Polo: România va juca pentru locurile 5-6 la CM de juniori

Selecţionata U-18 a României a învins reprezentativa SUA cu scorul de 12-10 (3-2, 4-2, 2-2, 3-4), sâmbătă, la Campionatul Mondial de polo pe apă pentru juniori de la Perth (Australia), şi va juca pentru locurile 5-6, cu Grecia, duminică, relatează Agerpres.

România a fost mai bună în prima jumătate a meciului şi avea avans de trei goluri la pauza mare, 7-4. Americanii au încercat să revină în joc, dar tricolorii s-au apărat bine şi au menţinut ritmul de joc, având în portarul Marius Ţic din nou cel mai bun om din bazin. Printre altele, Ţic a apărat şi un penalty executat de Adam Abdilhamid.

”Am muncit mult în apărare şi asta a ajutat atacul. Cel mai bun atac vine din apărare. Am încercat să ne apărăm în zonă, deoarece suntem echipa cu cele mai multe eliminări din competiţie. Am încercat să ne apărăm unii pe alţii cât mai mult. Cheia jocului nostru a fost să nu ne certăm niciodată, indiferent ce se întâmplă”, a declarat Ţic.

Golurile României au fost reuşite de Andrei Laza (4), Mihnea Gheorghe (3), Vlad Dragomirescu (2), Tudor Neagu (2) şi Bogdan Paleacu. Pentru americani au înscris Ryder Roberts (3), Chandler Jarrels-Stickney (2), Chase Reid (2), Chancellor Ramirez (2) şi Alec Zwaneveld.

În primul meci la Mondial, România fusese învinsă în grupă de Grecia cu scorul de 8-5

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.