Pericolul unui război nuclear este mare și trebuie oprit (video)

Pericolul unui război nuclear este mare și trebuie oprit. Este avertismentul care reiese dintr-o conferință de presă de urgență la care au luat parte Scott Ritter, fost inspector de arme al ONU și ofițer de informații marină americane; col. Richard H. Black (ret.), fost șef al Diviziei de drept penal a Armatei SUA de la Pentagon și fost senator al statului Virginia,Helga Zepp-LaRouche: fondator și președinte al Institutului Schiller și col. Lawrence Wilkerson (ret.), fost șef de personal al secretarului de stat al Statelor Unite, Colin Powell.

Locul de desfășurare a fost Clubul Național de Presă din Washington DC. La conferință, au participat prin Zoom jurnaliști din întreaga lume.. În plus, aproape 2.000 de oameni au urmărit un flux live al Institutului Schiller, alții s-au alăturat prin alte locații electronice.

Moderatorul Institutului Schiller, Dennis Speed, a observat că, printre alții, Scott Ritter și Helga Zepp- LaRouche au fost enumerați ca ținte de către Centrul de Combatere a Dezinformarii (CCD) al Ucrainei, finanțat de SUA. Ritter a primit recent un tratament șocant la ordinul Departamentului de Stat, când a fost împiedicat să se îmbarce într-un avion pentru a participa la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg din Rusia, iar pașaportul i-a fost confiscat.

Americanii i-au confiscat pașaportul lui Scott Ritter

Ritter a deschis evenimentul, afirmând că subiectul principal al oricărei știri din SUA ar trebui să fie pericolul acut al războiului nuclear. Oamenii spun în mod greșit că criza rachetelor din Cuba a fost cel mai aproape de război nuclear, a remarcat el. Doar că pe vremea aceea, a intrat pe fir diplomația. Astăzi, ambasadorul Anatoly Antonov, un specialist de top în controlul armelor, stă în ambasada Rusiei de pe Wisconsin Avenue din Washington, DC, „și telefonul lui nu sună”. După sfârșitul Uniunii Sovietice, America a decis să mențină un avantaj strategic și a început să se retragă din tratatele de control al armelor. Treptat, descurajarea a făcut loc unei doctrine de luptă nucleară. „Cea mai mare amenințare pentru noi”, a insistat Ritter, „este politica americană privind armele nucleare” afirmând și că doar prin răbdarea conducerii ruse
am evitat războiul nuclear.

Col. Richard Black a continuat tema: „Doctrina noastră nucleară îi acordă președintelui Statelor Unite autoritatea plenară — autoritate neîngrădită” — să declanșeze un război nuclear din orice motiv.

Aceasta este diferită de doctrina rusă sau chineză; Doctrina rusă este defensivă, iar armele nucleare vor fi folosite doar dacă țara este sub atac nuclear sau dacă existența suverană a națiunii este amenințată în alt mod. „Ucraina nu a fost niciodată un interes vital al Statelor Unite”, a spus Black, adăugând că războiul a început pentru a stabili dacă Ucraina va fi integrată în NATO și că armele nucleare ar putea fi staționate acolo, suficient de aproape încât Rusia să nu aibă timp să răspundă la o primă lovitură. După ce Rusia a intrat în Ucraina în februarie 2022, negocierile de pace au început în patru zile. După două luni, erau practic la un acord. Apoi, prim-ministrul britanic Boris Johnson a fost trimis la Kiev pentru a le
spune ucrainenilor: „Renunțați la aceste discuții de pace, reveniți la munca importantă a luptei”.

Pe scurt, Black a spus: „Toată această mare mare de vărsări de sânge care a urmat a fost în mare parte inutilă”. El a descris provocări americane și lansate de NATO, cum ar fi sabotarea conductei Nord Stream, care a aruncat economia germană în recesiune, propunerea președintelui francez Macron de a trimite trupe ca „antrenori”, ca în Vietnam, ceea ce va duce inevitabil la luptă și încercările de a orbi radarele rusești de avertizare timpurie și atacurile asupra bazei aeriene ruse Engels-2 unde sunt staționate bombardierele sale nucleare.

