
Justiția americană se politizează de la o zi la alta, legile nu mai urmăresc justiția ci corectitudinea politică și interesele politice. Politica franceză s-a transformat într-un joc electoral tactic; strategiile de dezvoltare contează mai puțin decât tacticile pentru izolarea unui partid sau a altuia. UE își consumă de ani de zile energiile pentru a inventa mecanisme de izolare a liderilor naționali incomozi, a tăia din fonduri și a penaliza statele mici care ies de pe linia impusa de statele mari. În România, energiile se consumă pe tactici electorale, în vreme ce guvern și președinție se îmbată cu vestea că economia duduie, fără a mai lua în calcul că este o creștere relativă, raportată la economiile occidentale care stagnează de peste un deceniu. Între timp, Europa este trasă de SUA într-un război economic atroce cu China, o țară mai concentrată pe dezvoltare decât pe tactici politice și legale pe termen scurt.
Eurocrații și liderii din Germania și Franța au crezut că pot forța celelalte guverne să respecte politicile impuse de Bruxelles prin sancțiuni bugetare, fără a se gândi un moment că vor avea nevoie de votul acelor guverne în chestiuni arzătoare, precum aderarea Ucrainei la UE sau sancțiunile împotriva Rusiei. UE a consumat energii uriașe pentru a inventa contestatul mecanism al statului de drept, cu scopul de a penaliza guvernele acuzate de corupție și încălcarea ”valorilor europene”. Este o procedură pur politică, nu una legală, și a fost îndreptată strict spre guvernele conservatoare, cu tendințe naționaliste. Eset un mecanism care a dovedit ipocrizia UE atunci când a Bruxellesul a renunțat la el imediat după ce alegerile din Polonia au fost câștigate de liberalii lui Donald Tusk. În cele din urmă, rezultatul acestui mecanism politic pentru care UE a consumat ani de zile a fost opus celui scontat – a întărit discursul așa-zișilor iliberali.
În SUA, la umbra lui Hillary Clinton, în Partidul Democrat nu au mai crescut lideri puternici. Pentru a câștiga prezidențialele cu Joe Biden, un politician de 82 de ani cu probleme cognitive evidente, democrații au mizat pe îngroparea campaniei rivalului Trump într-o mulțime de procese. Campania prezidențiala a democraților nu a fost na centrată pe candidat și pe viitorul Americii, ci pe atacarea în justiție a contracandidatului și pe politizarea justiției. Verdictul 6-3 prin care Curtea Suprema a decis că acuzarea lui Donald Trump pentru incitarea la așa-zisa insurecție din ianuarie 2021 este greu justificabilă din punct de vedere legal, pentru că președintele SUA este ar fi imun pentru acțiunile în calitate oficială (mai puțin pentru cele în calitate neoficiala) este un verdict ce poate fi lesne caracterizat drept politic. Judecătorii liberali de la Curtea Supremă au parțial dreptate când avertizează că în acest fel SUA se îndreptă către un regim autoritar, în care președintele nu va mai putea controlat de justiție și Congres. Însă nu la fel s-a întâmplat oare cu confiscarea aurului de către președintele Roosevelt, cu confiscarea oțelăriilor de către Truman, cu folosirea CIA împotriva unui rival politic de către președintele Johnson, cu bombardarea Belgradului chiar înaintea impeachmentului, de către Clinton, cu asasinarea unui cetățean american (acuzat, dar nu condamnat de vreo instanță, pentru terorism) de către președintele Obama?
Politica americană este absorbită de tactici pe termen scurt, de panica iscată atunci când tacticile sunt spulberate de câte un verdict Curții Supreme precum cel de mai sus sau de previzibila prestație dezastruoasă a unui președinte de 82 de ani în dezbaterea electorală televizată. Acum, Partidul Democrat, care a mizat totul pe verdicte politice ale justiției, se vede în situația de a merge mai departe cu Joe Biden sau, chiar mai rău, de a miza pe vicepreședinta Kamala Harris la alegerile din noiembrie.
