Update Venezuela: ”Operațiunea Libertate” sau lovitură de stat?

Situația degenerează în Venezuela, în urma acțiunilor inițiate de președintele interimar autodeclarat Juan Guaido, susținut de o serie de ofițeri ai armatei Venezuelei împotriva regimului condus de Nicolas Maduro. Guvernul a anunțat că este vorba despre o tentativă de lovitură de stat susținută de mai multi dezertori.

Dezertări și confruntări în Caracas

Bloomberg relatează că un transportor blindat a intrat în protestatari în apropierea bazei militare Carlota de lângă Caracas, locul de unde Guaido a anunțat declanșarea așa-zisei Operațiuni Libertatea. Agenția americană nu menționează dacă transportorul aparținea forțelor loiale opoziției sau regimului Maduro. Informațiile parvin greu din Venezuela, întrucât guvernul a blocat parțial serviciile de internet.

Tot mai multe informații neconfirmate publicate în presa americană arată că mai multe grupuri din Garda Națională au dezertat în tabăra lui Guaido și există imagini care sugerează că militarii venezueleni din ambele tabere au început să se înfrunte în Caracas. Au fost raportate mai multe schimburi de focuri.

Potrivit CNN, un colonel venezuelean a fost rănit în cursul ciocnirilor cu manifestanții care îl susțin pe președintele auoproclamat. ”Acum intru în celula de comandă. Cei responsabili sunt liderii opoziției”, a scris pe Twitter ministrul venezuelean al Apărării, Vladimir Padrino.

”Este doar începutul!”

Diplomatul venezuelan Carlos Vecchio, care susține revolta condusă de președintele interimar autodeclarat Juan Guaido, arată că tentativa de lovitură de stat de marți este ”doar începutul”. ”Este o operațiune în desfășurare. Vom vedea mai multe evenimente în orele și zilele următoare”, a spus Vecchio pentru CNN.

”Este un proces constituțional condus de poporul venezuelean sub conducerea civila a președintelui interimar al Venezuelei, Juan Guaido. El cere restabilirea Constituției și a sistemului democratic”.

Mesajul lui Vecchio pentru Maduro: ”Venezuela este pregătită pentru o schimbare. Trebuie să facilitați tranziția. Trebuie să permiteți poporului să restabilească sistemul democratic. E timpul. Venezuela este pregătită pentru schimbare. Nimeni nu o va opri”.

Noul președinte de dreapta al Braziliei îl susține pe președintele autodeclarat Guaido. ”Brazilia este de partea poporului venezuelean înrobit de un dictator susținut de partidele de stânga din Brazilia și aliniat ideologic cu ele. Susținem libertatea acestei națiuni soră de a trăi într-o adevărată democrație”, a spus președintele Braziliei, Jair Bolsonaro.

Putin a convocat Consiliul de Securitate

La Moscova, președintele Vladimir Putin, un susținător al regimului lui Nicolas Maduro, a convocat o reuniune de urgenţă a Consiliului Naţional de Securitate. Participanţii la reuniune au discutat despre situaţia din Venezuela, în contextul informaţiilor privind tentativa de lovitură de stat”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia Tass.

„Opoziţia radicală din Venezuela a recurs încă o dată la metode violente de confruntare. În loc să rezolve pe cale paşnică disputele politice, liderii opoziţiei din Venezuela au încercat să amplifice conflictul, să provoace perturbări ale ordinii publice şi confruntări cu forţele de ordine”, a transmis marţi seară Ministerul de Externe de la Moscova, citat de agenţia Reuters.

”Considerăm că relatările obiecive de la fața locului sunt cruciale. Presa nu trebuie să multiplice știrile false, să se transforme într-o unealta a forțelor politice care vor să escaladeze tensiunile în Venezuela”, se mai arată în comunicatul MAE rus.

Turcia si Cuba, de partea lui Maduro

Turcia și Cuba au condamnat tentativa de lovitură de stat împotriva lui Nicolas Maduro. ”Sunt îngrijorat de știrile cum că există o tentativă împotriva ordinii constituționale din Venezuela. Mă opun tentativelor de a răsturna guverne legitime prin mijloace nedemocratice”, a scris pe Twitter ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu.

