Octavian Știreanu: Ce n-a știut dr. Cîrstoiu

N-a știut în ce viespar intră.

N-a știut că în PSD nu există personalități de prestigiu dispuse să meargă cu el printre oameni și să-l prezinte neîncetat spre a-i transfera din propria lor notorietate.

N-a știut că maximum de susținere ce-i va putea oferi PSD este compania ministrului Agriculturii, om cu o gramatică bâlbâită și un vocabular redus, dar cu o cocoașă penală mare, legată de manevra prin care zonele de stuf din deltă au fost declarate pășuni, pentru ca proprietarii lor, din anturajul unui mahăr pesedist, să primească subvenții anuale de sute de mii de euro.

N-a știut că maximum de susținere ce-i va putea oferi PNL este compania unui fost secretar de stat la Sănătate, Andrei Baciu pe numele lui, care n-avea ce notorietate să transfere din moment ce însăși a lui este zero. Pe deasupra, fostul personaj de modeling mai este acroșat și în dosarul penal al vaccinurilor în care va fi, probabil, singurul țap ispășitor.

Flancat ba de liberalul afirmat în modeling, ba de gângavul social-democrat, dr. Cîrstoiu n-a avut încotro și-a vâslit cum a putut.

Susținere de formă, apărare inexistentă

Dr. Cîrstoiu n-a fost pregătit să vadă cum un Farfuridi al timpurilor noastre poate fi capabil să-i aducă din minutul unu un afront jignitor, afirmând în gura mare că nu-l cunoaște, c-o fi doctor de dinți ori de genunchi, dar pe el nu-l interesează pentru că nu-l dor genunchii…Acestea au fost auspiciile sub care s-a făcut anunțul candidaturii dr. Cîrstoiu.

Dl. Cîrstoiu n-a fost pregătit să înțeleagă fițele de lider închipuit ale lui Robert Negoiță, care, dom’le, se scărpina după ureche când trebuia să răspundă dacă-l votează sau nu pe candidatul comun. Și care, înainte de a se decide schimbarea, își manifestase deja „disponibilitatea” să-i ia el locul dr-lui Cîrstoiu, în acest scop făcând ce știe cel mai bine: să tragă sforile!

Dr.Cîrstoiu n-a știut că declarațiile de susținere  ale liderilor coaliției au fost doar de formă. Mihai Tudose avea să-i spună în față, luni noaptea, că e cazul să se lase păgubaș, întrucât este „un don Quijote care se luptă cu morile de gând”.

Dr.Cîrstoiu n-a știut că linșajul mediatic este pentru majoritatea mass-media singura sursă de bani și de celebritate. Că emisiuni ale multor televiziuni sunt transformate în niște tribunale inchizitoriale. Că rănirea oamenilor, a familiei lor, a carierei personalităților de elită este modul de funcționare a unei societăți în disoluție, în care turnătoria mizerabilă este legalizată, iar ura între oameni   a devenit politică de stat.

Dr.Cîrstoiu a crezut că deciziile politice trebuie să aștepte concluziile juridice. S-a înșelat. Spunea tot timpul ziariștilor care-l puneau la zid că nici el, nici ei nu pot da verdicte. A tot repetat acest lucru degeaba.

Dr. Cîrstoiu n-a înțeles de ce adversari politici de la USR care au dosare penale (Clotilde Armand, Iulian Dumitrescu) sunt scutiți de orice dezbatere publică, în timp ce articole de presă cu tentă justițiară scrise despre situația lui ocupă tot spațiul public.

Linșarea Gabrielei Firea a fost spre liniștea lui Nicușor Dan

Dr. Cîrstoiu n-a știut că PSD n-are exercițiul parării cu argumente și pe lege a atacurilor din presă. Și n-a putut crede că ditamai liderii politici își schimbă deciziile după decibelii înjurăturilor din presă și nu după verdicte ale autorităților. Deși experiența Gabrielei Firea putea să-i dea de gândit și dr-ului Cîrstoiu, în sensul că se putea gândi că ar putea să pățească la fel.

Pe Gabi Firea, liderii PSD au lăsat-o pradă linșajului pe tema azilelelor de bătrâni, deși ea, ca ministru al Familiei,  nu avea absolut nicio legătură cu ceea ce se petrecea în sala de mese a unor stabilimente ce pot fi controlate doar de autoritățile desemnate prin lege. Atacul s-a dovedit a fi pregătit de vreme și la detaliu de un ong finațat de Soros. Din cele aproape 2.000 de azile existente în țară în care – așa cum avea să se dovedească – situația este la fel de jalnică, a fost ales anume un azil din Voluntari, tocmai pentru ca mosorul toxic anti-Firea să se deșire. Era salva de artilerie care dădea din vreme semnalul eliberării culoarului pentru  Nicușor Dan. Ceea ce s-a și întâmplat.

