Operațiunea ”Jupiter 3”, peste 1.600 de percheziții

IGPR a anunţat bilanţul operaţiunii ”Jupiter 3”. Operațiunea Jupiter 3 – descrisă drept cea mai amplă operațiune coordonată din istoria Poliției Române și a Ministerului Public, desfășurată în perioada 2-6 iunie – a implicat efectuarea a peste 1.600 de percheziții, au fost puse în executare 400 de mandate de aducere și dispuse măsuri preventive față de 230 de persoane.

”Derulată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române, ca o continuare a activităților din anul 2024, operațiunea a avut drept principal scop combaterea infracțiunilor economico-financiare, a celor vizând arme și substanțe periculoase, protecția mediului și a celor de natură judiciară”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) transmis, marți.

Polițiștii de investigare a criminalității economice au desfășurat 145 de acțiuni de amploare de administrare a probatoriului în 145 de dosare penale aflate în lucru, fiind efectuate 845 de percheziții domiciliare și puse în executare 274 de mandate de aducere.

În urma activităților desfășurate, au fost dispuse măsuri preventive față de 109 persoane.

”Pentru recuperarea prejudiciului estimat de 190.246.831 de lei, în această perioadă, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de peste 70.000.000 de lei”, arată sursa citată.

Au fost indisponibilizate alte bunuri în valoare totală de peste 28.000.000 de lei, constând în principal în 25.500.000 de țigarete, 28.000 de articole vestimentare și parfumuri contrafăcute.

În domeniul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase, au fost puse în aplicare 606 mandate de percheziție domiciliară în 179 de dosare penale, având ca obiect infracțiunile de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj cinegetic, uz de armă fără drept, nerespectarea regimului materiilor explozive și nerespectarea regimului deșeurilor periculoase.

În aceste dosare penale sunt efectuate cercetări față de 103 persoane, pentru 18 dintre acestea fiind dispuse măsuri preventive.

”În vederea continuării cercetărilor, au fost ridicate zece arme letale, 444 de arme neletale, 920 de elemente de muniție pentru arme letale, 141.804 elemente de muniție neletală, o grenadă, 23 de trofee, 90 de butelii de gaz CO2, 17 arbalete, 23 de exemplare de câini, 1.003 litri produse de protecție a plantelor, 2.470 de litri de deșeuri periculoase, precum și alte bunuri și înscrisuri relevante”, precizează IGPR.

Polițiștii de investigații criminale au pus în aplicare 119 mandate de percheziție domiciliară în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea unor infracțiuni de tâlhărie, șantaj, lipsire de libertate, furt calificat, înșelăciune, proxenetism și informatice.

Totodată, față de 81 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

”În dosarele penale, prejudiciul estimat este de aproximativ 2.500.000 de euro, fiind aplicate măsuri asigurătorii de peste 400.000 de euro și indisponibilizate alte bunuri în valoare de aproximativ 370.000 de euro”, mai arată comunicatul.

Polițiștii de ordine publică au desfășurat șapte acțiuni operative și au pus în aplicare 83 de mandate de percheziție domiciliară, fiind vizate infracțiuni de mediu, pe linie de silvicultură, piscicultură și gestionarea deșeurilor.

De asemenea, au fost puse în aplicare 39 mandate de aducere, fiind dispuse măsuri preventive față de 22 de persoane.

Totodată, au fost sechestrate două vehicule în valoare de 25.000 de euro și indisponibilizate 40 de tone de deșeuri neferoase, zece unelte de pescuit, interzise la deținere, zece motofierăstraie, trei autovehicule, două arme neletale interzise la deținere și aproximativ 40.000 de euro, precum și alte bunuri și documente de interes în cauze.

Principalele infracțiuni cercetate în dosarele penale în cadrul cărora au fost organizate acțiuni de amploare sunt de evaziune fiscală, înșelăciune, contrabandă, obținere ilegală de fonduri, delapidare, nerespectarea regimului fiscal, contrafacere, nerespectarea legislației privind protecția mediului, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și altele.

Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. Cea mai amplă operațiune coordonată din istoria Poliției Române și a Ministerului Public , a avut ca obiectiv recuperarea unui prejudiciu de 38 ml. de euro . Au fost instituite sechestre , confiscări , bla , bla , bla . Să vadă romănii neproeuropeni cît de tare e momăia . Să vadă cît de implicată e în a face justiție , economie , sport . 38 de ml. de euro sunt banii de buzunar ai multor infractori , hoți , dovediți . Doamne , și cît de mulți sunt !? Îi vedem zilnic în jurul nostru pozînd în mari oameni de afaceri . Strategice !

  2. Haha, procuratura ghenerala isi face PR! E vax, moșule, habarnistii aia burtosi s-au compromis definitiv cand au decis sa-si bage capu-n nisip la complotul anti constitutional al securistilor ceceristi care au anulat fara niciun temei legal alegerile si care intr-un stat democratic erau arestati in secunda doi. Asa ca, hai si.ctir!

  3. Este foarte bine ca Militia romana a confiscat 90 de butelii de CO2, ca altfel cine stie ce pericol ne pastea, putea fi chiar si o explozie atomica!!!!!!!!!!

  4. Asta ce înseamnă? E o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă sa poată expune laudele, sau, e activitatea la mișto și în final, vinovați sunt judecătorii că nu au luat măsuri drastice inclusiv recuperarea posibilului creionat in fals prejudiciu?! Practica e clara: arestăm, facem haos și speriem cetățenii să acoperim subiecte mult mai grave și în final, arestații sunt liberi că pasarea cerului! Despre înșelătoria Nordis, mita și escrocheriile din Constanța din baza nato cu acei PSD-isti, motivarea anilatii alegerilor prezidențiale din 2024, gazul transferat peste Prut fără știrea ministrului și destule porcarii, nimic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.