Pe ce cheltuie românii mai mult de un sfert din buget

Românii alocă 27,8% din cheltuielile gospodăriei pentru hrană şi băuturi nealcoolice, mai mult decât dublul mediei europene, de 12,2%, arată Eurostat.

România este urmată de Lituania (21,6%), Estonia (20,3%) şi Bulgaaria (19,2%). Cele mai reduse cheltuieli pentru hrană sunt în Marea Britanie (8,2%), Luxemburg (8,9%) şi Irlanda (9,2%).

Cheltuielile pentru hrană sunt a treia cea mai importantă categorie de cheltuieli dintr-o gospodărie, după utilităţi (24,2%) şi transport (13%).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Problema Romaniei este clasa politica corupta. Au vandut si vand tot pe spagi. Turma de oi plateste datoriile facute de hiene.

    • Toate spagile pe 100 de ani n-or sa faca cat costul a trei fregate. Ghici cine o sa ia banii? In niciun caz romanii.
      Dar tu Stane te duci dupa fenta pentru ca romanul se uita la vecin, la primar la deputat pentru ca asa ii spune propaganda.

  2. Fals, românul dacă nu are casă și stă în chirie , își cheltuie toată chenzina mizeră de sclav modern pe chirie. I-ar ăștia cu statistica iar ne aburesc, una e să aloci 200GBP din 2000GBP pe hrană și alta 560 de lei Din 2000 de lei pe mâncare, procentual românu cheltuie mai mult, însă valoric mai puțin decât britanicul, iar prețurile sunt aceleași, că, de și românul e cetățean „iuropean” la prețuri dar congolez la salariu…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.