Helga Zepp-LaRouche a descris modul în care Rusia reacționează la aceste provocări în creștere din partea NATO. Pe lângă efectuarea de manevre pentru utilizarea tactică a armelor nucleare, o flotilă rusă a sosit în Cuba chiar în ziua conferinței de presă. Întorcându-se să discute soluții, ea a propus că „cel mai evident punct de referință este pacea din Westfalia”, care a pus capăt Războiului de 30 de ani, deoarece continuarea acelui război ar fi ucis pe toți cei din Europa. Avem acum o versiune globală a acestei situații. Ea le-a cerut participanților să studieze cele zece principii ale unei noi arhitecturi internaționale de securitate și dezvoltare și a lăudat propunerile președintelui chinez Xi Jinping și inițiativa
brazilian/chineză de a pune capăt războiului din Ucraina.

Spre o nouă criză a rachetelor din Cuba

Col. Lawrence Wilkerson a început prin a cita un „om mare, un patriot și un erou al acestei țări”, Daniel Ellsberg, care a spus că suntem mai aproape de războiul nuclear decât am fost vreodată. Wilkerson a adăugat: „Toată vina noastră este. Este vina imperiului… Am abrogat orice mediu de tratat de protecție pe care l-am creat cu minuțiozitate.” Înainte de confruntarea prin procură a SUA cu Rusia în Ucraina, era un principiu stabilit al diplomației ca două state deținătoare de arme nucleare să nu intre niciodată în război. „Poporul american a uitat cum a fost să construiești un adăpost antibombă în curtea ta”, a spus el. „Nu mai avem nicio idee în această națiune despre ce pot face armele nucleare.”

Întrebări din partea telespectatorilor și a presei

Primul intervievator a întrebat dacă, oare, liderii ar fi fost descurajați să lanseze un atac nuclear în eventualitatea în care ar ști că ei înșiși vor muri. Colonelul Black a răspuns că probabil că liderii americani vor supraviețui unei lovituri inițiale. „Dar nu avem o conducere intelectuală centrală care să-și asume responsabilitatea pentru politică“, a spus el. Black a fost completat de Ritter: „Occidentul și-a pus în esență întreaga existență pe raționalitatea lui Putin” (…)  „Aș spune că în Occident, nu există un singur lider care să înțeleagă astăzi ce este războiul nuclear… Trebuie să găsim o modalitate de a face poporul american să se teamă din nou”. Wilkerson a povestit cum, la sfârșitul Războiului Rece, Statele Unite și Rusia aveau fiecare 30.000 de arme nucleare și au început să-și reducă stocurile. Un studiu al US Air Force a spus că am putea coborî la 600 fiecare. „Au fost zile bune!” spuse Wilkerson. Dar acum, America discută modalități de a modifica politica noastră nucleară pentru a o face mai agresivă.

Candidatul independent la Senat, Diane Sare, l-a întrebat pe Zepp-LaRouche despre relația dintre explozia care se profilează a sistemului financiar transatlantic și pericolul de război. În replică, doamna Zepp-LaRouche a recunoscut că „sistemul ar putea exploda în orice moment, deoarece stăm aici”, iar amenințarea cu pierderea puterii conduce la imprudența americană. Zepp-LaRouche a descris sfârșitul Războiului Rece drept o „ Sternstunde der Menschheit ”, o oportunitate de aur pentru umanitate. Dar, din păcate, neoconiştii (neoconservatorii -n red.) au respins această oportunitate şi au mers în schimb pentru visul lor de a avea o „lume unipolară” şi teoria „Sfârşitul istoriei” a lui Francis Fukuyama. Au urmat decenii de expansiune NATO, cu revoluții colorate și intervenții militare. Ea a adăugat că, spre deosebire de iluziile neoconilor, pentru care BRICS este considerat „o mare amenințare pentru hegemon”, nici una dintre aceste țări nu este o amenințare în realitate.

Prof. Steve Starr, care predă un curs despre arme nucleare la Universitatea din Missouri, a întrebat scopul atacurilor asupra radarelor rusești și dacă Statele Unite au furnizat informații pentru țintirea lor. Wilkerson a adresat ultima întrebare, spunând: „aceasta este o speculație informată, dar da”. În ceea ce privește motivul pentru care a fost făcut, el a spus: „Suntem nebuni”. Am făcut-o din același motiv pentru care am aruncat în aer conducta Nord Stream. Ritter a adăugat că dronele nu ar fi putut pătrunde în Rusia fără informații americane în timp real.

