Practici dezgustătoare ale comercianţilor

Oile și caprele au lactație în primăvară, astfel încât, în această perioadă, nu ar trebui să existe pe piață lapte și brânză proaspătă de oaie sau de capră, a avertizat, Dorin Cojocaru, preşedintele Patronatului Laptelui din România.

“Atenționez consumatorii, pentru a nu fi înselați, că oile au lactație abia din primăvară și caprele la fel, astfel încât nu ar trebui să existe pe piaţă lapte şi brânză proaspătă de oaie şi capră. Am văzut telemea de oaie proaspătă de oaie în piață, în Drumul Taberei, ceea ce m-a făcut să cred că a trecut doar laptele pe lângă acea oaie și era lapte de vacă cu puțin miros de oaie. Laptele de vacă și laptele de oaie au un miros specific”, a susținut oficialul patronatului.

Cu toate acestea, potrivit lui Dorin Cojocaru, unii mici producători şi unele centre de colectare pun căcăreze de oaie în laptele de vacă pentru a-i da miros și, astfel, înşeala consumatorii.

“Consumatorii să aibă grijă la miros, pentru că mirosul de lapte de oaie şi capră este unul fin, aparte, nu de bălegar sau de grajd. Am văzut în practica mea de 20 de ani, că sunt unii mici producători sau centre de colectare a laptelui care aruncă căcăreze de oaie în lapte ca să-i dea miros de oaie”, a avertizat el.

Președintele Patronatului Laptelui din România a mai spus că, în cadrul hipermarketurilor și în comerțul civilizat, nu se practică aceste lucruri, întrucât atât producătorii, comercianții, cât și autoritățile controlează marfa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

20 de Comentarii

 1. Da prostovanul asta, mare somitate in domeniu, nu a aflat ca branza de oaie poate fi pastrata in butoaie cu saramura, un an intreg ? Cand o scoti e ok. Telemea proaspata.

  • Prostovan esti tu. Branza tinuta la saramura mai mult de 15 zile nu mai este prospata. Telemeaua proaspata are foarte putina sare si contine mult zer. Mai pe romaneste, este uda.

 2. De zeci de ani au existat speculanti printre micii producatori de telemea, dar tipul asta vorbaret pare a fi salariatul acoperit al supermarketurilor straine de neamul romanesc.

  • Gușterul ăsta ne sugerează să cumpărăm lactate de la galactimarketuri unde este marfă de calitate, lactate proaspete din lapte praf.

  • Aia tin laptele proaspat un an de zile. Cacarezele sunt total inofensive pe langa ce baga aia in produsele lor.

 3. Nimic nou sub soarele Romaniei! De la puiu vopsit din Galati s-a trecut la laptele de vaca imbogatit cu cacareaza de oaie, nu-i nicio distanta. Distanta este in imbuibarea sefilor de la ANPC/ANSVA/APIA care se imbogatesc pe spinarea fraierilor de nu mai pot. Si care-i problema la romanii care mananca si lebedele din Austria fara sa pateasca nimic? Nu mai zic ca telemeua de oaie de Sibiu(marca inregistrata) se vinde si prin Delta Dunarii si fraierii nu se intreaba cum a trecut Dunarea cu bacu sau pe podul lui Terente de la Braila!

  • Pe mine ingrozeste mai mult faptul ca romanii fac asa ceva. Citind comentariile ma ingrozeste si mai mult faptul ca tot ala e considerat vinovat, non-patriot, care scoate magaria la iveala.
   Nu sunt foarte multi pe planeta asta care se ghideaza dupa zicala „hotul neprins e negustor cinstit”.
   Pai nu suntem noi cei mai cinstiti, buricul planetei??? Ca doar asa ne-o invatat la scoala… Aleluia!

 4. Omul asta zice si de lapte. Ca nu ar trebui sa fie lapte de oaie sau de capra in aceasta perioada a anului. Exista si lapte la saramura?

 5. „… pun căcăreze de oaie în laptele de vacă …” !! Pai ia sa vedeti la ce preturi astronomice va ajunge brinza asa-zis de „oaie”, ca or sa spuna acum ca ne vind cu aceasta ocazie si „masline” !

 6. Si daca aceste informatii sunt furnizate tocmai pentru a discredita producatorii romani si a-i fovoriza pe cei straini?! Patrioti cum suntem…

 7. Zicerile ăstuia sunt de Păcală si Tândală. Isi zice ca este presedintele patronatului laptelui din Romania si ii face mare reclama, nu mai cumparati lapte din Romania ca este ” imbunatățit ” cu căcăreze. Ca mai este cate un rătăcit care face si asa ceva, este de crezut. Dar cati fac asa ceva, 0,00001 %, si pentru asta distrugi munca, eforturilor miilor de producatori onesti din aceasta tara, numai si numai ca sa ne arati noua cat de ” diștept ” esti tu, mare mahăr în domeniu. In locul lăptarilor din Romajnia, nu numai ca te-as azvârli urgent din fruntea organizatiei ci ti-aș deschide si un proces pentru recuperarea imenselor pagube suferite, ca urmare a acestei ziceri mai mult decât tâmpite. PS. Oare cate căcăreze au fost folosite, de unde, cine le-a furnizat si mai ales cum au fost acestea conservate, din târla de astă-vara, pentru a fi folosite acum.

 8. Pentru cei sensibili, va informez ca se intampla adesea ca in laptele de oaie sa ajunga cacareze in timpul mulsului. Oaia se mulge manual pe la spate si se mai intampla sa scape ceva „masline” in vasul in care se mulge. Ciobanul le „pescuieste” cu mana si le arunca sau ies la strecurat, deci nu ajung in branza, doar dau „aroma”.

 9. Sa nu mai cumparam produse bio,marca Alimentara Daea?Produse romanesti autentice 100% cu excremente cu tot,fara control de calitate,fara info origine?Vai de capul nostru,si Daea s-a dus la priveghiul din 24 noiembrie la sediul PSD cu rosii,mezeluri si branza,ce avea si el expirat prin casa,ca la parastas,intentionat sa ii otraveasca pe lideri..

 10. @Gollum, simți nevoia sa dai în Daea cel mai bun ministru al agriculturii în ultimii 30 ani? Exemplu de profesionalism, dăruire și hărnicie. Stai sa vezi cum vor dărâmă ăștia tot ce a făcut Daea.

 11. Toate probioticele se fac cu cacreze de om – atent selectionat! – si nu mai e pericol, nu-i asa?
  Balega de paie e prima otrava… sigur ca nu e corect, nici curat.
  Sa ne spuna de ce am crede ca rahatu’ de om din probiotice este de bun cand stim ca este spurcat, adica murdar nu nmai materialiceste ci si spiritualiceste.
  Hinduistii cred in dorite beneficii si de aia nu doar mananca rahat de om dar beau si urina de vaca iar unii si de om – la fel, atent selectionatr…
  Cantareata porno Veronica Louise Ciccone – auto-botezata „madonna” se trateaza cu propria urina ca sa-ntinareasca… O fi reclama prefacuta (ca s-a convertist talmudista!) ca sa-si bata joc de goyimi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.