Elevii români vor avea o oră de fotbal pe săptămână, începând cu anul şcolar 2015-2016. Cel puţin aşa a declarat miercuri premierul Victor Ponta, care a anunţat că orele de fotbal vor fi incluse în programa educaţională pentru şcoala primară, gimnazială şi liceu.
Candidatul PSD la algerile prezidenţiale a mai spus că Guvernul intenţionează să construiască 400 terenuri de fotbal la nivel naţional, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, dar nu a precizat când se va întâmpla acest lucru şi din ce fonduri vor fi finanţate proiectele. De asemenea, a mai spus premierul, vor fi modernizate stadioanele Steaua, Dinamo, Rapid şi arena din vecinătatea Arcului de Triumf, care vor fi folosite ca terenuri pentru antrenament.
Pretextul pentru aceste declaraţii a fost o întâlnire a premierului cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, şi ministrul Sportului, Gabriela Szabo, pe tema organizării la Bucureşti a unor partide din cadrul Campionatului European de fotbal din 2020. La întâlnire au participat şi antrenorul echipei naţionale de fotbal, Anghel Iordănescu şi vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea.
În plus, Ponta a mai arătat că infrastructura rutieră va fi pregătită conform Master Plan-ului de Transport convenit cu oficialii Comisiei Europene, „ceea ce înseamnă că, în 2020, din Europa Occidentală, Ungaria, încoace până la Bucureşti se va merge pe autostradă”, a mai spus premierul, care nu a mai făcut nicio referire la proiectul Rus potrivit căruia porţiunea Sibiu-Piteşti ar fi urmat să fie doar drum expres.
În timpul discuţiilor, Victor Ponta a mai promis investiţii masive vizând realizarea „cât mai rapidă” a unei săli de sport polivalente, care să poată găzdui Campionatul European de gimnastică din 2017 sau un Campionat European de fotbal în sală.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.