Black a adăugat: „Dacă blufezi, există întotdeauna șansa ca cealaltă persoană să-ți spună cacealma…. De fapt, pui toată umanitatea pe masă… iar noi suntem jetoanele.”

Un interlocutor din Mexic a întrebat despre lipsa de pregătire pentru război în Occident și dacă asta ar putea ajuta la descurajarea deciziei de a lansa unul. Ritter a răspuns că nici Statele Unite, nici NATO nu sunt în măsură să se angajeze într-o confruntare completă cu Rusia. „Aceasta este vestea bună… vestea proastă este că urmăm o politică agresivă, iar implicit este armele nucleare”.

Un reporter de la TASS a întrebat despre posibilitatea ca America sau aliații să furnizeze Ucrainei arme nucleare. Ritter a întrebat retoric: „De ce am preda cele mai periculoase arme din lume celei mai iresponsabile națiuni din lume?”

Un interlocutor de la Patriot Action PAC a întrebat dacă un conflict nuclear ar putea fi folosit ca tactică electorală de către această administrație. Black a spus că acesta este scenariul „dați câinele”, adăugând că Bill Clinton a folosit războiul împotriva Serbiei pentru redresarea politică după demitere. Dar trebuie să fie ceva neașteptat, calificat Black; oamenii acum s-au săturat de război. Ei au făcut acest lucru clar la alegerile europene din 9 iunie. Wilkerson a adăugat că Biden este ca LBJ în 1965: a escaladat un război de neînvins, pentru că tăierea și candidatura i-ar afecta perspectivele realegerilor.

Zepp-LaRouche a fost rugat să comenteze alegerile europene din 9 iunie. Ea a răspuns că este bine că
acum există două partide germane în Parlament care se opun războiului, dar Germania a devenit „hasul
de râs al lumii, … sclavul colonial total al anglosferei”. Ritter a adăugat că americanii nu mai cred că votul
lor contează și nu le place niciunul dintre candidați. Dar, a spus el, „întreaba-l pe Emmanuel Macron –
votul tău contează”.

O întrebare a venit de la Pressenza International Press Agency, despre modul în care oamenii din
întreaga lume ar putea contribui la pacea în Ucraina, așa cum au făcut pentru a pune capăt apartheidului
în Africa de Sud. Zepp-LaRouche a răspuns: „Este cu tărie dreptul vocilor și țărilor din Sudul Global” să
intervină, pentru că pericolul războiului nuclear îi afectează pe toată lumea. NATO se concentrează pe
controlul narațiunii și a creat un întreg aparat pentru a demoniza Rusia și China, astfel încât Sudul Global
nu este auzit în Occident. Un rol mai asertiv pentru Sud este cel mai important lucru care s-ar putea
întâmpla pentru a schimba lucrurile.

Un fost ambasador din Grecia a observat că nu există apărare civilă în America sau Europa pentru cazul
atacului nuclear. Black a propus ca anunțuri să fie postate în metrourile din New York, spunându-le
oamenilor să obțină tablete de iodură de potasiu pentru a se proteja de radiații: „Ar putea face oamenii
să se gândească de două ori”. Ritter a spus că apelul guvernului pentru un scenariu nuclear mai agresiv
implică faptul că cineva realizează o planificare. Dar această planificare nu include măsuri precum
rezervele de apă, hrană, adăposturi împotriva precipitațiilor etc. pentru a proteja poporul american, care
ar trebui să întrebe: Ne abandonezi?

Ritter a fost întrebat ce plănuia să spună la Sankt Petersburg, dacă nu ar fi fost împiedicat să meargă. El
a raportat că a plănuit o călătorie de 40 de zile în toată Rusia în calitate de ambasador al păcii,
transmițând în direct călătoria. Acest lucru „i-a speriat de moarte”, așa că i-au scos pașaportul.

