Piedone în Egipt: Cine este și de unde vine fostul ospătar

Piedone în Egipt. Nu este doar titlul unui film care îl avea pe Bud Spencer în rolul principal, ci poate fi și caracterizarea celui care acum se visează primarul general al Capitalei. 

Cristian Popescu Piedone și-a petrecut copilăria în capitala egipteană acolo unde părinții săi au lucrat la Ambasada României. Actualul candidat nu exclude ca părinții să fi avut chiar legături cu fosta Securitate. Astfel, într-o emisiune la Realitatea tv, Popescu Piedone a declarat:

Ca și astăzi, dacă ești ambasador, fără semnătura lor nu te duceai acolo, chiar dacă ești numit politic, mai ales pe vremea aia. Să te duci într-o ambasadă, să fii ceva pe acolo…O avea ceva. O fi fost și el ceva pe acolo”, a spus primarul, întrebat dacă părinții săi au lucrat pentru Securitate.

Perioada în care părinții actualui primar au lucrat la Ambasada din Cairo este 1963- 1971 la Cairo. „Deci fusesră numiți acolo de regimul Gheorghiu Dej, când Securitatea era puternic controlată de servciile de spionaj ale URSS“, după cum scrie Mircea Marian în defapt.ro

Aceeași sursă menționează că „Popescu Piedone a terminat liceul la 32 de ani, în 1995, după ce mulți ani fusese ospătar. El s-a înscris la liceu în 1991, când avea 28 de ani.

Kanal D susține că „în 1994, a intrat în Partidul Social Democrat, pentru că tinerii PSD-iști se strângeau la el la restaurant”.

În 1998, ar fi primit ilegal o locuință de la primarul PSD al Sectorului 4, Vasile Mihalache, cu care era coleg de partid.

Locuință de la PSD, în timp ce alte familii așteptau ani

„În cererea înregistrată pe 10 februarie 1998 la Primăria Sectorului 4, Cristian Popescu solicita repartizarea unei locuințe sociale, motivând că este nevoit să împartă aceeași locuință cu alte nouă persoane: soția, cei doi copii minori, mama sa, frații săi cu familiile lor. Piedone poate fi acuzat de fals în declarații, deoarece niciodată nu a probat că la adresa respectivă locuiau patru familii, așa cum se plângea el la Primărie. Cererea lui Piedone a fost trecută la capitolul urgențe de primarul PSD Vasile Mihalache.

Astfel, după instaurarea PSD la Primăria Sectorului 4, în mai puțin de o lună, Cristian Popescu a reușit nu doar să-și completeze dosarul, ci și să intre cu prioritate în Comisia de analiză a solicitărilor de locuințe”, scria Curentul.

În 1996, Piedone a devenit consilier local la Sectorul 5, apoi s-a apucat de facultate, absolvind, în 2002, secția de Științe Economice a Universității din Petroșani, celebra în epoca pentru „fabrică să de diplome”.

Cristian Popescu Piedone a ajuns „argeşean“ cu acte în regulă la 27 septembrie 2007, cu o lună înainte de a deveni şofer profe­sionist. El a obţinut permisul auto într-o singură zi, la 19 octombrie 2007, la nu mai puţin de cinci categorii – A, B, BE, C şi CE.

Patronul şcolii de şoferi unde Piedone susţine că ar fi urmat cursurile de conducere, Constantin Tincă, – arestat în dosarul permiselor obţinute fraudulos – a povestit procurorilor că în octombrie 2007, într-o dimineaţă, a venit la el la şcoală omul de afaceri Cristian Constantin Grigoroiu, pe care îl cunoştea mai demult, împreună cu Piedone, şi l-ar fi rugat să-i dea o fişă de şcolarizare pentru prietenul său.