Se poate face o paralelă și cu politica franceză, unde un partid care a obținut o treime din votul popular, Rassemblement National, sfârșește cu 25% din mandate, în vreme ce, cu un sistem de vot asemănător, laburiștii britanici, la un procent similar de voturi, obțin 65% din mandate. Președintele Emmanuel Macron și susținătorii săi se felicită și sunt considerați adevărați maeștri ai jocului politic pentru izolarea extremei drepte la ruleta rusească a anticipatelor. Însă ce se va întâmpla pe mai departe cu guvernarea Franței, cu un parlament dominat de extrema stângă și extrema dreapta? Franța a pierdut doi ani, de la realegerea lui Emmanuel Macron cu un guvern minoritar, va mai pierde mult timp cu formarea unui nou guvern disfuncțional, în vreme ce Europa se îndreptă spre un conflict economic major cu China și va avea de plătit (indiferent cine va câștiga alegerile din SUA) pentru dezastrul din Ucraina, în condițiile în care economia europeana va trebui să producă cu energie de 2,5 ori mai scumpă decât în China, arzând gaze lichefiate din SUA.
După intratrea în vigoare a Tratatului de la Lisabona, UE a făcut un pas înainte și a renunțat să mai măsoare curbura castraveților și nodurile morcovilor, însă a început să-și irosească energiile inventând tactici păguboase pentru disciplinarea ipocrită a țărilor membre. Și astfel nu a reușit să iasă nici acum cu adevărat din criza începută în 2008. Creșterea economică a marilor puteri europene este aproape irelevantă. Occidentul cheamă la lupta pentru democrație și împotriva autocrației, însă îi lipsesc și muniția de artilerie, și forța economica cu care să facă față unui război comercial cu China, păstrând coeziunea socială acasă. Iar superioritatea cu care ”grădina democrației” privește către summituri precum cel recent de la Astana, al Organizației de Cooperare Shanghai, nu este doar nejustificată, ci chiar periculoasă. Mai bine de un deceniu de hiperactivitate pentru vânători de vrăjitoare și chichițe legale, și cu alți ani buni în care se anunță aceeași irosire a energiilor în războaie culturale interne, a ajuns să creeze pericole existențiale în fața unor rivali care par mult mai concentrați pe propria evoluție.
@Pedro : să înțelegem așadar că tu ești din ăia 1%, nu ?
Sarmalele reci au o piesă care se numește „Prostia la putere”
sustinatorii banditilor satanisti occidentali merita lagare de munca, iar astea ii si asteapta
Susținătorii jegului planetar numit Putin merita cel puțin niște pumni în cap și un șut în cur în direcția est.
Ucrainienii ar fi trebuit sa inceapa sa tinteaasca toate scolile, spitalele si garile din ruZzia, dar findca ei sunt baietii aia buni, nu vor face asa ceva, vor lasa aceasta barbarie in continuare salbaticilor din steppa: orcii knezatului de la Moscarba!
Finantam Ucraina cu bani si arme ca sa se apere impotriva Rusiei, stat-agresor care, fara niciun motiv si neprovocat (mai terminati cu Donbas-ul, e un discurs imbecil!) a atacat Ucraina. Interesele României si ale locuitorilor sai sunt: 1) rusii sa stea cat mai departe de frontierele noastre si 2) nimeni sa nu poata sa schimbe cu forta frontierele recunoscute international (nu, americanii n-au schimbat nicio frontiera, nici in Serbia – alt discurs imbecil!). Pentru aceste interese, Ucraina trebuie sprijinita financiar si militar. Îmi pare rău să o spun:99% sunt cretini din cei ce postează la această publicație.
Faptul ca nemtii se dez-industrializeaza post-NORDSTREAM-ist, pentru ca americanii NU-I MAI LASA SA FACA AFACERI
win-win cu russi de teama ca-i vor depasi european-asiatic
„Prostia ingroapă Romania spune:
09 IUL. 2024 LA 18:59
Articol-necrolog,miscator,se vede suferinta” 🙁
RUSSIA a fost ridicata financiar de WORLD BANK, la gradul de tara cu 😮HIGH INCOME😮 dupa 2023, acum in 2024,
desi e la fel supusa , ba mai mult, pagubelor ukrano-russe precum UE cu ale ei american-silite „SANCTIUNI” 🙁
asta duce la depresie … 🥲🥲🥲 la SUFERINTA REALA
SHALOM !❤️🛀❤️
Toate AZI sunt social-politic-stranii doar din cauza subtila INSA FUNDAMENTALA:
🤫”NINGE PE FED!”🤫
„Revolutia” FIAT-MONETARA din 1971, dezlegarea valorii mondei de valoare intrinseca de valoare , ramanand doar garantata de un STAT (care la randul lui desi emitent de VALUTA 😉 poate devenii CREDITIV-FALIMENTAR) se razbuba CREDITIV azi !
