Presiuni pe ucrainenii din străinătate. „Nu merge aşa”

Autorităţile din Ucraina au suspendat până la noi ordine serviciile consulare pentru cetăţenii care au vârsta mobilizării şi care trăiesc în străinătate cu excepţia celor necesare pentru revenirea în Ucraina, informează marţi o linie de asistenţă telefonică a guvernului, în ceea ce pare a fi o măsură pentru stimularea recrutărilor, transmite Reuters.

Ucraina se confruntă cu un deficit de trupe.

Ministrul de externe Dmitro Kuleba a postat într-o declaraţie pe reţeaua de socializare X că a dispus să fie luate măsuri pentru restabilirea a ceea ce el a numit un „tratament corect” pentru bărbaţii de vârsta mobilizării. El i-a criticat pe cei care au părăsit Ucraina înainte sau în timpul războiului.

„Cum arată asta: un bărbat de vârsta mobilizării a plecat peste hotare, i-a arătat statului său că nu-i pasă de supravieţuirea lui, iar apoi vine şi vrea să beneficieze de servicii din partea acestui stat”, a spus ministrul. „Nu merge aşa. Ţara noastră este în război”, a subliniat el.

El a mai spus că Ministerul de Externe va clarifica curând procedura prin care bărbaţii de vârstă militară pot obţine servicii consulare.

„Faptul că locuieşte peste hotare nu scuteşte un cetăţean de îndatoririle lui către patria mamă”, a insistat Kuleba.

Într-un comunicat separat, serviciul de paşapoarte a anunţat: „Din nefericire, din cauza unor motive tehnice, eliberarea de documente în filialele străine ale serviciului a fost suspendată”.

Potrivit bazei de date a Eurostat, circa 4,3 milioane de ucraineni erau înregistraţi în ţările Uniunii Europene în ianuarie 2024, din care circa 20% erau bărbaţi adulţi, respectiv circa 860.000 de persoane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

25 de Comentarii

 1. Asteptam ca „dreptaciul” Tomac sa se repatrieze si sa lupte pantru Slava. „Tomac was born in Ozernoe [ro], Ukraine, a village in the south of Bessarabia, formerly in Ismail County. He came to Romania at the age of 17, through a scholarship program offered by the Romanian Government to Romanians living abroad.” Pai ori suntem ori nu suntem patrioti, n-asa?

 2. Vara trecuta era plin de ei la Ciresica, in Olimmp. Acum ii gaseste prin tarile calde, daca chiar ii cauta.

 3. 1. Sa se intoarca in Rusia Kieveana si sa-i execute pe neonazistii de la Kiev !
  2. Sa faca dreptate istorica cu vecinii, atat cei din vest cat si cu cei din est, sa semneze tratate de retrocedare teritoriala
  3. Dupa aceea pot cere aderarea la UE si NATO… daca mai ramane cineva interesat de noua Ucraina si de cea mai corupta tara din Europa…
  Slava Z !

 4. Nu se mai întorc
  Multi din ei sunt marinari. Își prelungesc actele prin posta la Odessa cu spaga. Au familiile afara .Nimeni nu poate fii forțat să lupte.Nu ia întrebat nimeni prin referendum daca vor război?!😀

 5. sa te luptzi si sa mori ca sa-i imbogatezsiti si sa-i mentii la putere si in viata pe unii care au luat puterea urlind intr-o piatza…
  stim si cunoastem modelu…

 6. Ceata lu’ Pițigoi ce mai așteaptă să ia aZimutul spre Rabotino-Cinci CotetZe ?
  Au nevoie de un StatMajoriZd ?
  Mă ofer, măR😜g…
  ●)RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK(●

 7. pe kuleba il astept sa-si inroleze fiul de 18 ani si sa il trimita in prima linie apoi mai vorbim.

 8. Dragi Cetateni ukrainieni începeți sa vă faceți cetățenia altui stat.ZELENSKY NU V.A MERITA,FUPA CE V.A SA RIFICAT SI BAGAT IN RAZBOI STIIND CA ARMELE VIR VENI CAT SA VA UCIDA PE TOTI.

 9. Foarte bine, să se întoarcă acasă şi să moară toți!
  Ce-mi mai place de Zelenski! Nu-i sufeream pe ucrainieni, fiindcă sunt cea mai infectă specie de ruşi. Au creat mereu probleme, atât în istorie cât şi în perioada mai recentă, când au umplut Europa de rackeți şi derbedei. Aşa că ceea ce face Zelenski trimițându-i la moarte pentru bunăstarea elitelor globaliste care stăpânesc Ucraina este un gest de dreptate.
  Bravo cumetre, ține-o tot aşa, până la ultimul!

