Pricopie vrea să fie candidat prin încălcarea legii

Pricopie insistă. Vrea să fie candidat. Nu contează că vrea să fie încălcată legea în favoarea sa. Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, a depus la Curtea Constituţională o contestaţie împotriva neînregistrării candidaturii sale la alegerile prezidenţiale din luna mai.

CCR se reuneşte miercuri în şedinţă, de la ora 13:00, pentru a soluţiona ultimele contestaţii privind candidaturile.

Biroul Electoral Central a respins, luni, candidatura lui Remus Pricopie la alegerile prezidenţiale, dosarul său nefiind însoţit de liste de semnături.

„Dosarul meu de candidatură nu este însoţit de liste de semnături deoarece în nicio ţară membră a Uniunii Europene nu sunt solicitate atât de multe semnături de susţinere precum în România. De exemplu, în Bulgaria un candidat independent se poate înscrie cu doar 2.500 de semnături. În Austria este nevoie de 6.000 de semnături pentru a fi înscris în cursa prezidenţială. În plus, întreaga dezbatere din ultimele zile privind modalităţile potenţial oneroase de a strânge 200.000 de semnături de susţinere dovedeşte că nu este o cerinţă democratică. De asemenea, nu trebuie să uităm faptul că, inclusiv la alegerile prezidenţiale de anul trecut, au fost mai mulţi candidaţi care nu au obţinut nici măcar o zecime de voturi din numărul de semnături depuse la înscriere. Atunci, care mai este rostul acestor semnături de susţinere, ce dovedesc ele? În aceste condiţii, consider că prevederea din legea electorală de a avea o listă de 200.000 susţinători, impusă acum două decenii, nu este în conformitate cu spiritul Constituţiei României”, spunea Pricopie într-o postare publicată, sâmbăta trecută, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, acesta consideră că numărul „semnificativ” de candidaturi adânceşte criza politică în care ne aflăm şi punctează că propria sa candidatură este „o ofertă lansată societăţii româneşti”.

Recomanda

1 Comentariu

  1. Despre PĂDUCHE.
    Păduchele este un parazit care viețuiește până plesnește singur sau ajutat, hrănindu-se fără nicio opreliște și rânduială de la sursa pe care infestat-o. Locurile in care se desfată și-i place să viețuiască păduchelui sunt cele neîngrijite, murdare, nespălate, neaerisite, pline de duhori felurite, mucegaiuri și putregaiuri.
    Ceea ce-i dăunează grav stării de bine a păduchelui este fie propria lăcomie (se îndoapă până crapă), fie că mediul în care s-a aciuat este deratizat printr-o CURĂȚENIE GENERALĂ la care păduchele nu se aștepta și nici nu o prognoza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.