Carnet de conducere obținut ilegal, nici o consecință

Tincă a mai declarat anchetatorilor că a eliberat în doar câteva minute dosarul de absolvire a şcolii de şoferi pe numele lui Piedone, în care a notat că acesta a efectuat 30 de ore de teorie şi traseu. În schimbul acestui „serviciu“, Tincă nu ar fi primit niciun ban. „Lasă că ne înţelegem noi!” i-ar fi transmis Grigoroiu patronului şcolii de şoferi. În 2009, prefectul de Argeș a cerut în instanță suspendarea carnetului de conducere obținut de primarul Sectorului V.“

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

16 Comentarii

 1. Cu grătare, beri, șampanii și gogoșele te făcuși: cu carnet de șofer, cu diplomă de bac, cu diplomă de” Științe Economice”, și primar de sector, mișele!

 2. Acest borfaș, e susținut sa contribuie și să rămână infractor în funcție la vedere.

 3. Zicea o salariata a primariei sector 4, ca pe vremea cat a fost primar, Cristian Popescu cerea drep de smecher si pentru o ciocolata primita cadou de un angajat. Nu misca nimic in primarie fara ca el sa fie implicat, cine o facea era zburat in secunda doi.
  Chestia asta cu ‘a semnat ca primarul’ nu se poate aplica in cazul sau, cum nu se putea aplica nici in cel al lui Vanghelie sau al lui Oparescu.

 4. Numiti un singur politruc care nu are bube multiple in cap , care nu se trage dinactivisti comunistoizi , care nu are legaturi cu serviciile interne sau externe , care ….

 5. la ce circiuma a fost garconul ? stiam unul al carui parinti lucrasera la o ambasada…la braseria de la Intercontinental…o fi tot ala…inainte de 89…un pepsi costa 18 lei 🙂 dar aveau aer conditionat…cind nimeni nu avea in bucurestiul torid…

 6. JEGUL asta de Piedone este un adevarat „produs-securisto-comunist”,cu 4 clase primare.

 7. Spre deosbire de Nicu primaru,’ care pe facebook este prezentat ca fiind un fel de incrucisare intre Einstein si Leonardo da Vinci.
  Eu am tot intrebat ce se intimpla cu gropile sapate de acest „geniu” in Piata Victoriei, gropi care de 3 luni au dat traficul peste cap, dar nu am primit nici un raspuns. Poate ne ajuta R.C. in aceasta problema ?

 8. Bravos Natiune nu poti sa ocolesti gropile cum fac toti soferii?!! Ai necaz pe primarul general?!! Sa iti dorim sa cazi in o groapa si sa nu mai iesi de acolo!!!

 9. @ 17:13
  Rezolvarea propusa ca „o parere”, este una clar „progresista”. Poate ne spune totusi cineva, de ce continua gropile alea in piata de 3 luni de zile ?

 10. Si pe unul ca asta il doresc bucurestenii ca sa conduca o primarie ? Rau am ajuns ,daca sustinem si votam pe toti borfasii ca sa ne conduca si sa faca politica in tara asta .

 11. Și ce vârtos mai înjură „securiștii” beizadeaua de nomenclaturiști! Dar ca orice beizadea se face că uită că fără Securitate, mămica și tăticu ar fi fost măturători.

  „Eu îl cunosc din 1980 si ceva, lucra bucătar la „Mărul de Aur”. Eu, la vremea respectivă, nu mi-e rușine eram pe bulevard, făceam bișniță. Vindeam bilete (la film – nr.), vindeam valută, nu furam! Făceam 1.000-2.000 de lei pe zi. Și noi ne duceam, mai mulți, care făceam bani și cumpăram carne cu 100 de lei, că așa se cumpăra, de la restaurant, de la domnul Piedone”, a mai povestit Vanghelie.

  Beizadeaua se face că uită și că fără relații FOARTE bune cu Securitatea nu mai pupa el să vândă carne pe sub mână de la restaurant cu falsuri în gestiune. Pentru asemenea fapte Ștefănescu-Bachus a primit glonțul! Numai cine făcea parte din rețele de infractori coordonate de securiști avea „dezlegare” să fure pe vremea lui Ceaușescu!

  Lumea îl compară cu Sorin Oprescu, dar Sorin Oprescu provenea dintr-o zonă „fină” a securiștilor, o zonă, care a mai pus mâna pe o carte și nu se preta chiar la orice găinărie, pentru că învățase să aibe măsură chiar și în actele de corupție. Pe când această lipitoare scârboasă provine din zonele cele mai infecte ale Securității, zonele interconectate cu elementul infracțional, ale turnătorilor și ale interlopilor protejați de miliție înainte și după 1989.

