Parlamentul „aripa” PNL, PSD îi dă dreptate premierului

Birourile Permanente ale celor două camere ale Parlamentului și-au însușit punctul de vedere al Comisiei de constituționalitate și îi dau dreptate premierului Florin Cîțu în privința sesizării CCR pentru a constata existența unui conflict constituțional cu privire la moțiunea inițiată de USR și AUR.

„Astăzi (marți – n.r.) am avut punctul de vedere al Biroului Permanent al Senatului care a fost asumat de Biroul Permanent al Camerei Deptaților”, a anunțat liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

Potrivit punctului de vedere asumat de cele două birouri permanente, rezultă existența unui conflict juridic de natură constituțională.

„Considerăm că opinia autorului sesizării este întemeiată. Potrivit acesteia, conflictul juridic de natură constituțională între Parlamentul României, pe de o parte, și Guvernul României, pe de altă parte, a fost generat de încălcarea dispozițiilor constituționale cu privire la modul în care a fost inițiată și depusă moțiunea de cenzură, respectiv de încălcarea dispozițiilor constituționale cu privire la modul în care moțiunea de cenzură inițiată și depusă contrar Constituției a fost comunicată ulterior Guvernului”, potrivit punctului de vedere propus de Comisia de constituționalitate.

Președintele Senatului, Anca Dragu, a precizat că va depune un punct de vedere propriu în acest caz.

Guvernul a sesizat miercuri Curtea Constituțională a României în privința moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR, în care acuză că nu au fost respectate procedurile în privința semnăturilor și a înștiințării în Executivului în ziua depunerii documentului în Parlament.

Executivul a cerut CCR să constate că, atât sub aspectul condițiilor de validitate pentru inițierea moțiunii de cenzură, cât și sub cel al obligației comunicării acesteia către Guvern la data depunerii împiedică continuarea derulării procedurii parlamentare prin trecerea la etapele prezentării și dezbaterii moțiunii de cenzură.

Parlamentul și Guvernul trebuie să trimită la CCR punctele de vedere referitoare la sesizarea Executivului pe moțiunea de cenzură până pe 15 septembrie. Judecătorii constituționali vor stabili ulterior când va avea loc ședința de judecată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

  1. A auzit cineva de vreo lege contestata la CCR inainte de-a fi votata in Parlament?! A auzit cineva de vreo OUG contestata la CCR inainte de-a fi adoptata in guvern?! Motiunea nu exista atata timp cat nu e votata! CCR n-are ce sa analizeze in acest caz si ar fi trebuit sa respinga sesizarea guvernului in momentul cand a primit-o.

  2. Sfinte Dumnezeule, Imparate Ceresc si Sfinte Iisuse Hristoase, Sfinte Duh si Sfanta Fecioara Maria faceti ca praful si pulberea sa se aleaga de toate averile romanilor sau nu, alogenilor sau nu care din functiile pe care le detin in puterea legistativa, judecatoreasca si administrativa a aparatului de stat, a celor din partidele politice precum si a celor care lucreaza in mass-media romaneasca care nu servesc interesele Sfantei Nostre Romanii, ale poporului roman si ale neamului romanesc. Sa se aleaga praful de averile lor cat mai repede cu putinta. Fie ca aceasta Sarbatoarea in Inaltarii Sfantei Cruci sa fie inceputul curatarii Sfantei Noastre Romanii de cancerul securist, Amin, Amin, Amin!!! PS. sa se aleaga praful si pulberea de tote averile si placerile celor din Redactia Cotidianul care nu-mi afiseaza acesta postare, Amin, Amin, Amin.