Lașitatea lui Ciolacu și a celorlalți lideri pesediști au lăsat-o pe Firea pradă dulăilor. Ceea ce s-a petrecut în acea perioadă pe televiziunea unui fost pușcăriaș, titlurile incediare, crolurile alarmiste, ghiveciul a tot felul de invective la adresa familiei Pandele – toate acestea alcătuiesc una dintre paginile cele mai penibile ale presei de televiziune, aș spune, din lumea civilizată. Cu binecuvântarea CNA-ului. Mobilizarea fantastică a tot felul de trepăduși dispuși oricând să spună orice despre Gabi Firea și familia ei a mers până acolo încât unul dintre aceștia, fost securist zaharisit, „demonstra” cu poze cum era el să fie omorât de A3 de două tir-uri arvunite de Pandele ca să-l facă sandviș în plină noapte, simulând un accident rutier.

Pe Firea au dat-o rapid afară de la  minister, dar linșajul nu s-a potolit decât atunci când Ciolacu a lăsat-o mai moale cu candidatura ei la primărie. Nicușor Dan trebuia protejat și scutit de orice emoție.

USR are protecție sus-pusă. Prietenii știu de ce.

Probabil că săracu’ Ciolacu are un telefon doar cu receptor la ureche.  Când a explodat subiectul furtului sacilor cu voturi de la Sectorul 1, Ciolacu afirma că „vom merge până la capăt”. Adică plângere penală, referendum de demitere – mă rog, tot ceea ce legea și lupta politică permiteau în astfel de situații de furt electoral. Adrian Petrescu, cel care acum conduce ASF, era la acea vreme singurul lider al PSD care începuse să strângă semnături pentru referendum de demitere a Clotildei Armand. Începuseră să se monteze corturi pentru strîngerea de semnături. Până când, într-o bună zi, la un semn închisă-i calea. Brusc și dintr-o dată, s-a dat stingerea. Tot PSD-ul – mucles! S-a ales praful de toată „lupta până la capăt” anunțată cu emfază de săracu’ Ciolacu. A aflat probabil și el, ca și procurorul de caz, ca și atâția alții care începuseră în trombă demascarea furtului de voturi de la sectorul 1 că dna Armand are imunitate absolută. Probabil pentru meritele din afacerea Bechtel. Și pentru demnitatea cetățeniei franceze.

Ca s-o scoată pe Gabi Firea definitiv din joc, spre liniștea lui Nicușor și a celor care-l manevrează, liderii coaliției propovăduiau cu gura plină soluția candidaturii unice din partea unor tabere care, urmare a politicii lui Iohannis, se urăsc visceral.

Dr. Cîrstoiu n-a mai știut că a intrat în ciorba prostocrației. A celor care revin acum la soluția pe care tot ei o combăteau cu putere acum o lună și jumătate.

O prostocrație care crapă și de fudulie. Și în care un personaj ca Mihai Tudose,  care se străduie să facă pe înțeleptul sforăind tot felul de poante proaste,  a ajuns mare lider politic după ce, ani de zile, a fost uns cu tot felul de alifii din praf de stele.

Îl urmează în capul listei de europarlamentari Rareș Bogdan, căruia primăria Bucureștiului îi cam pute…A și aruncat în treacăt, mai în glumă, mai în serios,  că valoarea lui, nivelul lui de purtător de Rolex și când alege pătrunjelul prin piețe, este de fapt de candidat de primar la Roma, Londra, Paris sau Madrid, nicidecum în prăfuitul de București…

O bombonă proaspătăt pe coliva politicii pe care o practică Tudose, Ciolacu, Stănescu  et Co. este că PSD îl cheamă acum la negocieri pe Piedone!

Dar Piedone nu e de capul lui. În astfel de situații, se aude un ecou din vremuri străvechi: „Venim și noi cu Antenele!”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11
Octavian Știreanu 195 Articole
Author

25 de Comentarii

 1. asa-i..!! dar, si finul lui basescu , are niste ” schelete” !! basca, figura-i unsuroasa , smechera,!!! parca-l vad pe basescu , [ seamana cu el] !!

 2. Cum sa fie susținut Cirstoiu de psd-isti când medicul hot era îmbracat in tricou galben liberal! Oricum monstruoasa coaliție o va lua în bot de la alegători! Virgina Ferea face spagatu pe gheata!

