Polițist lovit de un șofer

Un poliţist din cadrul Brigăzii Rutiere a fost lovit, sâmbătă, în timpul unei acţiuni de control, de un şofer care şi-a abandonat autoturismul şi a fugit de la locul accidentului.  Acesta a fost însă prins în scurt timp. Bărbatul a fost găsit ulterior sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor interzise.

Sâmbătă dimineaţa, pe şos. Nordului din sectorul 1 al Capitalei s-a organizat  o acţiune de control pentru depistarea persoanelor care conduc vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, potrivit Brigăzii Rutiere.

În jurul orei 04:30, un poliţist a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul al cărui conducător nu s-a conformat şi şi-a continuat deplasarea.

Imediat, poliţiştii Brigăzii Rutiere au plecat în urmărirea acestuia reuşind, într-o primă fază, blocarea autoturismului pe o stradă adiacentă.

Încercând să se  sustragă, conducătorul auto a forţat barajul  poliţiştilor, acroşându-l pe unul dintre aceştia. În urma acestei acţiuni, o autospecială din cadrul Brigăzii Rutiere a fost, de asemenea, avariată.

Ulterior, conducătorul și-a  abandonat autoturimul pe o altă stradă din sectorul 1 și a fugit, dar a fost prins în cele din urmă.

Testat cu Alcooltestul, aparatul a indicat o valoare de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, au reieşit și  indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive în urma testării preliminare cu aparatul DrugTest.

Bărbatul în vârstă de 27 de ani a fost condus la sediul INML pentru prelevarea mostelor biologice și  s-a întocmit un dosar penal.

Polițistul a suferit leziuni în zona abdomenului, bazinului şi membrului inferior drept, dar se află în afara oricărui pericol.

Această meserie implică riscuri

„Astfel de incidente, din păcate, vor continua până când nu reuşim să ajungem ca societate (…) la un grad de conştientizare şi de educaţie care pur şi simplu să creeze un liber arbitru pentru fiecare, care să spună: „Nu, odată ce am consumat alcool, nu urc la volan şi nu drogurilor”. Poliţia face eforturi şi cifrele au arătat. (…) S-au obţinut rezultate. Au fost în jur de 22.000 de permise sancţionate pentru consum de alcool, în interval de un an de zile. Vă daţi seama: 22.000, practic, de acţiuni de prevenţie. Dacă, din aceşti 22.000 de cetăţeni, poliţia ar fi scăpat 10% şi s-ar fi urcat la volan, numărul accidentelor ar fi crescut”, a afirmat Predoiu, întrebat la finalul unei conferinţe de presă în legătură cu acest caz.

Sunt milioane de conducători auto şi doar câteva mii de poliţişti

„Nu putem să combatem acest flagel doar prin acţiuni de sancţionare. Educaţia este cheia aici şi fără un spirit civic responsabil astfel de incidente nu vor dispare, din păcate. Asta nu înseamnă că noi nu vom intensifica eforturile şi o să facem”, a explicat Cătălin Predoiu.

Meseria de poliţist  nu este „nici pe departe remunerată corespunzător” 

„Am spus de multe ori că această meserie comportă riscuri, vorbeam şi de pompieri şi poliţiştii jandarmii. Este o meserie care implică riscuri, care nu e nici pe departe la acest moment remunerată corespunzător şi ştiu acest lucru. Se fac eforturi şi există înţelegere la Guvern ca în perspectivă să schimbăm şi această stare de lucru. E o meserie pe care cei mai mulţi dintre ei o practică cu mult profesionalism şi sacrificiu. Sigur că, din când în când, această imagine e zdruncinată de câte un caz în care se încalcă regulile sau deontologia profesională, dar în orice profesii există astfel de situaţii izolate. Cei mai mulţi dintre ei sunt adevăraţi profesionişti care sunt respectaţi şi de cetăţeni şi de colegi în străinătate şi de mine. (…) Şi iată un caz nefericit în care acest risc este demonstrat”, a subliniat Predoiu.

El a menţionat că nu a fost informat în legătură cu starea actuală de sănătate a poliţistului, dar a dat asigurări s-au luat toate măsurile imediat după accident pentru a-i fi protejată viaţa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. am si eu o intrebare la Militia rromana, cine a avut ideea imbecila sa imbrace militienii in negru? acum vreo sa zic 5-6 luni pusesera de un filtru pe soseaua Chitila, seara la ora 7, cu putina ploaie… pe dreapta langa masini oprite aia de la rutiera cu gecile clasice verzi fosforescent si chipiu alb, controlau acte. Toti rromanii, ca intotdeauna, in zona de 60km/h limita, fac coloana de 800-1000m mergand cu 45km/h ca frica de militie… iesi in depasire, sa depasesti coloana de cretini si ce sa vezi, aproape de capat, cat pe ce sa dai peste 4 negrii mici care stateau de-amboulea intre liniile de tramvai. sincer sa fiu, cred ca i-am umplut de noroiul ala fin care sare de pe anvelope cand e putina apa pe jos… Seara tarziu bine, cu lumini din fata, cu putina ploaie, ei stateau ca vacile in mijlocul soselei unde se poate face depasire regulamentar, fara niciun element de vizibilitate… baton, vesta, manusi, chipiu, ceva.

  2. Pana una alta, in ultimii cativa ani politistii au ucis cetateni, nu invers. Unul, inginer pensionar, ucis cu genunchiul pe gat, ca la americani, pentru ca, abtiguit, nu s-a conformat ordinelor date de un politist. Altuia, la fel, trantit la pamant, a fost gazat cu spray-ul din dotare pana a murit. Niciunul nu reprezenta vreun pericol pentru cineva. Iar ca sfidare a cetatenilor si pericol adevarat, politistul care a ucis o fetita pe trecerea de pietoni si a ranit alta, a primit in prima instanta pedeapsa cu suspendare. Scarba profunda.

  3. Lăsați, lăsați, meseria de polițist e una dintre cele mai sigure din lume. E mult mai periculos la pădure sau în construcții. Încă un foarte sigură e cea de militar. Ar mai fi și cea de pompier.

  4. Astia se cred imparati, se protapesc in mijlocul drumului pentru a opri masinile. Dar mai dau si de unii ca asta. Trebuia sa invete in scoala regulamentele.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.