Avocatul Piperea a reuşit să obţină o întrevedere cu oficialii Administraţiei Prezidenţiale, pe tema dării în plată a locuinţelor.
Gheorghe Piperea urmează să se întâlnească, astăzi, cu Cosmin Marinescu, consilier prezidenţial, în cadrul discuţiilor avocatul urmărind să-şi prezinte argumentele favorabile promulgării legii pe care a iniţiat-o, relatează Bursa.
Ieri, ziarul BURSA a scris că reprezentanţii Preşedinţiei au avut întâlniri cu mediul bancar, pe subiectul în cauză, după ce, de-a lungul anului, solicitările clienţilor bancari trimise Administraţiei Prezidenţiale prin care debitorii au cerut să aibă întâlniri cu preşedintele ţării au fost redirecţionate către Camera Deputaţilor sau către anumite direcţii ale instituţiei.
Marţi, deputatul liberal Daniel Cătălin Zamfir, unul dintre iniţiatorii legii, i-a cerut public guvernatorului BNR Mugur Isărescu să-şi exprime punctul de vedere în legătură cu „ameninţările” domnului Nicolae Cinteză, directorului Direcţiei Supraveghere din cadrul Băncii Naţionale a României (BNR).
Cătălin Zamfir a scris, pe pagina sa de Facebook: „Ori domnul Cinteză a vorbit de capul lui şi atunci trebuie demis pentru că a târât BNR-ul într-o situaţie fără precedent, ori domnul Cinteză a făcut-o cu ştiinţa domnului guvernator şi atunci domnul Isărescu trebuie să-şi asume faptul că-i ameninţă cu DNA-ul pe parlamentari, iniţiatorii unei legi care nu e pe placul lor şi al băncilor!”
Zilele trecute, Nicolae Cinteză a spus că Direcţia Naţională Anticorupţie ar trebui să verifice condiţiile în care a fost iniţiat proiectul legislativ.
În cadrul unui interviu acordat ziarului BURSA, acesta a menţionat: „Nimeni nu a gândit nimic în momentul în care a iniţiat acest text de lege, interesul politic a fost foarte mare, iar demagogia a depăşit orice limită. Se invoca atributul social pe care trebuie să-l îndeplinească statul. Dacă statul vrea să-şi îndeplinească funcţia socială, atunci să plătească el, nu băncile! Cred că DNA ar trebui să verifice condiţiile în care a fost iniţiat acest proiect de lege”.
În ultima perioadă, de când Legea dării în plată a fost aprobată în Parlament, au avut loc controverse aprinse între părţile implicate – iniţiatori, bănci, BNR şi consumatori.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.