Pilotul decedat fusese decorat de Regele Mihai

Familia Regală a României a transmis, duminică, un mesaj de condoleanţe familiei pilotului Daniel Ştefănescu, care a murit după ce s-a prăbușit în județul Prahova, arătând că a fost decorat de Regele Mihai în anul 2012.

„Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi Principele Radu au aflat cu mare mâhnire vestea trecerii la cele veşnice a pilotului Daniel Ştefănescu, unul dintre cei mai talentaţi şi mai destoinici piloţi din generaţia lui. Pilotul Daniel Ştefănescu a fost un brav şi hotărât susţinător al valorilor şi principiilor Coroanei Române, pe care le considera principii de viaţă şi parte a identităţii noastre. El a fost, de asemenea, un mare admirator al Regelui Mihai I şi a acţionat, fără ezitare, la apropierea dintre profesia lui şi Familia Regală”, se afirmă în mesajul transmis duminică de Familia Regală.

Totodată, în mesaj se aminteşte că Daniel Ştefănescu, alături de colegii lui „Iacări Acrobaţi” Ioan Postolache şi Dan Coderman, a fost decorat de Regele Mihai I cu Medalia Regală pentru Loialitate în anul 2012. De asemenea, „Iacării Acrobaţi” au luat parte, de fiecare dată când a fost posibil, la sărbătoarea de 10 Mai la Palatul Elisabeta, survolând grădina palatului în onoarea Regelui Mihai, iar apoi a Custodelui Coroanei.

„Majestatea Sa Margareta adresează, în numele Familiei Regale, condoleanţe şi întreaga compasiune familiei Ştefănescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se mai afirmă în mesajul transmis de Familia Regală a României.

Pilotul Dan Ştefănescu a decedat sâmbătă, el prăbuşindu-se cu un aparat Suhoi 31 în apropierea aerodomului din Strejnicu, în judeţul Prahova. El avea peste 16.000 de ore de zbor la activ şi era aripa dreaptă a „Iacărilor Acrobaţi”.

Avea 55 de ani.

(FOTO) Avion de acrobație, prăbușit în Prahova

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

16 Comentarii

  1. Ghinion ca si poporul nostru ocupat si „decorat” de alogeni!

  2. Este total falsa ideea binelui facut Romaniei de monarhie. Monarhia a avut doar rolul de a pastra Romania inrobita de Eurola de Vest care altfel nu voia Unirea de la 1959. Independenta de la 1877 nu are treaba cu monarhia. Independenta ne- a dat – o victoria Rusiei asupra Otomanilor in razboiul de la 1877…1878 prin care au devenit independente si alte state balcanice. Fara acest razboi nu ar fi existat nici Plevna sau Smardan…nici Independenta. Iar Rusia castiga acest mare razboi, care avea front din Caucaz la Marea Neagra, si fara monarhia dun Rimania….Ce ni s – a spus noua la scoala vreme de 150 a fost propaganda monarhista. Care continua si azi, ingropand adevarul dar si morala….Regii astia au azi Statui in Romania si averi pe care nu le merita.

  3. De la decoratie ii s-a tras!Pe tot ce pune mana monarhia, se usuca si cade

  4. CONDOLIARȚE FAMIlIEI ȘI PRIETENILOR. Aștept rezultatul anchetei. Sunt un pilot sportiv format la Școala Strejnicu -Ploiești. Regret accidentul.-

  5. @axon
    -evident,razbelul de la ’77
    inceput in ’76(!)
    ne-a transferat din Semiluna in „sfera de influentza a Austriei”,
    a celei mai cosher parti a ei; razbelul ala mai putea astepta 40 de ani…..

    calea ferata Bucuresti-Giurgiu 1866:
    tăi sa fie tranzitata carnitza de tun,premeditare,
    asta a facut „monarhia din Romania”.

    „monarhia” e ca ceaushismul-a ramas fara support;
    oare ortodocshii nostri cred in re-incarnare?
    -nu asta e Invatzatura!

  6. Daca vrei sa te umpli de scârbă asculta un securist vorbind despre monarhia României.

  7. Nu există „Familia Regală” a Rromîniei!
    Rromînia este REPUBLICĂ. Orice discuție pe tema asta nu-și mai are sensul.
    Iar un cuplu – format dintr-un actor angajat ca recuziter la S.R.I., și o persoană de seks opus care nu vorovește bine limba romînește – ce se plimbă aiurea p’-a’ci șî p’în alte locuri dă soare pline, nu are ce „declarații publice” să dea.
    Custode?!
    Și io am în custodie routerul șî receiverul de la instalațîia dă televizuină p’în cablu….[Rumburak]

  8. ” Nu văd România de astăzi ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri. ”
    -discurs in Parliamentul Republicii;
    a luat coroana DE LA CUSTODE,evident,
    de la fie-sa nu de la tac-su….