Carl Osgood de la EIR i-a reamintit lui Wilkerson că Daniel Elsberg a scris că Statele Unite au folosit
întotdeauna arme nucleare în timp ce un criminal folosește un pistol, pentru a obține ceea ce își dorește
fără a apăsa trăgaciul. Wilkerson a glumit despre senatorul Lindsey Graham (R-SC), care își reprezintă
statul natal, spunând: „Lindsey a atins noi crescendos de nebunie”. El a adăugat că Statele Unite au 30-
35 de țări sub sancțiuni draconice, fără un motiv real. Suntem detestați în toată lumea, suntem
incapabili să ne mobilizăm pentru război, așa că singura opțiune este amenințarea războiului nuclear.

O întrebare a venit de pe site-ul The Grayzone: Care sunt implicațiile acordului propus de Biden cu
saudiții pentru a ajuta la îmbogățirea uraniului, pentru a obține normalizarea cu Israelul? Wilkerson a
răspuns că America este disperată să rezolve situația din Gaza, iar saudiții vor să poată face o armă
nucleară. China și Rusia nu le vor oferi această capacitate, dar noi o vom face!

Un reporter de la Radio Mindanao din Filipine a întrebat dacă armata filipineză este cultivată ca proxy
pentru un război împotriva Chinei. Ritter a răspuns că Statele Unite ale Americii sunt incapabile să lupte
cu o forță similară și, prin urmare, să folosească Filipine, la fel ca Ucraina. Black a spus: „Este foarte
important ca Filipine să fie clare în ceea ce se întâmplă”.

Observații rezumate

Wilkerson: Declarația de astăzi privind armele nucleare care este cel mai probabil să folosească aceste
arme este Statele Unite. Un stat prudent nu are niciodată mai mulți dușmani la un moment dat decât
poate face față, dar ne-am făcut dușmani ai celei mai mari părți a lumii. El a propus să învățăm să
folosim acel „instrument abil de putere națională numit diplomație”.

Black: A fost o mare victorie a omenirii că Războiul Rece sa încheiat fără sânge. Nu am reușit să profităm
de asta și am mutat granița spre est. Când Pactul de la Varșovia a dispărut, NATO nu a dispărut. A fost o
pierdere teribilă pentru umanitate faptul că am ratat ocazia pentru pace.

Ritter: „Mi s-a sfătuit „nu încerca să sperii oamenii”, dar el nu ține cont de acel sfat. Fiecare american
trebuie să se trezească dimineața cu acea frică de a muri din cauza războiului nuclear, pentru că atunci
oamenii vor lua măsuri. Pentru ca votul tău să conteze, candidații trebuie să știe ce înseamnă votul tău:
„Dacă nu te opui războiului nuclear, nu vei primi niciodată votul nostru”.

Zepp-LaRouche: „Mergem în cea mai importantă și periculoasă perioadă probabil din toată istoria.”
NATO se confruntă cu o imensă pierdere a feței, iar modul în care și-au abandonat mandatarii în
Afganistan ar trebui să fie o lecție pentru filipinezi și ucraineni. Ea a denunțat politica idioată de
confiscare a activelor rusești – chiar și FMI a avertizat că va prăbuși sistemul financiar atunci când Rusia
va riposta. Generația celui de-Al Doilea Război Mondial a știut ce este războiul, dar noua generație este
superficială și nu cunoaște istoria. Cum a putut marea civilizație germană să se scufunde la nivelul
nazismului?

Trebuie să existe un sentiment de legalitate superioară, de lege naturală, a concluzionat doamna Zepp-
LaRouche, dar a fost abandonată de puterile învingătoare. Acest lucru este necesar pentru dezbatere.

„Trebuie să ridicăm umanitatea la un nivel mai înalt de moralitate dacă vrem să supraviețuim acestui
mare pericol.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9

31 de Comentarii

 1. Sincer, îți vine să razi cu gura pana la urechile acului de cusut creiere tembele, de o asemenea afirmație făcută de reprezentantul fetei virgina a lumii democratice. Așteptăm și noi un mic viol ca fata mare sa nu se mai dea mare, ci exagerat de mare.

 2. Numai babuinii nu au vazut si nu inteles ce fac americanii. TOATE ACORDURILE SI INTELEGERILE aducatoare de pace au fost calcate in picioare de americani. NIMIC nu au vrut sa respecte. Isi mai aduce cineva aminte ca a existat un comitet NATO-RUSIA? De ce nu a mai functionat?!?
  Daca Dumnezeu chiar exista si un razboi nuclear ar izbucni, poate ar dispare de pe harta lumii aceasta cloaca de limbrici criminali si mincinosi.