 10. Rusia ar da lovitura daca ar elibera cetațenii și pașapoarte în consulate/ ambasade ucrainenilor încorporabili

 11. Da cum merge ? Cu o dictatura nazista la Kiev condusa de un fost preshedinte expirat ? Cei care re-vin in tzara ar trebui in primul rand sa aiba dreptul la vot in alegerile care au fost anulate cu toate ca conform constitutziei ar fi trebuit sa aiba loc deja.

 12. În spațiul media ucrainean este răspândit un filmuleț dedore cei care refuză mobilizării.. F. interesant.. Dedore iubirea de Patrie acolo nu-i niciun cuvânt…

 13. În spațiul media ucrainean este răspândit un filmuleț despre cei care refuză mobilizarea.. F. interesant.. Despre iubirea de Patrie acolo nu-i niciun cuvânt…

 14. „Ucraina se confruntă cu un deficit de trupe”

  Deci, este adevarat ca la 1 rus scos din lupta s-au scos 5 ukrani ! In plus, Putin a facut Ukraina nelocuibila pe jumatate, 15 milioane de barbati au plecat din tara, iar alti 1,5 milioane au urcat Sus, la Bunul care nu duarme. Continuati sa omorati rusi.

 15. La Kiev este un regim satanist.Numai ucrainean sa nu fii in ziua de astazi.Daca nu esti cetatean al tarii europene in care traiesti va trebui sa ai un permis de rezidenta,ca ucrainean sau ca ce vei fi,iar acel permis se da pe baza pasaportului V.A.L.A.B.I.L de care dispui.Daca nu il ai sau daca il ai si este expirat,AI IMBULINAT-O; NU POTI MUNCI.Esti obligat sa treci pe la consulatul ucrainean unde primesti foaie de drum catre moarte.Unica scapare este sa munceasca femeile/sotiile.Nu am mai auzit de un asemenea tip de teroare.

 16. Se profileaZă o grămadă de văduve Urcace tinere și neconsolate la oriZont !
  Sunt frumoase ? Sunt !
  Bune de PoowliTehnica Ieșeană ? Bune !
  E drept, grosul va ajunge prin „cluburile” Occidentale, da’ pe la Piața Alba Iulia din București tot mai scapă câteva.
  De-abia aștept să le INSTRUIESC, măR😜g …
  ●)RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK(●

 17. In luna ianuariie a aparut o stire, stearsa repede, ca ukra a avut pierderi cifrate la 1.054.000 soldati. morti si raniti.

 18. Exista o veche zicala: Poartă-te cum ți-e portul și vorbește cum ți-e vorba. Ce cauta ucrainenii sub stapanire anglo-saxona si sionista? Locul Ucrainei este alaturi de Rusia. Altfel vor fi mereu considerati slugi si sclavi sau carne de tun pentru interesele altora. Ucrainenii si-au pierdut tara odata cu lovitura de stat data de sinistra sionista Victoria Nuland. Ucrainenii nu au ce sa apere in Ucraina, acolo nu le mai apartine nimic, deci nu au de ce sa se intoarca. Mai bine raman in strainatate si isi schimba identitatea ca sa supravietuiasca in loc sa moara pentru a apara interesele Rothschilzilor, cei care au furat Ucraina prin camata si inselatorii. Daca vor castiga rusii vor reveni acasa si ucrainenii.

 19. @Bravo Zelenski
  Un punct de vedere interesant, dar care are un singur cusur: cei care reusesc sa-i extermine pe primejdiosi ucraineni sunt si mai primejdiosi si mai au si finantele lumii si toti banii publici ai planetei pe mana lor. Mai curand trebuie rapus balaurul cel mare chiar si cu ajutorul ucrainenilor care ar trebui sa se trezeasca la realitate. Daca tot sunt ei mercenari, macar sa lupte impotriva pericolului cel mai mare, adevaratului pericol ca sa aiba ce apara. Altfel isi sapa singuri groapa degeaba.

 20. Ucraina este cea mai coruptă țară,nu înțeleg de unde interesul atâtor țării pentru sărăcia și corupția de acolo ,din moment ce tintedm spre globalizarea ,de ce punem accent pe suveranitatea Ucrainei și nu pe suveranitatea tuturor țărilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.