Polițiști, condamnați la muncă în folosul comunității

Cinci polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au fost obligați să presteze câte 30 de zile de muncă în folosul comunității. Aceștia au fost anchetați în cadrul unui dosar de fals și înșelăciune. Potrivit acuzațiilor, au decontat banii aferenți voucherelor de vacanță folosind documente false.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a decis să renunțe la urmărirea penală, impunându-le în schimb celor 5 polițiști câte 30 de zile de muncă voluntară.

„Cinci poliţişti din IPJ Alba au scăpat de un dosar penal pentru fals şi înşelăciune, după ce au decontat ilegal contravaloarea unor servicii turistice de care nu au beneficiat în realitate. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba care a efectuat cercetările a considerat că este suficient ca fiecare dintre cei 5 să efectueze 30 de zile de muncă în folosul comunităţii. Judecătoria Alba Iulia a constatat legalitatea şi temeinicia soluţiei de renunţare la urmărirea penală dispusă prin ordonanţa procurorului din data de 20 februarie 2024”, informează Ziarul Unirea.

Conform sursei citate, faptele s-au petrecut în anul 2020. Întrucât angajaţii din Poliţie nu primesc, asemenea altor bugetari, vouchere de vacanţă în format fizic, ci decontează suma aferentă acestora în baza facturilor emise de operatori de turism, în condiţiile legii, cei cinci au prezentat documente false pentru a primi cei 1450 de lei, contravaloarea acestui beneficiu pe care îl au salariaţii instituţiilor publice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

 1. ” angajaţii din Poliţie nu primesc, asemenea altor bugetari, ”

  -asta e deja din „Ferma Animalelor”,
  Porcii au un pact secret cu Câinii!

  populatia e alcatuita din
  peste 98% vite si satane,
  restu sunt oameni.

 2. ” DOCUMENTE FALSE”…INSELACIUNE ..??!! PAI, ASTIA TREBUIE BAGATI LA BULAU, URGENT, IMPREUNA CU PORCURORU CARE A RENUNTAT LA URMARIREA PENALA ..!! CE CACAT DE ARTICOL DE LEGE A APLICAT ” PRIETENUL” ESCROCILOR DIN MILITIE ..??

 3. Ie nasol! Păi nu tocmai de muncă au fugit când s-au băgat în poliție?

 4. @Postăkel Gudurău
  -au fugit de munca da’ nu au plecat in concediu:
  dulce ca mierea e Shpaga Patriei!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.