Omologul său cubanez, Bruno Rodriguez Parrilla, a postat următorul mesaj: ”Condamnăm cu fermitate tentativa de lovitură de stat din Venezuela. Cuba își exprima susținerea fermă și solidaritatea cu Nicolas Maduro, președintele constituțional al națiunii soră, și solidaritatea cu poporul venezuelean. Opriți atacurile împotriva păcii în America Noastră”.

Secretarul de Stat al SUA cere armatei sa schimbe tabăra

De partea cealaltă, SUA susțin acțiunile președintelui autoproclamat Guaido. Secretarul american de stat Mike Pompeo a scris, tot pe Twitter, că SUA ”sprijină total poporul venezuelean în câştigarea libertăţii şi democraţiei”. Consilierul pentru Securitate Naţională al Casei Albe, John Bolton, a cerut marţi armatei venezuelene să apere ”instituţiile legitime împotriva uzurpării democraţiei”, într-un mesaj pe Twitter de susţinere faţă de liderul opoziţiei venezuelene, Juan Guaido.

”Operațiunea Libertate”

Liderul autodeclarat al Venezuelei, Juan Guaido, a anunţat că a început „faza finală” a unui plan de a-l răsturna pe preşedintele Nicolas Maduro. „Poporul Venezuelei a iniţiat sfârşitul uzurpării”, a declarat el într-un mesaj ulterior Twitter, postat marti la primele ore. „În acest moment mă întâlnesc cu principalele unităţi militare ale forţelor noastre armate, începând faza finală a Operaţiunii Libertate”.

Guaido a susţinut că se afla la baza aeriană La Carlota din Caracas şi şi-a chemat susţinătorii să se adune acolo. Guaido, presedinte al Adunarii Nationale a Venezuelei, s-a autoproclamat președinte interimar în urmă cu două luni, susținând că realegerea președintelui Nicolas Maduro, succesorul lui Hugo Chavez, a fost fraudată. Guaido este recunoscut de circa 50 de stat, printre care și SUA.

La momentul anunțului privind răsturnarea regimului Maduro, președintele autoproclamat era însoțit de Leopoldo Lopez, unul dintre principalii lideri ai opoziției, csre se aflase până atunci sub arest la domiciliu. Lopez a declarat că a fost eliberat de forțele armate.

Loialitatea armatei Venezuelei este cheia tuturor evoluțiilor din țara cuprinsă de proteste de aproape doi ani, cu o rată a inflației ce depășește un milion la sută și cu o penurie gravă de alimente și bunuri de primă necesitate, supusă în plus și sancțiunilor SUA, precum si unei serii de elemente de război hibrid – vezi urialeșe pene ale alimentării cu energie electrică. Până în acest moment, niciunul dintre comandanții armatei nu a trecut în tabăra președintelui autoproclamat. Regimul Maduro le-a oferit generalilor pârghii importante de control asupra economiei naționale. În plus, corpul ofițerilor include multi militari cubanezi, sustinatori ai regimului chavist.

Acum, Guaido sugerează că armata va trece de partea sa. Ziua decisiva pare să fie 1 mai, când Guaido a cerut populației să iasă în stradă împotriva regimului. Președintele Maduro susține ca Guaido nu este decât o marionetă a SUA.

Ministrul Informațiilor din guvernul Maduro, Jorge Rodriguez, susține că Guaido încearcă să inițieze o lovitură de stat, susținut de ”un mic număr de militari dezertori”. ”Facem apel către populație să rămână în stare de alertă, astfel încât, alături de glorioasele forțe armate bolivariene, să înfrângem această lovitură și să menținem pacea. Vom învinge”, a declarat Rodriguez. Viceministrul Informațiilor a adăugat că ”toate garnizoanele îl susțin pe președintele Nicolas Maduro”.Venezuela a devenit terenul confruntării dintre Rusia și SUA. Rusia a trimnis, în virtutea unui contract încheiat cu regimul de la Caracas, tehnică militară și personal militar în Venezuela. SUA au considerat această acțiune drept o amenințare la adresa securității naționale americane, câtă vreme doctrina Monroe veche de două secole stabilește că emisfera vestică este zona de predilecție a Statelor Unite și nicio putere din afara emisferei nu poate prelua controlul asupra unui stat din această zonă.