 3. absolut toate paiatzele au dosare la securitate. sunt „propuse” la post pentru a implementa abomnatia mao. ce „medic”, CA DOCTOR ASTA NU ESTE, isi lasa shpaga sa vina sa dea cu subsemnatu’ la „stat”? securiciimai au „propuneri” pentru naivii care (inca) cred ca traim in democratie… „medicu'” m e n ge le peppa pig seamana!

 4. Va dati seama ce medici ies de pe mana prostrocratilor Cirstoiu sau Rafila?…profesori universitari!??!

 5. Hai lasati abureala. Acest doctor este un mafiot din sanatate. Stie exact manariile facute.
  Deci ori incercari sa ne mintiti, ori voi, jurnalistii, sunteti cam ..naivi.

 6. Doctorul de genunchi n-a știut că inteligenta sa e la genunchiul broaștei. Acum suporta consecințele.

 7. Ce inseamna simpatia ideologica…Sa-l plangi pe dottore ca si-a lasat spagile cu amanuntul pentru tunuri…Cumva Nea Stireanu s-a implementat in cerebelu lu dottore pentru a-i citi gandurile? M-a lasat paf empatia fatza de coana Fierea si RASTALMACIREA GROBIANA
  a crimelor Voluntare unde au fost implicati INTIMI ai familiei INFRACTOARE!!!
  Toate „dezvaluirile” vizandu-l pe dottore au provenit de la BASOIDA Fierea din RETEAUA Del Ponte, FIARA Fierea care l-a TRADAT pe Dragnea scotzandu-l din politica definitiv tocmai cand MILITA PENTRU SUVERANISM si PATRIOTISM ECONOMIC recidivand ca razbunare pe Ciuciu Olacul care a executat ordinul superior adoptandu-l pe dottore si renuntand la ea!!! BASOIDA stia practicile din spitalele de stat si policlinicile private ca sefa ideologica si administrativa pe Capitala!!!

 8. Si,atat? Am inteles,l-au mazilit.Dar cum ramane cu coruptul Carstoiu?

 9. ‘Cine il scuza,il acuza!’Pe Cirstoiu :)))

  Degeaba a pus masoneria furtunul pe doctorica, sa-l curete,jegul e cat casa

 10. Editat mare stireanu:
  -ii ridica statuie banditului cazut!

  asa e cu foshtii astia:
  odata comunist,
  totdeauna bandit!

 11. Ce doctor, bre cumetre?! Asta-i comersant in cel bun caz. Plamadit de nen’su Bîsescu, canalia suprema. De unde i-or scoate fratie pe toti astia, strambi si ticalosi…Vai si amar de tara, dar adevaratul prapad o sa-nceapa la Bucarici.Amin

 12. Dl. Stireanu ignora complet esentialul in adulatia sa fata de un medic. Esentialul este ca Cirstoiu nu are deloc discurs, carisma, fiind total nepotrivit in politica/electoral, esential este ca din start a avut prestatii de om alunecos, smecher care fuge de absolut toate intrebarile concrete inclusiv proiectele sale pentru problemele Bucurestiului, smenar care a comis ilegalitati la toate treptele sale profesionale de mana cu nevasta-sa aflata in aceeasi situatie, corupt care s-a umplut de bani negri si care directioneaza pacientii prin interpusi sau direct la clinica privata unde administratori sunt socrul si mama, si de unde incaseaza cu sotia dividende de sute de mii de E. De asemenea incalca legea, fiind si pentru un analfabet, incompatibil si el negand cu tupeu patologic evidenta. Narcisist nu in ultimul rand. Sa nu uitam ca si Oprescu era medic si manager de spital. Deci dl. Stireanu este pe langa subiect, pentru ca PSD+PNL nu au avut pe cine sa sustina. Si daca candida singur si tot pe 3 iesea, ca asta era materialul.

 13. Pe Gabi Firea, liderii PSD au lăsat-o pradă linșajului pe tema azilelelor de bătrâni, deși ea, ca ministru al Familiei, nu avea absolut nicio legătură cu ceea ce se petrecea în sala de mese a unor stabilimente ce pot fi controlate doar de autoritățile desemnate prin lege. ————
  Doamna Firea in interviul luat de unul din trusturile de televiziuni din Romania a recunoscut singura faptul ca ar fi fost informata de ce se intimpla in aceste Azile ,dar nu a spus la nimeni ,nici macar sotului ei care era primarul orasului Voluntari .Acum intrebarea mea ar fi, daca doamna Firea nu a anuntat imediat institutiile statului roman de ce aflase ,nu se poate considera ca are si dumneaiei o vina ?

