Cel mai cald deceniu din istorie

Deceniul 2011-2020 va fi cel mai cald din istoria înregistrărilor meteorologice, a anunțat Organizația Meteorologică Mondială (OMM), în cadrul Conferinței ONU privind schimbările climatice de la Madrid.

„Suntem departe de a atinge țintele stabilite în cadrul Acordului climatic de la Paris”, a declarat Petteri Taalas, secretarul general al OMM.

„Dacă nu luăm măsuri urgente în prvința schimbărilor climatice, ne vom apropia de o creștere cu peste trei grade Celsius a temperaturilor la nivel mondial până la sfârșitul acestui secol”, a adăugat acesta.

Temperatura medie globală a fost, în primele nouă luni ale acestui an, cu 1,1 grade peste nivelul înregistrat înaintea Revoluției Industriale, a mai informat OMM, ceea ce înseamnă că anul 2019 ar putea fi al doilea sau al treilea cel mai cald din istoria înregistrărilor meteo.

De asemenea, Organizația Meteorologică Mondială mai informează că, potrivit ultimelor studii, concentrația de dioxid de carbon din atmosferă a ajuns la un nivel record în 2018 și a continuat să crească anul acesta.

Delegați din aproape 200 de țări discută, în perioada 2-13 decembrie la Madrid despre schimbările climatice și despre modalitățile prin care încălzirea globală ar putea fi limitată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Planeta pamant a fost si mai calda in timpul dinozaurilor si erea verdeata peste tot si mancare din belsug…Rau este daca se raceste planeta ca murim de foame si de frig. Firea si mafia de la primaria globalista sa reduca autobuzele pe motorina si sa bage linii de tramvaie cat mai multe sau trolee….metrou. Cate linii de metrou a facut mafia de la primarie sa reduca poluarea???? zero….

  2. „Cantitatea de gheață din jurul Antarcticii a atins cel mai înalt nivel în aproape 30 de ani de când sateliții au început să o monitorizeze. Este prea frig …în Antarctica și va rămâne așa mult timp. Concluzia este că gheața din Antarctica va rămâne acolo pentru totdeauna „.
    (Patrick J. Michaels,asociat principal-studiile de mediu – Institutul CATO -2018)
    „Polul Sud (Antarctique) bate recordurile de …frig !!!”(3 iunie 2019-articol in „Géodynamique et climatologie de la Terre”)

    Concluzia; Toata isteria cu incalzirea planetei este legata de noua religie si ideologie ECO,(care a inlocuit comunismul)propagata de bisnitarii climatologi care arunca cu taxe „de protectie a naturii”dupa buzunarele fraierilor,in frunte cu „liderul planetar” Macron
    Un copac n-ar planta acesti invartiti,sa reduca bioxidul de carbon…citez: „Într-un an, un copac obişnuit absoarbe peste 6 kg de CO2 şi elimină oxigen suficient pentru o familie de patru persoane”

  3. Deci se fac masuratori de nici o suta de ani, iar unii rezuma tot la 50 de ani si nu se gandesca la cele 4 miliarde de ani, la glaciatiuni cunoscute din ultimii 1.200.000 de ani de la Gunz la Wurm. Mi-ar place sa existe savanti care sa ne ”vorbeasca” de cel putin cei 5 milioane de ani de cand unii presupun ca a aparut Omul. Nici un meteorolog nu stie cum va fi clima in momentul cand se vor ”rasturna” polii, stiu ei cum a evoluat vremea acum cateva sute de mii de ani cand s-au schimbat polii? Nimeni nu a explicat cum au aparut erele glaciare, avem doar o ”amplenta” geologica a schimbarilor magnetice Nordul cu Sudul, ” polul Nord se deplaseaza cu 50 km/an…noroc ca raza Pmantului este de aprox 6.300 km…deci nu prindem inversarea polilor…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.