    (parliamentarii aia trebuie trasi la raspundere politica, nu au imunitate pentru ce au facut- au participat in plen)

  9. @…is Acting a job? NO!…(rumbrahat) Romania este republica instaurata de bolsevici, fara referendum. Du-te la Putin, sau mai bine la Stalin, te asteapta.

  10. @ha,ha
    -alta NU AVEM!
    (Mihai Viteazu nu se mai re-incarneaza)
    (da,
    e un current anarhist prin capetele seci:
    republica nu e republica,
    constitutia e cosnstipatzie,
    CCR trebuie dati afara,
    et,etc,etc)
    DOAMNE IARTA!

  11. Minti mujikule!
    Uite telegrama marelui Duce Nicolae trimisa domnitorului Carol I:
    ,,Turcii inghesuind multe trupe la Plevna NE INFRANG. Va rog sa faceti fuziune, demonstratiune si daca se poate sa treceti Dunarea, asa cum doriti”.
    Rusii au fost la un pas sa ia bataie, daca nu intervenea armata romana.
    Dupa 23 Aug 1944 sovieticii au cautat foarte intens aceasta telegrama, ca sa pun laba pe ea si s-o faca disparuta ca si Tezaurul. Romanii au pitit-o, iar mujicii au ramas cu buzele umflate.
    DE CE MINTI MA ESCROCULE?
    DE CE DEZINFORMEZI IMPOSTORULE?
    DE CE SCHIMBI ADEVARUL ISTORIC LINGAULE SOVIETIC?
    Ma, tu ai rusine in tine?……[Rumburak]

  12. @ Lipsa totala 17.53 Rumburak…..Esti greu de cap? Am spus limpede ca fara razboiul Rusiei cu Otomanii de la 1877…1878, nu exista nici Plevna, nici Smardan, nici scrisoarea Marelui Duce, nici Independenta Romaniei la 1877 !!….Concluzie, Romania ii datoreaza independenta Rusiei…Asta e adevarul si nu e nicio o rusine in asta!!!…Scrisoarea Marelui Duce e un rahat in economia razboiului, vezi harta razboiului pe Net, razboiul a avut zeci de batalii nu doar Plevna si Smardan, rusii puteau pierde o batalie, dar razboiul NU, caci in primavara lui 1878 au ajuns la Adrianopol si numai opozitia Frantei a facut ca Rusia sa nu ia Constantinopole. Iar Sovieticii dupa 1944 nu aveau alta treaba decat sa caute rahatul pe la Bucuresti….Atentie, xenofobia, rusofobia e boala mintala sau prostie totala…Eu sunt roman patriot, nu leghionar prost…Pune mana pe carte, esti varza !!!

  13. @axon: Ca deobicei, spui o droaie de baliverne. Imperiul otoman era oricum pe duca. Romania ar fi devenit independenta de drept cel tirziu la finele Primului razboi mondial, fara a fi chiar necesar sa se alature Antantei. In 1877, Romania era practic independenta, suzeranitatea turceasca fiind de forma si tributul simbolic. Structurile de stat independent fusesera create de pe timpul lui Cuza. Romania deci nu prea avea de ce sa intre in razboi, dar, daca si-ar fi mentinut neutralitatea si ar fi refuzat trecerea trupelor ruse peste teritoriul ei, ar fi fost tratata ca stat inamic. Chiar si asa, aliata fiind, s-a vazut in situatia cind Rusia cauta sa-si perpetueze prezenta militara in Romania, desi luptele incetasera. Nu este exclus sa fi avut in vedere o noua ocupatie, numai ca patania cu razboiul Crimeiei, cauzat de aceeasi ingerinta, era inca proaspata. Trupele ruse au ajuns la Adrianopol numai dupa ce apararea din Balcani a fost strapunsa cu concursul decisiv al Romaniei, concurs solicitat insistent de Rusia dar nerecunoscut ca atare – naravul ei tipic. Nu pari deloc nici informat nici patriot roman, asta inca si mai putin, ci o muratura ruseasca bihlita.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.