Interesant este că Reuters a publicat, cu o zi înaintea anunțului făcut de președintele autoproclamat Guaido, informația că fondatorul celebrei companii militare private Blackwater a făcut presiuni pentru ca administrația Trumnp să accepte trimiterea în Venezuela a unui contingent de mercenari care să ajute la rasturnarea regimului Maduro. Inițial, Eric Prince a propus trimiterea unor agenți de informații, pentru ca apoi să trimită circa 5000 de mercenari. Ar fi vorba de mercenari recrutați din țările latino-americane, astfel încât să fie facilitată comunicarea și obținerea sprijinului populației venezuelene. Sora lui Eric Price, Betsy DeVos, este ministru al Educației în admimistrația Trump.

Senatorul american Marco Rubio, un critic vocal al regimului Maduro, a cerut armatei venezuelene să-l susțină pe Guaido. ”Este momentul în care ofițerii venezueleni trebuie să-și îndeplinească jurământul și să-l sprijine pe președsintele interimar legitim în acțiunea sa de a restabili democrația. Puteți scrie istorie în următoarele ore și următoarele zile”, a scris Rubgio pe Twitter.

Guvernul Spaniei a avertizat că nu susţine o lovitură de stat militară în Venezuela, cerând găsirea unei soluţii paşnice.

Preşedinţia Statelor Unite ale Americii a anunţat că „monitorizează situaţia din Venezuela”.

Preşedinţii din Rusia şi China, Vladimir Putin şi Xi Jinping, au catalogat, în cursul unei întrevederi desfăşurate în Beijing, drept inacceptabile presiunile Statelor Unite în sensul înlăturării Administraţiei din Venezuela, a anunţat Kremlinul, conform agenţiei de presă Tass. „În privinţa situaţiei din Venezuela, Vladimir Putin şi Xi Jinping au subliniat că este total inacceptabil ca cineva să încerce să înlăture autorităţile dintr-un stat terţ, să încerce utilizarea forţei şi aplicarea de presiuni internaţionale ilegale asupra unui stat suveran cu scopul schimbării conducerii”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, la postul Rossiya-1. Vladimir Putin şi Xi Jinping au argumentat că poporul Venezuelei trebuie să decidă în mod independent asupra viitorului naţiunii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

24 de Comentarii

 1. Alt clan de securiști il imping pe ăsta la înaintare! Ăștia nu își dau seama că e altă marie cu aceeași pălărie?! Și egiptul a fost la fel!

 2. Maduro este un hot ordinar si un ticalos. Este inadmisibil ca o tara ca Venezuela care are rezerve de petrol mult mai mari decat ale Arabiei Saudite sa se zbata in mizerie! Dar venezuela este mult mai bogata decat Arabia Saudita si in resurse minerale si in resurse agricole sau turistice. Doar din cauza lui Maduro si a camarilei lui de ticalosi oamenii au devenit cersetori. In asemenea conditii sa invoci legalitatea este lipsit de sens, nemernicul Maduro trebuie urgent inlaturat. Nu se poate pune in balanta sorta unui popor cu lacomia de nesatisfacut a unui ticalos ca Maduro! Acest individ a atins pragul maxim al ticalosiei cand si-a adus mercenari rusi care au impuscat populatia revoltata.

 3. Sa speram ca acest VIERME va fi spanzurat pana la urma. Armata e cu Maduro si majoritatea natiunii.
  Rusii, Chinezii si Iranienii sunt acolo cu expertiza si operatiile speciale.
  Doamne ajuta biata Venezuela, sa nu ajunga ca Iraq, Libia, Siria.

 4. Acest Guano adică găinaț, sluguță la Mericani nu o va sfârși bine. Cît de curînd va atîrna în ștreang, așa cum trebuie să sfirseasca orice trădător de țară.

 5. @Jupanul Esti prost de puti. Venezuela are probleme doar din cauza sanctiunilor economice impuse de SUA. Petrolul e mult cantitativ dar mai scump de extras decat cel din Arabia Saudita. De la venirea lui Chavez procentul populatiei sarace a scazut drastic dar Chevron si altii au pierdut afacerile. Asa ca Unchiu Sam iti toarna propaganda in cap cum ca Maduro e vezi-Doamne dictator. Daca era dictator nu ii permitea lui Guaido sa umble liber prin tara dupa ce s-a auto-proclamat presedinte, fara nici un fel de alegeri. Tu esti mai prost ca cizma mea si crezi.

