Poveste fabuloasă: Judecătorul care a mârâit la România și a fost „răpit”

Au și alții „personajele” lor! Noul judecător al Curții Constituționale din Republica Moldova, Artur Reșetnicov, este unul dintre cei mai controversați politicieni de la Chișinău, acesta făcându-se remarcat de mai multe ori prin declarații scandaloase și implicare în incidente dubioase, relatează Cotidianul.md.

Reșetnicov a fost numit în noiembrie 2007 șef al SIS (Serviciul de Informații și Securitate), iar din această postură s-a făcut pentru prima dată remarcat în spațiul public. Mai exact după evenimentele din aprilie 2009 el a acuzat direct România de implicare prin „susținerea presei de opoziție de la Chișinău” și „atacuri informaționale”. Mai mult, el a acuzat Bucureștiul că ar fi trimis „grupuri de tineri” care să atace instituțiile statului.

În 2013 el a fost acuzat că ar beneficia de cetățenia română deși atacă dur țara vecină. În replică, Reșetnicov a spus că este gata să-și ardă pașaportul în Piața Marii Adunări Naționale.

„M-au amuzat de dimineață! Un oarecare deputat Europarlamentar Petru Luhan oficial dorește să mi se retragă cetățenia română deoarece eu mi-am permis să fiu împotriva lui Băsescu, motivul fiind pretenția acestuia asupra Moldovei… Nu am cetățenie română! Nu am avut! Nici nu voi avea! Dar dacă acest deputat europarlamentar nu are cu ce se ocupă, atunci fie ca acest Luhan să tragă o fugă și să-mi aducă pașaportul românesc și eu îl voi arde în PMAN”, declara în 2013 încă membrul PCRM Artur Reșetnikov.

Cel mai dubios eveniment cu implicarea noului judecător a avut loc în anul 2010, când acesta ar fi fost răpit în stradă și maltratat. Deși au trecut 8 ani și Reșetnikov a ajuns între timp și la putere, acest eveniment este în continuare învăluit în mister și „răpitorii” nu au fost identificați.

Reșetnicov a fost numit judecător la Curtea Constituțională la propunerea Guvernului. El a devenit membru PD în 2016, după ce a părăsit PCRM alături de alți 13 colegi pentru a susține tentativa lui Vladimir Plahotniuc de a ajunge premier.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Vrand sa sar-un gard, Artur,
    I-a intrat o teapa-n..glezne,
    De sarit nu e prea lesne…
    Oricum, dupa mutra seamana, mai degraba a Retenstein.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.