Plata cu cardul, obligatorie

Prevederile legii 406/2023 potrivit căreia toate firmele din România sunt obligate să accepte plata cu cardul au intrat în vigoare. 

Actul normativ amintit prevede că „Persoanele fizice sau juridice, prevăzute la art. 4 alin. (1) din Legea nr. 265/2022 privind registrul comerțului și pentru modificarea și completarea altor acte normative cu incidență asupra înregistrării în registrul comerțului (…), au obligația de a asigura implementarea și de a accepta cel puțin un instrument de plată fără numerar”.

Mai precis, acceptarea plății fără numerar trebuie implementată de toate persoane fizice și juridice înregistrate la Registrul Comerțului (conform prevederii alin. (1) din Legea nr. 265/2022), indiferent că este vorba despre societăți comerciale, persoane fizice autorizate sau întreprinderi individuale sau familiale. Vizați direct de lege sunt, desigur, micii comercianți.

În plus, comercianții pot oferi serviciul de avans în numerar la terminalele de plată, şi pot acorda avansuri în numerar, de maximum 500 de lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

  1. Si eu am platit cu Cardul Social ! Mi-am cumpărat 6 bucati de Cashcaval si-mi ajunge Cashcavalul 3 săptămâni pana pe 8 iulie 2024 !

  2. Te mai mulge si intermediarul, global payment, de 1,5 procente din suma platita modern, ca sa nu mai poti merge cu adaosuri de 5 %.

  3. In sate, in zonele metropolitane, la tonete, inca se mai merge fara card. O fi bine, o fi rau? Care e scopul lor, nu stiu, probabil statul vrea sa stie toti banii cum se misca. Doar sumele alea mari de miliarde din piata gri si subterana nu vor sa apara. Sacosele, diplomatele, saltelele, nu apar pe radar. Tranzactia pe card este intradevar mult mai facila, insa cine mai stie ce sunt si cum arata banii. Cine controleaza cifrele? Sunt multe aspecte complexe.

  4. Trebuie sa accepte cel puțin o forma de plata, în afara de numerar. Plata în natură.

  5. FIECARE PLATA FACUTA CU CARDUL, COSTA VANZATORUL 1% DIN SUMA !! ASTA N O MAI SPUNETI..??

  6. .CAND O SA FIE DOAR PLATI CU CARDUL SI O SA LE BLOCATI CONTURILE LA ROMANI SAU O SA OPRITI CURENTUL, SA VEDETI VOI CE PARI IN CAP O SA LUATI😁

  7. Daca cetatenii imbecilizati si sedusi de confort utilizeaza fara minte googlepay, applepay, carduri la orice covrig atunci talharii din parlament/guvern/ministere au decis sa oblige pe toti sa foloseasca aceste mijloace ca sa imbogateasca bancile si intermediarii si sa urmareasca pe oricine oriunde. Bine ati venit in minunata lume noua.

  8. Bolos, Ciuca, Ciolacu iau decizii de capul lor sa ce le dicteaza dictatura corporatisto-bancara?

  9. Sa se umple buzunarele trintorilor cu gulere albe. Pai omul de rand daca vrea să plătească cu bani de ce să nu poată? Nu este nici prima nici ultima schimbare de regulă în timpul jocului. La noi lucrurile astea au devenit regula,o regulă care distruge afacerile mici adică capitalul românesc. Dar cui ii pasa de asta . Să trăiască licuricii jidovi care vor toți banii sub salteaua lor iar populimea romana să trăiască de pe o zi pe alta. Fraierilor,și tari precum China și Rusia sunt mai echilibrate din punctul asta de vedere. Acolo jidovul nu poate suge sângele nației. Așa sa știți. Și nu mai umblați nici cu minciuni nici cu mănuși că nu mai tine. Incurind vine și vremea aceea. La unii. Hai pa.

  10. La ce va foloseste sa denaturati realitatea intr-un titlu, ca apoi, in prima linie sa scrieti adevarul. Castigati mai multi prostovani daca scrieti ca plata cu cardul este obligatorie, cand obligatoie este posibilitatea de a plati cu cardul ? Sau va fac reduceri la tva evazionisti din serviceurile auto ? Minciuna are intodeauna picioare scurte, in cazul acesta, din titlu si pana in prima linie. Continuati !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.