  3. Astia fac si desfac totul in politica din Romania. Alegerile sunt pentru fraierii care cred ca votul lor conteaza. In 2014 in Romania activau 85.000 capete de organe care mancau in mod sigur 2,5 miliarde de euro anual. La cat se ridica acum acest numar si cate miliarde mamanca acum toti acesti trantori si tradatori de tara??? Cate spitale se pot costrui anual cu 2, 5 miliarde dolari??? Romania este saraca datorita acestor sobolani care sunt platiti regeste de la buget dar servesc interesele stapanilor lor de afara. “Făcând un calcul simplu reiese că celelalte servicii de informații au un total de 55.000 de angajați la SRI, SIE, STS și SPP. În decembrie 1989, toate direcțiile Securității Statului, inclusiv cele de la Interne și Armată organizate în cele 6 direcții ale Securității, aveau un total de 14.500 de angajați. Conform datelor publicate marți seară de Guvern serviciile de informații ar avea astăzi LA PRIMA VEDERE de peste 4 ori numărul angajaților Securității din 1989. Cu specificarea că numărul angajaților serviciilor de informații de la Interne și Apărare NU sunt publice, dar potrivit unor surse numărul acestora se apropie de 30.000 de persoane și fac parte din cei 205.000 de angajați ai celor două ministere. RECALCULÂND: reies cel puţin 85.000 de persoane de angajați ai serviciilor secrete FĂRĂ cele 30.444 persoane care nu știm în ce domeniu lucrează.” Asta-i cancerul care a distrus si distruge Sfanta Romanie.

  4. PARLAMENT PENAL, MARS LA TRIBUNAL!PARLAMENT PENAL, MARS LA TRIBUNAL!PARLAMENT PENAL, MARS LA TRIBUNAL!PARLAMENT PENAL, MARS LA TRIBUNAL!PARLAMENT PENAL, MARS LA TRIBUNAL!PARLAMENT PENAL, MARS LA TRIBUNAL!PARLAMENT PENAL, MARS LA TRIBUNAL!PARLAMENT PENAL, MARS LA TRIBUNAL!PARLAMENT PENAL, MARS LA TRIBUNAL!PARLAMENT PENAL, MARS LA TRIBUNAL!

  5. Cand e sedinta CCR? Pe 15 septembrie? Astia vor trimite pe 16 sau 17 sa le ajunga timpul??!

  6. Parlamentul este dominat de Coaliția de la guvernare , basca securiștii acoperiți din PSD …
    Interesant este ca acum cineva minute CCR. va analiza corectitudinea Moțiunii depuse împotriva Guvernului Meu după …. Congresul Guvernului Meu …..
    Convenabil , nu ?

  7. Vax si kk!
    Lăsați kikitele! O moțiune de cenzură nu poate fi blocată!
    Blocați constituția ,blocați statul de drept și democrația!
    CÂȚU si Iohannis vor blocare moțiunii. Salvarea lui Catu cu orice preț.
    CCR e sub influența politicului.
    Nu prezintă încredere.

  8. O constatare usor hilara a ceea ce se intimpla .Se vede cu ochiul liber cum USRPLUS isi radicalizeza discursul .Se vede cum acelasi lucru il face si presedintele (doar pentru putin timp )al PNL . Se vede cum se asociaza cu AUR .Pe masura ce cetatenii constata ridicolul absolut si vad cum premierul , in ciuda tuturor gogosilor de presa , se tine de treaba , vor intorce spatele USRPLUS si AUR. Motiunea era nu numai falsificata partial ca semnaturi dar a recapatat forme noi in decursul doar a citeva zile .Parlamentul stie cel mai bine asta si a reactionat pe masura .Pacat ca unii dintre noi ne-am pus atitea sperante in USRPLUS . Este acum sub 8 procente intentie de vot si scade dramatic .Daca nu revine spasit la guvrnare pierde si bruma de votanti radicalizati care o mai au . Votantii de calitate cu studii si capacitate mare de intelegere au iesit din cursa USRPLUS.Pe ici pe colo cite vreun ratacit ce mai degraba este de partea AUR mai apare intimplator sa mai zica si el cite ceva .

  9. Corb la corb nu isi scoate ochii. Guwernul matahalei trebuia demis.

  10. Astia din AUR desi au mai multa minte si pregatire decat impostorii din USR s-au compromis iremediabil ca partasi la aceasta asociere politica. Prostia si incompetenta useristilor se rasfrange masiv si asupra lor. Asa vede tot romanul de pe strada.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.