 6. @gelu
  Ce vorbesti rusnacule? Voi cu avionele voastre de bombardament le-ati furat rezerva de aur venezuelenilor, ati trimis mecenari ca sa-i omoare pe protestatari dar zici ca tot americanii sunt de vina? Vezi mai bine in oglinda cine este prostul si miroase-ti obielele ca sa afli de unde pute. Si mai afla ca Maduro i-a facut de petrecanie lui Chavez, ala era ceva mai patriot dar statea in calea sobolanului Maduro. Din Cuba Chavez venise aproape vindecat.

 7. Toate tarile care sunt subordonate Rusiei traiesc in mare mizerie oricate bogatii naturale ar avea. Vedeti tarile din spatiul ex-sovietic care au ramas sub tutele Rusiei in ce stare jalnica se gasesc. Rusii sunt incapabili sa se hraneasca pe ei insisi in ciuda imensului teritoriu de care dispun si de unde doar daca ar culege fara sa cultive nimic si tot ar trai bine. Ei sunt pasionati doar sa ucida, pentru asta scornesc tot soiul de arme de distrugere in masa.

 8. Jupânule lingi orice cur de american! Rușii au 100 de oameni care-l protejează pe Maduro, iar americanii au mii de agenți CIA care destabilizează Venezuela! SUA vrea gratis petrolul în schimbul „democraCIA”; pe unde au trecut au lăsat în urmă milioane de victime (Vietnam,Irak, Afganistan, Libia, Chile, Panama, Haiti, Egipt,Siria). În plus au pierdut Turcia după încercarea de asasinare a lui Erdogan de către agenți CIA, sub acoperirea unei înscenate lovituri de stat militare. Acum au treabă cu petrolul din Iran, iar aurul Venezuelei este blocat de americani, nu de ruși!

 9. @Jupanul Are dreptate Gelu. Mai bombalaule! Pune-ti bostanul in miscare si mai invata cate ceva pentru ca ai peste tot informatii despre ce se intampla. Linge si tu ciorapii caltabosilor americani care sunt mai ignoranti si imbecili decat ultimul venezuelean. 21 de tone de aur au fost confiscate la ordinul americanilor in banca Angliei, sabotaje in industrie si in centralele electrice ce au dus la moartea bolnavilor si a copiilor din maternitati si incubatoare, ai si informatia pe acest articol cine sunt mercenarii.(Blackwater, 5000) Daca se va intampla ceva in Romania esti tradatorul perfect pentru ca ai creierul mult mai neted ca o oaie si inghiti ca un guvid tot ce-ti dicteaza prostia.

 10. Greseala Venezuelei a fost ca ia invatat puturosi cu ajutoare sociale.Plus au crezut ca pretul petrolului va fi acelasi si exportul la fel.Au trait din asta .Canci fabrici canci agricultura canci canci .Amerlocii impreuna cu jeguriile saudita au lucrat la scaderea pretului barilului pt a lovi in Rusia si automat au lovit in Venezuela.Rusia are industrie agricultura……Venezuela IOC.Acum peste toate si un embargou.Daca agentul asta CIA ajunge la putere imediart petrolul ajunge in mana firmelor amerloce,pamantul,paduriile FMIle va imprumuta hartie igienica de culoare Verde miliarde zeci sute de miliarde asa facandu-i datori pe viata.Vor instaura base emerloce.Vor infiltra securitatea nationala politica armata presa televiziuni numai de agenti amerloci.Exact ca in Romania si oriunde au adus ,,democratia,, statul terorist America.Vor ramane fara tara.

