Plan roşu de intervenție, după o îmbolnăvire în masă

În judeţul Mehedinţi a fost activat Planul Roşu de Intervenţie după ce mai mulţi elevi de la şcolile pe raza localităţilor Almăjel, Oprişor, Salcia şi Ştircoviţa au acuzat stări de rău şi simptome de toxiinfecţie alimentară.

„Începând cu ora 14:15 a fost activat Planul Roşu de intervenţie în urma unui apel pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 care solicită intervenţia ISU Mehedinţi pe raza localităţilor Almăjel, Oprişor, Salcia şi Ştircoviţa, întrucât mai mulţi minori acuză stări de rău şi simptome de toxiinfecţie alimentară. La faţa locului intervin mai multe echipaje de prim ajutor”, informează ISU Mehedinţi.

ISU Mehedinţi intervine cu următoarele forţe: 4 echipaje SMURD, 2 autospeciale de transport personal şi victime multiple.

„Din primele informaţii, la această oră, un număr de aproximativ 53 de minori cu vârste cuprinse între 5-14 ani şi 1 adult au nevoie de asistenţă medicală. Echipajele de prim ajutor evaluează starea copiilor”, mai informează ISU Mehedinţi.

Intervenţia este în desfăşurare.

UPDATE Un număr de 70 de copii şi doi adulţi din patru localităţi din judeţul Mehedinţi (Almăjel, Oprişor, Salcia şi Ştircoviţa) au nevoie de asistenţă medicală în urma toxiinfecţiei alimentare pentru care a fost activat Planul Roşu de intervenţie.

UPDATE Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi au demarat o anchetă epidemiologică preliminară în cazul celor peste 70 de copii şi adulţi care au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat alimente la şcoală.

Potrivit directoarei DSP Mehedinţi, Miruna Constantin, este vorba de 77 de copii şi doi adulţi, conform ultimelor date raportate.

„Este vorba de toxiinfecţie alimentară, este mâncare care s-a livrat de către un furnizor la şcoli. Până la momentul acesta, şi nu mai sunt solicitări, avem 77 de copii şi doi adulţi care s-au prezentat în serviciul de urgenţă al Spitalului Judeţean. 12 cazuri sunt la Dolj, pentru că a fost aproape şi am avut în sprijin autosanitare de la colegii noştri din celelalte judeţe. Se face anchetă epidemiologică preliminară acum, s-au recoltat probe şi o să vedem exact care este cauza. În momentul în care s-a declanşat, alimentele erau deja furnizate către unităţile de învăţământ, s-a comunicat de către noi cu directorii de şcoală, pentru că unii dintre copii am înţeles că mai pleacă acasă cu mâncare, dacă nu o consumă la şcoală, şi li s-a comunicat să nu o mai consume, dar la acest moment nu se mai livrează nimic”, a declarat joi, pentru AGERPRES, Miruna Constantin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Superb! Importuri de deșeuri că hrana, cu acceptul guvernului și cotrocenistului nesimțit, îmbolnăvesc cetățenii! Halal! Cică nu au nicio legătură, că e piata libera! Cine a făcut-o sau avizat-o libera? În niciun caz, cetățenii români majoritari.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.