Pensii speciale ameţitoare. Cât primesc un general şi un magistrat militar

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvar, a apărat pensiile din Armată, spunând  că pensia medie pentru un soldat gradat depăşeşte puţin suma de 3.000 de lei, iar cea mai mare pensie este 38.998 lei, pentru generali. Dar magistraţii militari? Și mai mult!

”La începutul lui 2024 a fost o indexare de 13,8%, ea a fost precedată de o indexare de 5,1%. Media pensiilor de servicu, pentru soldat gradat – 3.258, subofiţeri – 4.000, ofiţeri – 6.441, general –  12.873. Vreau să demontez un mit, că pensiile în Armată sunt uriaşe. Într-adevăr,  avem 10 pensii care sunt între 43.123 şi 56.160 lei. Ele aparţin unor magistraţi militari. Cea mai mare pensie militară este 38.998 lei pentru generali”, a declarat Angel Tîlvar, marţi seară, la Antena 3.

Potrivit acestuia, Ministerul Apărării Naţionale funcţionează ca o Românie în miniatură.

”În afară de pensii avem indemnizaţii prin care ajutăm pe cei care au pensii mici din punct de vedere al compensărilor la energia electrică, decontăm o parte din cheltuielile pentru tratament şi pentru refacere, de asemenea, pentru că MApN este o Românie în miniatrură, întâlnim militari activi, dar întâlnim şi personal civil, sunt ai noştri şi orfanii şi cei răniţi în teatrele de operaţii şi văduvele de război şi vetetanii de război, în MApN avem spitale,  policlinici, cultul erolor, ansambluri artistice, sport, instituţii de învăţământ, este o Românie în miniatură”, a spus Tîlvar.

Ministrul Apărării a adăugat că după data de 4 februarie CCR va discuta despre proiectul de lege privind soldele.

”În ceea ce priveşte soldele de grad, MApN nu s-a opus în  Parlament proiectului de lege care viza soldele. Aşteptămca după 4 februarie Curtea Constuţională va reveni şi atunci să vedem ce metode putem găsi pentu a  ăndeplini un lucru pe ccare ni-l dorim şi noi”, a spus Tîlvar.

 

Recomanda 2
Author

6 Comentarii

  1. Intrarea în NATO presupune și obligații. Pensiile militare au fost sumate de statul român la intrarea în NATO iar condițiile de obținere și mai ales cuantumul acestora este pentru militarii români cel mai defavorabil din NATO. Suntem singura țară care facem media pe mai mult de 3 luni (conform legii se va introduce treptat până la 25 de ani – situație absolut ciudată).
    Dacă efortul vi se pare mare gândiți-vă că toți militarii și polițiștii la „pensionare” trec în rezervă ei fiind raportați la NATO pentru a ne îndeplini obligația de a avea 36.000 de rezerviști. Gândiți-vă cât ar costa plata celor 36.000 de rezerviști. Nu mai zic că la ultimile recrutări pentru 1.200 de locuri s-au prezentat 87 (optzeci și șapte) de doritori din care 32 (treizeci și doi) nu au trecut testul fizic.

  2. Este o dezinformare! Nu li se decontează energia, nu li s-a decontat niciodată! În ceea ce privește celelalte de care ați vorbit normele sunt perfect identice ca pentru civili sau privați. Nu avem gratuitate la medicamente, altele decât cele din schemele naționale de compensare, la fel la proteze și la ce ați mai zis pe acolo. Vă recomand să vă informați!

  3. Cu respect vă informez că numărul de colonei și generali este standard NATO iar Romania s-a aliat de ani de zile la aceste standarde. Pentru a „da bine la propagandă” sunt numărați și generalii în rezervă sau în retragere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.