USA spre deosebire de China si Russia insa la fel ca UE are datorii in FIAT MONEY colossale !
USA = 34 TRILIOANE de dollari
UE = 18 TRILIOANE de dollari
(datoriile aste nu se poat ameliora m doar cresc accelerat, cat timp intreg sistemul GLOBALIST-MONETAR-TEZAURIER , atenti: CREDITIV-RENTIER nu se va schimba ! Schimbarea nu poate fi facuta, dupa model istoric decat cu SANGE -> ww3)
ca GENIU REAL vad lumea altfel decat propagandizat mass-mediatizata multimii ! 😉
SHALOM !
Ostap Bender Ooo,ce argument suprem .Dar to o viata trista ai.Tanguitoare.Dar stii de ce? Pentru ca „altii sunt de vina”.
Peștele se impune de la cap..
Hegemonul tot de-acolo..
Dar ca să vezi. Vasalii, cu o încăpățânare nesănătoasă tot cred ca în el..
Articol-necrolog,miscator,se vede suferinta
@ caca maca : O fi trista , dar totusi e o viata ! Tu ai vazut vreodata un ,, caca ” , fie el si ,, maca ” , viu ?
Europa se prăvale în prăpastie împinsă de SUA ,singura care iese câștigătoare din ecuatie.China pierede o piață și un partener de afaceri si Rusia pierde o piață de energie .Însă americanii nu se mulțumesc fără un război care să cuprinda Europa și chiar lumea ,după care ei să vină ca Messia și să o reconstruiască cu bani evreiești și dupa bunul plac al miliardarilor care conduc teatrul.
Ghro Ce viata trista ai nene. Esti rupt de realitate .
sa fim seriosi, licuriciu a apus demult… doar rromania si restul de colonii mai primesc lectii de la FBI si DoJ… aia care fac intelegeri cu bancile care spala miliarde, care faciliteaza afacerile lui Epstein, care insceneaza atentate, rapiri, insurectii, etc. care se duc cu armele sa fure documentele personale ale presedintilor, sau sa aresteze crestinii care protesteaza impotriva clinicilor de avorturi, care spioneaza contracandidatii la alegeri cu decizii obtinute pe falsuri/minciuni, care pune parintii pe listele de supraveghere, care cer preotilor sa-i informeze, care pun ziaristi in puscarie, care n-au facut nimic desi erau plangeri impotriva antrenorului echipei olimpice, care au descoperit zeci-sute de victime care primesc despagubiri in cazul Epstein, dar niciun infractor… si astea sunt probleme doar la nivel national, la nivel international sunt si mai ridicoli
Ce anume înseamnă „economia duduie ” in accepțiunea autorului articolului de față ? 0.1 % față de T1 din 2023 si 0.5% față de T4 din 2023 înseamnă că ” economia duduie”
Creșteri din pix aranjate cu grație de domnii de la Statistică , creșteri care oricum sunt anulate de inflație .
In economia reală suntem in RECESIUNE.
Dacă mâine creditorii internaționali ai României se trezesc prost dispuși dimineața și nu ne mai împrumută luna viitoare , in 3 săptămâni balul se oprește complet in toată România . Cu toate miliardele trimise de diaspora …
Absolut totul e politic, am scris și menționat cu argumente de fiecare data, dar nu au fost prea vizibile. Cât despre producția de politicieni in america în urma lui Clinton, de ce ar fi interesați daca doar ei contează per eternitate și doar aceștia trebuie să rămână în prima linie ‘a escrocilor mincinoși’?!
Lumea se creează după modelul occidental iar occidentul si cetățenii săi printre care includem și Europa de este este ghiftuit de hrana de vacanțe mașini nevoiile primare numai există se discută mofturi și fasoane este greu să mulțumești pe cineva care are de toate căci acea persoana visează cai verzi pe pereți o viață fără muncă …sau o muncă lejeră vrea 10 vacanțe pe an vrea să plătească nimic …..pe când in vremea comuniștilor știai ce frumos era când îți împrumută vecinul o cană de ulei sau o cană de făină …..asta va fi marea problemă când efectiv ai de toate …. percepția omului este că nu este sătul din păcate