  Din fericire pentru el și alte tumori maligne ale societății, poporul are minte scurtă și memorie și mai scurtă.

 12. Maimutoiul asta se cunoaste dupa infatiseara lui ca este un smecheras care a invatat sa pacaleasca si sa minta pe oameni.

 13. TOTI Commentacks neglijeaza voios, da’ SI sfios FAPTuu’ ca,
  OriCE Individ IN Sistem, NU mai este BUN sau RAU.
  Este CE trebuie sau NU mai este in Sistem.
  Deci, ca sa existe DECENT – cel putin – DUPA Excludere trebuia sa FUGA in Alta Tara.
  DECI, OriCE Discutie despre Calitati sau NON Calitati la CATINDATI sunt far’ de Sens, pen’ca IESE CineNeTrebuie.
  Mereu!
  Revenind la „Piedone” (O Prima HOTIE, de Identiate, la Impresia artistica),
  ACELSASI Tip Uman intr-un Sistem in care se va sti de Frica in Sensul Functionarii Rationale si in Folosul Boborului SI STATului va FUNTIONA.
  Da’i CA EL sunt multi si nu poti sa ii elimini pe toti, SOCIAL sau dupa CAZ … 😊😊😊,da’ POTI, daca ai Minte cu bataie lunga sa ii tii in Frau, prin Frica Unii de Altii, F O L O S I N D U – L E , Lacomia.
  Va incerca sa FURE, da’ atunci cand o face MultePreaDestuldeMult … :):):)
  Restuu’, ca Tata si Mama au fost Securisti sau in legatura,
  ASTA era si este o Banalitate si ATUNCI, si ACUM, si la OriCINE, inclusiv din „Lumea A Buna” a LUMII.
  In Rest CE zicea un Commentack cu DIVERSE, ASA „IEREA”.
  Iar Vanghelie are Dreptate, pen’ca LE STIE.
  Era LASAT sa bisnitareasca tocmai pentru ca PRODUCEA pentru …
  In Plan DIRECT era urat MORAL.
  In Plan mai de Fundal, TOATE ZemckerNESS’ erau Comportamente de Nevoie intr-un Sistem care:
  – Plecase din Start cu o PROSTIE Sociala. Egalitarismul si DeInteresarea MATERIALA, promovarea sociala ca NOBILA.
  Da, exista Exploatare, Mizerie CRUNTA si alte Cestii GRELE si InUmane INAINTE de 1917 in Rusia si in Lume,
  Da ‘ sa OMORI Lacomia DE TOT, Motorul ImPlacabil al OriCarei Societati, in LOC sa o CONTROLezi prin Legi Destepte a fost o Prostie, cred ca SI cu „Voie Vegheata” …

  – -pe Langa ASTA, CAND sa se desepte Comunismul intru o Cale SIMILARA Chinei, il DARAMARA …
  IAR CE pusera in Loc SE VEDE de OriCARE Individ cu TOATE Mintile la el CE a iesit.
  Conlcuzie:
  CONTINUARE

 14. CONTINUARE
  IN ACEST Sistem, degeaba latram intru o Corectie ImPOSIBILA ca daca „AR FI”, „AltFel va fi”.
  DACA NU se schimba (CINE si CUM?) Sistemul dezLantuit NE va inghiti pe, TOTI inclusiv pe Zmeckers Initiatori,
  care SE CRED Destepti si PUTERNICI.
  NU sunt, pe FOND.
  Ca DACA AR FI s-ar vedea, MACAR din Interes DIRECT si PERSONAL … …
  Da’ se PUN cu Dreacuu’ …
  Numai Johhnny Hallyday indraznea sa CANTE;
  “J’en parlerai au Diable …” 😊😊😊
  A stat la Masa cu Deacuu’ …😊😊😊vorbind, “ba de Una, ba de Alta:”, ca Marina Voica cu Viitoruu’ Amant (MaiTanar?) din Lungul SIR …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.