinetului îi este tot mai dor de foștii conducători din Franța și Germania, poate simte ceva chemare subconștientă. Le va fi dor ălora să afle ce mai este pe lumea aceasta. Au mai fost cazuri.

 9. Cine propune din spate pe dilii astia ,nu vor decat sa dezamageasca populatiile si sa accepte Ca DICTATURA DIGITALA E MAI BUNA IN LOCUL DEMOCRATIEI.Eu propune sa ne DELIMITAM de clownii astia si sa nu le avceptam oropunerile Prin opozitie si boicot la toate nivelurile in diferite forme.🤔😉Ortodoxe si neortodoxe.

 10. Sunt unii care se bazează pe eșecul politicii lui Biden și automat al SUA privind razboiul ruso- ucrainean dar nu se potrivește fiindcă America nu are altă alternativă , ,,izolationismul” fiind imposibil în noua geopolitică a Lumii. La fel și temerile ca Trump ar putea câștiga alegerile din SUA și să pună în pericol existența NATO, la care analistul francez Emmanuel Dupuy , la RFI.ro din 08.01. 2024 consideră ,,ca temerile sunt nefondate”. Mai ales continua dl. Dupuy ca ,,Trump și- a dat seama ca NATO are legitimitate permițând unor state din componența SUA , care furnizează echipamente militare NATO , crearea de noi locuri de muncă . Deci , spune el,, NATO s-a trezit iar Trump nu are niciun interes să scape de NATO “.

 11. …care gafe, oameni buni?…realitatea este statistica prin esenta ei: daca dintr-o suta de persoane 60 spun ca un obiect este rosu, rosu este!…daca la trei cuvinte robinetul spune doua traznai, dar el este seful, traznaile sunt realitatea, dar nu intelegeti voi!…asta este varianta oficiala, ce nu ati inteles?…

 12. Povara anilor de vicii
  O port, cumva, mult mai ușor,
  Căci cei din sute de servicii
  Când vreau să plec, ei, nevermor!

  Un dor de Styx, nici eu nu știu
  De unde îmi coboară-n vene!
  Aș vrea să-l trec, dar oare viu
  Mă lasă să-l degust alene?

  M-am întâlnit c-un vechi amic
  Francois, Villon or Mitterrand?
  În mintea mea, imens nimic…
  Era mai ieri, acum vrun an?

 13. Cei ce il tin pe acest domn la casa alba ar trebui judecati ptr rele tratamente aplicate varstnicilor.

 14. Sper sa nu aibe si posibilitatea sa apese butonul rosu ,pt. ca atunci am fi cu totii intr-un mare pericol ! Sa confunde butonul rosu cu soneria lui de la biroul oval, de unde isi cheama menajera, sa ii schimbe penpersii in fiecare zi.

 15. Una e sa încurci două colege de partid,e cu totul alt nivel sa încurci pe Merkel cu un fost cancelar bărbat și mort de câțiva ani sau la marcron e și mai tare cu Mitterand care a fost președinte acum 30-40 de ani și decedat în 1996,marcron pe vremea aceea era copil mic și bideu atunci își începea bătrânețea,acum e fosilă 😂,clar omul trebuie eliberat din funcție că nu știe pe ce lume trăiește ce sa mai vb de încă un mandat,și încă ceva e clar că e doar o marionetă care e dirijat de cu totul alte persoane, niciodată nu ia decizii că așa gândește el.

 16. „…si pe urma presedintele Frantei, Napoléon, cel cu care impart salonul, s-a uitat la mine si a spus : „Mai Joe, cind mai iesim si noi la o bere, asa ca baietii, cu Gingis Han si Ramses al II-lea ? … Sase ! Atentie, a intrat infirmiera, iarasi vine cu pastilele !” (ps1 : Tataie Joe nu numai ca incurca personajele, dar vad ca si genurile ! pe Kohl cu Merkel … ; ps2 : pe cind Trump, ca sa-si bata joc de contacandidata, a „confundat-o” dinadins pe Haley cu babaciunea Pelosi …)

 17. Parca-l si vad pe Geoana cum da acatiste la toate bisericile din Bucuresti si Bruxelles, rugindu-se Domnului ca Biden sa-l confunde cu Kamala Harris …

 18. Parcă-l văd pe prompterist când tocmai s-a-ntors să-si ia cafeaua, cum sare precipitat la butoane urlând disperat”shut up your f….ng mouth farty!!! Keep quiet ,damn Ya! Somebody gi’im a f…ing icecream clogg his upper hole now !!!”.Pe ăsta, dacă-i dai cheie, o să-l auzi cum l-a întâlnit pe Voroșilov când a căzut cu avionul la Leningrad.Dar îl făcură președinte deși nu l-au scos din găurică în toată campania.De atunci,” big guy 10%” l-a procopsit pe podoaba de fii-su și i-au intrat și lui ceva milioane, în pauzele dintre crize ceea ce denotă forța swampului, a mokangeli și prostia murikanului.

 19. Poate că va pierde mandatul acesta contra lui Trump, dar pe următorul îl câștigă sigur!

 20. Donald Trump nu a confundat-o pe Nikki cu Pelossi. E o minciuna. A vrut sa spuna ca Nikki e Pelosi-ul partidului republican. Ceea e e adevarat e infiltrata de sorosisti ca sa-l elimine pe Trump. Asa cum Trump zice croked Joe nu pentru ca i-a uitat numele Biden!

 21. Fake D., Trumpy are ochi pentru femei și, cu puțina practică, probabil că încă-i merge jucăria.Are fecior de 12-14 anișori și asta face mult.Old Farty miroase copii în creștet, ori asta exersează doar bulbul olfactiv.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.