 14. Iar nu mi-a intrat ieri un comentariu .Ce se întâmplă ,ce se întâmplă,pai se întâmpla că în acel comentariu ziceam că îl vreau pe Piedone primar general și astea din redacție m-au chiar crezut.Mai da naivi mai sunteți !
  Doctorul asta Cirstoiu „comasatul” credeți că a apărut el așa ,de undeva, să candideze că așa i-a venit lui?
  Nu,astea de felul lui ,fac parte din Lada cu Prosti,aia de care am mai vorbit eu și am vorbit degeaba.Personaje care beneficiază de protecție și care sunt ținute în așteptare ,iar la momentul „oportun” sunt „lansate”in politica,așa se construiește „democratiea de ai e nevoie de „reforme,soluții”,de justiție independenta de noi și noi „provocări”.
  Cirstoiul este exemplul unui astfel de personaj,
  protejat,scos la un moment dat ,numai că bucureștenii s-au prins de data asta.
  Ei știu că tot ce-i „comasat”vine și este „impus” de Belfer,prin el mai bine zis.
  Cirstoiu și-a început „cariera”pe vremea lui Băsescu și în câțiva ani a ajuns departe departe,cum alții nu ajung in două vieți.O cariera fulminanta.
  „Comasarea”PNL-PDL s-a făcut tot la dorința Belferului,asta are multe
  fantezii politice ,îți vine să te întrebi de unde are timp de toate?Are că-i vin pe tava!
  Acuma la București Carstoiul nu are nici o șansă ,dar are Nicușor Dan,el și Carstoiul vin din aceași Lada cu Prosti.
  Eu li prefer pe Piedone ,ajutorul de uspatar”incultul”….etc.
  Îl prefer pentru că îl latră
  USR-istii și PNL-istii care știu că Piedone e un „intrus”,că nu vine din Lada ,de aici și lătratul disperat.
  Eu sunt cu Piedone!

 15. hai sa nu ne lamentam. sa luam lucrurile asa cum sunt si sa vedem ce concluzii putem trage la „poza momentului”:
  – psd + pnl sunt actorasi intr un film prost. aceste partide sunt capturate de o oculta – aia care e dezvaluita zilele astea de Anca Alexandrescu – cu coldea + dumbrava si alti halogeni din statul paralel.
  este singura explicatie pt. alba-neagra care s a jucat zilele astea cu „candidatul comun”
  din fericire pt. noi (cei atenti si interesati de jocul la care asistam) s a nimerit ca protagonist sa fie „un om viu” – dr Carstoiu. El s a purtat remarcabil si a fost hartia de turnesol care i a demascat pe actorasii de doua parale (ciolacu si ciuca)..
  Inca o data s au facut de ras si au aratat ce personaje jalnice sunt..
  ..pot sa conteze pe noi, in continuare..

 16. Ce sa spun, „n-a știut în ce viespar intră”, de parca finul lui Basescu, care a ars etapele profesionale tocmai datorita rudeniei cu acesta, era un biet inocent. Nu l-a sfatuit nasul sa stea in banca lui, ca o astfel de candidatura nu e de nasul lui? L-a sfatuit, dar el nu si nu, ca nu asculta de nimeni.

 17. Pai pana acum n-a fost dus de manuta de taica-sau, fost primar de Pitesti?
  Prostocratia sunt cei care nu stiu ca in PSD merge orice manevra miseleasca.

 18. Articol facut sa ii prosteasca pe prosti! Cum adica n-a stiutul finul petrovului de ce a fost pus candidat- citeste iepure la votare? Pai ca sa iasa puturosul de #nicu-tableta la porunca erata! Placintarul a spus-o clar si sunt 100% convins ca are dreptate: a fost UN BLAT pus la cale de sforari alegerilor ca coalitia comasata sa iasa pe locul 3, ca sa castige primarul #zero barat PS Normal ar fi nea Stireanule sa ne scri ACUM un articol, despre ce nu stie Piedone! Urmeaza si el sa fie retras de aceiasi baieti sau e bagat la tzuhaos la porunca eratei?