 3. Asemenea dezbateri ar trebui sa se produca si in societatea romaneasca, ca oamenii sa inteleaga ce ar insemna un razboi nuclear , care ar fi consecintele.

 4. Acordul istoric petrodolar dintre Statele Unite și Arabia Saudită, încheiat în 1974, a expirat astăzi fără reînnoire. Potrivit rapoartelor, Arabia Saudită a ales să nu reînnoiască acordul, o evoluție care poate provoca schimbări semnificative pe scena economică globală. Acordul petrodolar a fost stabilit în urma unui acord bilateral între cele două țări și viza vânzarea petrolului din Arabia Saudită exclusiv în dolari americani.
  Acest lucru a ajutat la cimentarea dolarului ca monedă de rezervă dominantă a lumii și a consolidat dominația economică a SUA.
  Expirarea acordului poate marca începutul unei noi paradigme economice, deoarece Arabia Saudită va vinde acum petrol în mai multe valute, inclusiv RMB chinezesc, euro, yen și yuan.
  Această schimbare poate avea implicații semnificative pentru economia SUA.
  Prin vânzarea petrolului în alte valute, cererea pentru dolar poate scădea, slăbind poziția sa ca monedă de rezervă dominantă.
  Acest lucru ar putea duce la creșterea costurilor de împrumut pentru SUA și la reducerea influenței sale economice la nivel global.
  Expirarea acordului petrodolar ar putea, de asemenea, să consolideze poziția Chinei și a Europei în economia globală, deoarece monedele lor vor fi utilizate mai mult în tranzacțiile internaționale cu petrol.

 5. Mura’n gură mioriticilor încântați.
  Putin o oră în urma a dictat propunerile lui de ultimă oră.. Fiti atenți..

 6. Se pare că rușilor le-a venit mintea de pe urmă..Americanul nu pricepe decît forța.. Nu are altă politică decît a agresiuni, a forței, a călcatului in picioare.. Acu rusul a trimis nave de luptă cu rachete și submarine la distanțe mici de teritoriul american.. Ceea ce acu se pare că a băgat morcovu la american și i-a săltat materia in pălărie. Acu realizează că totuși are mult de pierdut de continuă imbecilitățile..

 7. Imperiul pierde pe toate fronturile si a intrat in „panic mode” amenintand in toate partile. Degeaba pledeaza o mana de oameni rationali. Imperiul a intrat in capcana lui Tucidide si nu vrea sa piarda indiferent daca piere lumea. Vom avea WW3 cu ciupercutze. Fiti optimisti, vom muri rapid!

 8. Din pacate se pare ca zaharisitul de la Casa Alba, aplaudat, sprijinit si adulat de catre trepadusii din UE, se apropie din ce in ce mai mult de pilotul german de acum vreo 10-12 ani care s-a inchis in cabina si s-a prabusit intentionat cu avionul undeva prun sudul Frantei, cu toti cei vreo 200 si ceva de pasageri !

 9. Orice razboi poate fi evitat doar prin inarmare cu arme cat mai puternice si bombardarea capitalelor, a centralelor nucleare, a marilor baraje, a maternitatilor si a gradinitelor. „Traiasca lupta pentru pace” !

 10. Conflict cu decimare la nivel global împins la extreme de acești boșorogi care au distrus și nu în totalitate generațiile tinere, dar îi înfricoșează pentru a-i îmbolnăvi. Noi trecuți de prima tinerețe, știm ce le poate capul acestor vizibil „criminali” care nu știu decât de ură viscerala și ucidere prin orice metode și tot sa rămână ei la ditamai butoiul global cu miere dar nu uita, și de pe urma morților scot bani. Aici pare să fie intimidare între zeloși pentru că, ceilalți să execute.

 11. Daca se mai lasa butonul rosu pe mana senilului Joe, Hiroshima scrie pe noi. Asta o sa creada ca e butonul de la closet si o sa apese, sa vada daca curge apa.

