„Prea bete pentru a zbura”. Au ajuns la reabilitare

Doi vulturi din Connecticut au fost găsiți, la începutul acestei luni, într-o stare de confuzie și incapacitate de a se echilibra. Ulterior, s-a aflat că păsările nu erau afectate de vreo boală, ci pur și simplu erau „prea bete pentru a zbura”, potrivit  digi-animalworld.tv.

Organizația „A Place Called Hope” din Killingworth, Connecticut, împreună cu Watertown Animal Control, s-au îngrijorat inițial de starea celor doi vulturi, ulterior s-a constatat că păsările se îmbătaseră după ce consumaseră un conținut fermentat dintr-un tomberon.

„Inițial ne-am gândit că e vorba despre o boală foarte gravă. Am fost cu toții confuzi până când am primit rezultatele analizelor. În cele din urmă am aflat că erau doar prea beți pentru a zbura”, a declarat un reprezentant al organizației A Place Called Hope.

După o perioadă de recuperare, vulturii au fost eliberați înapoi în sălbăticie, unde s-au alăturat imediat coloniei lor.

„Fructele folosite în cocktail-uri care ajung în tomberon pot provoca intoxicații animalelor sălbatice. Acestea trebuie să fie întotdeauna acoperite pentru a evita orice accident”, a mai spus reprezentantul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Aha, cioclopedica, care va sa zica!
    Asa cum ma intorc eu acasa de la carciuma din gard in sant, de ce nu puteau sa zboare si vulturii in zigzag?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.