 11. @Jupânul : ce „rusnac”, dobitocule! madam KioveSSi-ti da voie sa fii xenofob? Guaido nu-i decât o marioneta, @gelu are dreptate. Si de puturos, tu esti puturos si fascist. Du-te la Pence, în SUA, locul tuturor emigratiilor, venezueleana, inclusiv, care sufera de pe urma nationalizarii de catre Maduro a industriei petroliere venezueliene! Si dobitoc, si cu pretentii, asta esti ! „furat aur” pe dracu’! SUA sunt alea care-au refuzat sa-si plateasca datoriile de 10 miliarde fata de PDVSA, daca stii ce-i aia PDVSA, incultule! ori nu vezi ce fac, acuma, Gittenstein si ciracii-n România? esti chior si surd? asta fac americanii si-n Venezuela, si peste tot : sustin, si cu bani grei (dolari gauriti, fiindca SUA-s falimentare, si numai situatia $ de moneda de rezerva mondiala înca le mai salveaza), sustin, spuneam, si cu bani … grei ($) minoritatile împotriva majoritatii, si-n Europa, si peste tot, si imigrantii pe care chiar ele (adica SUA) i-au provocat, cu „razboaiele” lor … „preventive”, cu tot, sa vina cu totii-n Europa, în care sa se-ntâmple distrugerea statelor-natiune rezultate dupa revolutiile nationale (în Europa, revolutia de la 1848), fiindca Europa-i primul lor concurent economic! SUA provoaca genocidele, ruinele si saracimea, prin loviturile de stat-razboaie (de la Irak, Libia, Ucraina … Venezuela), numai ca urmarile sa le suporte ailalti. Oricine, numai ele, unchiu’ Sam, nu! asta se-ntâmpla acuma si-n Venezuela cu marioneta Guaido cu tot! Distorsiunea asa-zisei „doctrine Monroe”. Priceput, Neculai Talâmbu’?

 12. JUPANULE habar nu ai de ce se intampla cu adevarat in spatele cortinei habar nu ai.

 13. Cine naiba a mai vazut ‘libertate’ adusa de americioizi cu riuri de singe?Iraq,Lybia,Syria,Serbia,victime ale dementei zionisto&amerloce.A VENIT VREMEA CA AMERLOCII SA PLINGA DE DURERE PINA LE ZBOARA OCHII DIN CAP. JOS SIONISMUL. JOS AMERLOCIA. IN IAD CU EI !!!!!

 14. @Ileana Rollason
  Explica-mi de ce traiesc atat de rau rusnacii pe care-i lingi tu sub coada daca sunt atat de buni. Astia in afara de razboi si vodca altceva nu stiu. Au cateva creiere de exceptie care le fac arme, in rest e dezastru, automobilele le cumpara sau le fac pe licenta, ei sunt incapabili sa copieze macar. Chiar si daca vrei sa copiezi un produs, tot trebuie sa te pricepi. Nu inteleg de unde este la unii atata pasiune pentru rusi, acest Imperiu al raului care a tinut in inapoiere Europa de est aproape 50 de ani si continua sa o faca in mod subversiv subversiv cel putin sub regimurile PSD. Du-te pe pustii cu rusii tai cu tot care ne-au adus bolsevismul dar pretind ca ne-au eliberat. Ne-au eliberat de viata si de libertate, din cauza lor au murit milioane de romani dar tu-i pupi in editat, bolsevica spurcata ce esti!

 15. Acum ni se vinde lovitura de stat drept democratie??? Democratia marite state democratice ale lumii inseamna alegeri anticipate nu incurajarea unui lider al opozitiei care a pierdut alegerile sa ia puterea cu armata prin lovitura de stat. Asa si nou ni se vinde gogoasa cu statul de drept si valorile europene care nu sunt altceva decat controlul procuraresc- securistic al tarii. Da, Romania este condusa si controlata prin niste indivizi pe care nu i-a ales nimeni niciodata, adica statul paralel, incurajat si mascat sub forma „statului de drept” de catre state democratice… Asadar daca vreti lovitura de stat in Venezuela spuneti-i cum e adica lovitura de stat nu democratie.Nu suntem coborati din copac…

 16. @ochi ager
  Dar lovitura de stat din Romania in decembrie 1989 inseamna democratie? Dictatorii nu pot fi dati jos decat prin lovituri de stat, iti subliniez asta pentru ca vad ca habar nu ai de istorie. Da un exemolu cu un dictator care a plecat in mod democratic, sa-l popularizam spre stiinta altor dictatori ca sa stie cum sa se comporte democratic.