 12. Ha, ha, nghinghic mai simplu! Opriț’ miliiardele pintru urkaci ș’ reorientațâ-le-t’ spre plata ajutoarelor soceale ale amiricaniluor! Că e mulț’ ș’ e handicaps (obez’)…

 13. Repetam la nesfirsit ideea stupida cunoscuta de noi toti cea cu aparitia unui razboi nuclear .Un razboi nuclear intre SUA si Rusia nu va fi niciodata .Rusia , chaiar daca unii dintre inaltii ei reprezentanti inca mai gifîie si ne ameninta cu loviturile nucleare tactice este evident ca aceste lovituri nucleare tactice nu pot tinti orase mari sau mici pline de locuitori si nici nu pot tinti mari aglomerari militare sau nici macar tinuturi de importanta strategica ce ar putea produce un cataclism asociat unor tragedii umane .Rusia are nevoie de a se separa total de Occident asa cum si viceversa a devenit cutuma noastra a europenilor . Tot ce pot face rusii este sa loveasca cu mici incarcaturi nucleare sau sa provoace un accident nuclear in tinuturile din Ucraina ce sunt devenite nelocuite acolo unde nimeni nu se va mai intoarce sa locuiasca usa in usa si asta doar in cazul in care sunt alungati din Ucraina .Aceste tinuturi sunt deja cunoscute . Nimeni nu este atit de nebun incit sa loveasca un oras ce are citeva milioane de locuitori absolut nevinovati decit daca doreste disparitia tuturor .Nici macar Putin nu poate face asta .Asa ca lasati in urma prosteala cu razboiul nuclear .Desigur Europa isi va muta capacitatile nucleare spre est dar asta doar spre a minimiza continuarea razboiului din Ucraina .Va tot zic de peste doi ani asta .

 14. Este prostesc să fii șocat de faptul lucrurile se întâmplă întocmai cum te-ai așteptat iar mai apoi să transmiți starea aceasta sub forma unei predicții sau realizări de geniu. Sunt milioane și milioane de voci care au spus și spun răspicat de câțiva ani cam aceleași lucruri care s-au spus aici dar au fost și sunt în continuare marginalizați, ignorați, discreditați, amenințați prin tot felul de forme specifice „agresorilor de profesie”. Devine din ce în ce mai evident că agresivitatea în limbaj, gesturi și atitudini, determină mai devreme sau mai târziu, reacții în oglindă, echivalente sau poate mai dure dar mai subtile dar la fel de periculoase. Diplomația internațională pare complet paralizată, nefuncțională astăzi. Și mâine va fi la fel iar ONU e ca și inexistent, ba chiar nociv prin faptul că alimentează iluzia că ar mai fi de folos la ceva. Liderii câtorva state poartă astăzi o imensă răspundere iar dacă dau greș și se intră chiar și accidental într-o spirală a violenței, cei care le vor urma s-ar putea afla în situația de a nu mai avea ce face pentru a o opri. Întreaga omenire pare a trece printr-o stare de perplexitate vecină cu inconștiența, incapabilă a mai ieși din ea.

 15. Scott Ritter -„germanii nu sint oameni de treaba,
  i-am vazut,am crescut intre ei -sieg,sieg heil- ”

  (the germans are NOT nice people)
  Scott Ritter mîrîit impecabil in Germană
  cica nemtzii au „sieg heil” IN SANGE
  si sint de vina pentru actuala situatie….

 16. @TUPEU ? „Acordul istoric petrodolar dintre Statele Unite și Arabia Saudită, încheiat în 1974, a expirat astăzi fără reînnoire.”

  -au si trecut 50 de ani?
  Timpul nu asteapta dupa nimeni,
  Aleluia!

 17. In toată nebunia asta planetara ,care a cuprins întreaga omenire ,cu acest curent globalist , gândit și clocit de forțele raului care vor să imite lucrarea creatorului in sens rau ,la vremea potrivită va fi spulberat de atotputernicul și divinul Dumnezeu ,va face praf această șandramaua,ce nu vor să înțeleagă acești dezaxați ,este cu Dumnezeu are ultimul cuv, nădejde noastră este Hristos Domnul ! Restul sunt amăgire de la cel rău ,care urla că un leu , știind că mai are puțină vreme

 18. Criminalii americani nu inteleg sa se potoleasca si sa-si vada de treba lor de cit prin forta.Putin pana acum a avute suficienta rabdare si mult calm la toate magariile facute de americani.Cred ca ar fi cazul sa le dea o lectie yankeilor obraznici ,ca lumea nu ieste obligata sa faca tot ce vor ei si nici nu sint ei stapanii si jandarmii lumii !