 19. N-am mai citit demult un articol al lui Octavian Stireanu, „celebru” pe cand conducea oficiosul de partid Azi (e cam maxim ce-mi aduc aminte despre dumnealui). Ma asteptam ca un om care a acumulat multa experienta, din ’90 incoace, sa castige si la capitolul obiectivitate (sau macar la mimarea acesteia). Nu e cazul. Prezinta ca un fapt de netagaduit subiectul rostogolit pe tv al „furtului de voturi”, inchis, dealtfel, din minima lipsa de probe (putea sa-l lamureasca pe autorul articolului orice om care a fost in comisie intr-o sectie de votare ca e aberant sa spui ca se pot fura fizic voturi dupa ce procesul verbal a fost semnat de delegatii tuturor partidelor si transmis, ca voturile sunt depozitate doar pentru a se renumara la eventuale contestatii). Enumera, ca sa para lista mai lunga, ca lider USR cu dosar penal pe Iulian Dumitrescu…presedintele liberal al CJ Prahova. Incearca sa lege afacerea Bechtel, petrecuta in urma cu peste 20 de ani, tot de un lider USR, desi aceasta afacere este „marca inregistrata” Adrian Nastase. Ce sa mai zic?! Citirea articolului m-a ajutat sa inteleg si mai bine sensul expresiei „ticalos batran”.

 20. „mishteaux (IQ=155) 😢😢😢 spune:
  22 MART. 2024 LA 15:30
  E de studiat si vazut daca Cîrstoiu face parte din vre.o stranie secta protestanda yankeie !
  De ce spun asta ?
  Pentru ca rusii nu fara motiv au interzu anumite secte „protestante” para-crestine americane !
  (ca nu vorbesc aiurea e de vazut in incercare BIDENISTILOR de-a distruge si elimina crestinii din BIBLE BELT …USA ceea „In GOD we trust!” devine mai rau decat atheista 😀 …devine sub NOUA RELIGIE si noul „GOD” al celor dupa 911 veniti la puteere in USA -> „SODOM-GOMOR-ista” ! … ‘S doar semne ca domnia DOLLAR-ului exportator de INFALTIE prin tiparnita …si pazit cu 900 de BAZE MILITARE la obligata-folosinta se apropie GLOBALIST-DIVERSIFICATIV de sfarsit ! Unipolarismul capitalist-„optimizat” la MAXIMA-LACOMIE … moare deovedindu-se ANTI-NATURAL )

  Unii experti NEO-MARXISTI din universitatile americane spun ca USA doar din cauza EXPORTULUI de INFLATIE INTERNA prin DOLLAR-ul de TIPARNITA (mega FIATZ-MONEY-zat) nu a mai avut din 1971 😉 crizele economice atat de definitorii CAPITALISMULUI !

  Alti experti tot din UNIVERSITATILE de VARF americane si THINK-THANK-urile lor
  spun ca … caderea URSS-ului s-a facut pe … BANI DE TIPARNITA (si lacomia innascuta a omului)
  URSS-ul a luta prea in serios ETICA si ONOAREA „socialista”
  daca faceau si ei o RUBLA „trezoriera” si …tineau bogatiile „PACTULUI DE LA VARSOVIA” in RUBLA
  le era fostelor tari comuniste … prea greu de-a trece cum au facuto cu monedele nationale si BANCILE CENTRALE in barac yankeie !

  PS: MISHTEUAX stie prea multe, aici doar 1/1000 ! BRICS-ul e subteran in devenire …pur … ANTI-DOLLAR !

  nu glumesc: -> „NINGE PE FED!”

  IQ=?
  😉”

 21. Daaa…s-a spus si se confirma ca si acest complot este urzit tot la oficina Iohanis cu SRI-ul lui. Ciolacu oare a stiut sau a fost luat de bolovan? Au creat special bulibaseala ca sa iasa Nicusor. Intrebarea o fi doar el Iohanis sau vine de la ambasada respectiva ?

 22. „Dr.Cîrstoiu n-a mai știut că a intrat în ciorba prostocrației.”
  Cum sa nu stie?! Ciorba-i veche e alterata de mult ?!
  Eu cred ca i-a si placut in viespar. Parea de-al lor. Si d-lui vine tot dintr-un viespar.

 23. În cazul de față se potrivește perfect zicala „orice rău spre bine”. Domnia sa este infinit mai util pt oameni în sala de operații decât pe șantiere ori în fața planșelor de urbanism în fața cărora nu înțelege absolut nimic. Și așa este penurie de medici (de elită) în România, așa că profesorul Cârstoiu poate profesa în sfera medicală de stat ori cea privată spre binele pacienților. Mai utilă este, la Primărie, Gabi Firea, care are multă experiență în administrație publică locală, în politică, în comunicare, în presă etc. Și, în plus, are charismă, lucru important pt un candidat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.