  • @Mardare:
   Defineste dictatura. Faptul ca exista partide de opozitie in tara care inseamna ca nu e dictatura.
   Pana una alta Maduro a fost ales presedinte in 2013 in alegeri libere validate de Curtea Suprema. In 2015 la alegerile parlamentare opozitia a castigat alegerile. Tara a intrat in criza economica datorita pretului scazut al petrolului si a sanctiunilor impuse de SUA. El a fost reales presedinte in alegerile din 2018 la care opozitia a ales sa nu participe.
   Oricine poate fi declarat dictator si atunci putem folosi orice metode inclusiv lovituri de stat militare ca sa luam puterea si ziceam ca am adus democratia. Este o ipocrizie. Democratia nu poate fi adusa de lovituri de stat militare ci prin vot popular. Cand secretarul de stat american cere armatei sa treaca de partea unui om neales prin vot popular, insemana de fapt lovitura de stat militara adica dictatura. Secretarul de stat american, stindardul democratiei in lume trebuie sa propuna alegeri anticipate nu lovituri de stat.
   Seful opozitiei se autodeclara presedinte fara sa castige alegerile si e sustinut de un grup de 50 de tari straine?!! Cum vine el la putere? Prin vointa altor tari? Unde este votul popular?

  • @ochi ager
   Nu ai deloc agerimea cu care te lauzi. Studiaza putin cazul statului Chile, unde in urma cu multi ani SUA a intervenit direct sustinad un guvern militar in locul unuia de extractie sovietica, asa zis socialist democratic al lui Salvador Allende. Astazi Chile este cea mai prospera si mai democratica tara din America de Sud. Timpul a validat corectitudinea interventiei americane din punctul de vedere al intereselor statului Chile. Daca ramanea sub influenta rusilor, era vai de steaua lor. Diferenta dintre ideologia americana si ideologia ruseasca este ca cea dintre un Mercedes si un Trabant, asta s-a vazut perfect in diferenta dintre Germania Federala si RDG, ambele state germane dar cu ideologii diferite. Deci concluzia pentru noi romanii este sa ne ferim de orice fel de influenta ruseasca care este de rau augur, este mortala. Noi am trait experienta ocupatiei sovietice cu milioane de morti, deportari si distrugerea elitelor intelectuale. nu ne mai trebuie. sa fie la ei acolo.

 17. Juan Guaido,in situatia in care va ajunge presedinte,va fi judecat dupa cativa ani de cei care acum il sprijina si chipurile sprijina schimbarea.Sa-l intrebe pe Iliescu.

 18. @Ileana,Suceava
  Tu povesteste mai bine ce se va intampla cu Maduro, dictatorul care a furat aurul Venezuelei si l-a dus la Moscova. Crezi ca se va adaposti si el la Moscova, sau ii vor lua pe sest gatul rusii ca sa le ramana lor aurul, cum a fost si cu tezaurul Romaniei?

 19. @ Mardare
  Chile? Te referi la regimul hunta militara a lui Pinochet in care au fost torturati, omorati, arestati 80000 de mii de oameni? Seamana cu sovieticii desi aveau “ideologii diferite”. Iar “succesul lui economic” a adus bunastare unei paturi privilegiate majoritatea populatiei traind in saracie. Pe logica asta si sub faraoni a inflorit Egiptul si aia mureau pe capete carand pietre la piramide. Or daca vrei si Ceausescu a avut realizari la Canal, Transfagarasan, Casa Poporului unde s-au chinuit mii de oameni, multi au si murit. Nu trebuie sa acceptam orbeste o ideologie sau orientare, ambele sunt capabile de mari abuzuri.
  O tara e cu atat mai evoluata cu cat respecta drepturile omului mai mult adica e o tara democrata. Democratia inseamna vot popular, dreptul poporului respectiv de a aduce la putere prin vot liber pe cine cred ei ca e mai bine pt tara lor in momentul respectiv: dreapta sau stanga. Se cheama suveranitate si nimeni nu are dreptul sa le faca “bine cu forta”.
  Iar noi trebuie sa invatam ca nici un strain nu ne vrea binele, ei vor binele lor, noi insine ne vrem binele respectand regulile democratiei si drepturile omului. Sa nu ne facem icoane cu nimeni si sa ne vedem interesul tarii noastre.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.