 19. La ce am vazut la Putin ca isi facea cruce ➕ cand vorbea de tomițe,,, nu cred ca poate fokosi asa ceva. As miza mai repede ca ar folosi americanii sau mai rau nordcoreeni. Sa va zic ca rusii nici in razboiul rece nu dadea desi americanii chiar stateau cu mana pe buton. Anglia si Franta nu. Bag mana in foc ca nici China. Aia nu stiu Pachistan si restu sunt ei arsi de soarta nu cred. Deci tot America e pericolul si fatalu Kim.

 20. @esop iar bati campii…Uite. americanii au fost deja destul de nebuni sa arunce doua bombe nucleare asupra Hiroshimei si Nagasaki, doua orase complet civile din Japonia. Au fost destul de nebuni ei si englezii sa bombardexe Drezda si Hamburgher in 1945, declarate orase deschise. adica in care civilii se pot retrage fara a fi sub bombardament….Anglosaxonii au un trecut glorios in materie de „nebunie”.

 21. Așadar toate acordurile de pace sunt încălcate de către americani și tocmai ei se plâng ca suntem foarte aproape de un război nuclear !!!

 22. Bine Dresda, Dresda adica cand te gandesti ca te ataca rusii bagi si tu colo patriot la Galați si al2lea sistem nu ca azi e, il țipui la Constanta. Da nu se gandea nimeni ca angloamericanii sa topeasca Timisoara oras capitala european … Da e o crima de razboi cum au facuto totusi prin combinatia de combustibil deoarece erau copii fenei batrani, demonic ca sa te coci ca un cartof in adapost si buncar… Nu ca au facut ci felul e incalificabil.

 23. esop, așa au gândit și nătângii din cauza cărora am avut două războaie mondiale. Nu mai bine negociază pacea? Chiar și un război clasic se va lăsa cu sute de milioane de victime. Țin să-ți aduc aminte că primele două războaie au fost din cauza coloniilor, unii au vrut și ei o părticică, ceilalți au zis că sunt doar ale lor. Și Anglia, Franța, au fost la fel de vinovate că Germania și aliații săi.

 24. Cel mai rau nu a fost nici aici nici la Hiro nici la Naga ci la Tokio ca acolo casa tradițională era facuta din carton… Va imaginati o capitala plina de avioane si hartie in plin razboi?

 25. @ esop… Așa credeam și eu și așa credeau mulți alții. Insă prea multe linii roșii au fost incălcate , iar escaladarea nu incetează. In curînd vei vedea nu doar avioane occidentale bombardînd Rusia ..ci și trupe NATO care luptă in ukraina. Ceea ce cred că e clar pentru oricare optimist..

 26. @gelu
  crezi ca mishteaux soune ce spune … cum ca rusi vior da o bombitza de „test” in Marea Nordului …acum !

 27. @sando khan/Eu de la inceput am afirmat c-acest razboi se va sfarsi cu apasarea Butonului Rosu. Iar tarile nordului vor fi jumulite rau de tot. Vor ramane neatinse termonuclear doar tarile din Europa care nu se vor baga in razboi alaturi de Satan USA. Romania va fi facuta zdrente de un mare cutremur pe care Sfantul Dumnezeu il va da ca Romania sa nu devina desert radioactiv pe zeci de ani. Deja e hotarat de catre naparcile sataniste ce ne conduc participarea nostra la razboiul Nato contra Rusiei. Nu stiu daca rusii vor detona o tactica demonstrativ dar s-ar putea daca se precipita lucrurile sa le dea o bombita tactica polonezilor. In momentul cand Nato va avea 300.000 de soldati in Europa de Est va incepe razboiul. Pana acum au cam 150.000 soldati iar restul sunt pe drum.

 28. Daca in nesabuinta voastra veti mai continua sa ajutati Ucraina, se poate ajunge si acolo. Asa ca bagati-va mintile in cap.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.