Prim-soliști în opera anti-Dragnea

Într-o schiță, Teodor Mazilu are o scenă care poate fi socotită un fel de apogeu al cinismului. Un personaj îi dă prietenului său cu o sticlă în cap. Acesta se prăbușește, iar agresorul se apleacă asupra lui și îl întreabă:
– Te doare rău?

Cam așa se întîmplă și cu Liviu Dragnea, devenit un soi de inamic public. Unii îl urăsc pentru că-i vor locul, dar cei mai mulți pentru că așa scrie la ziar sau așa zic jurnaliștii la televiziune.
Mai zilele trecute o domnișoară cu 15 kilograme și cam de tot atîta școală l-a întrebat ceva, a suta oară, ceva despre condamnare. Adevărul este că Dragnea și cînd merge pe stradă și cînd doarme și cînd sună telefonul nu aude decît ”condamnare” și ”pușcărie”.

Și, ca orice om sătul și scos din pepeni, a scăpat și el caii din hățuri. Într-un fel, aș zice că așa-i trebuie! Prea nu învață nimic din aceste întrebări și agresivități ale jurnaliștilor dirijați de tabăra adversă. Se consideră abil, dar se aruncă mereu cu capul în zid. Iese din biroul său de la Cameră și se avîntă ca un chior în cîrdul de jurnaliști care nu-l întreabă decît despre condamnare și despre pușcărie. Este ca și cîinele bătrîn și prost care se aruncă pe niște pisici care îl zgîrie pe bot. Să fie sănătos. Un politician cu puțină minte și experiență ar elimina aceste coliziuni programate de prin redacțiile controlate de adversari.

Ei bine, după ultima răbufnire, a urmat protestul presei. Liviu Dragnea a luat-o razna! Urmează imagini care vă pot afecta emoțional! Omul s-a isterizat nițel la aceeași mușcătură de cățelușă arțăgoasă. Liviu Dragnea nu este nici lapte și nici miere cînd orice mișcare a sa este legată de condamnare și de pușcărie. Oricare dintre noi ar fi probabil la fel. Ar avea aceeași reacție. Este imposibil să reziști dacă și clanța de la cameră are agățat un bilet cu ”coruptule”, iar frigiderul, cînd îl deschizi, sună ”coruptule, coruptule” iar din bazinul wc un Michiduță strigă și el :
– Pușcărie, pușcărie!

Încercați același lucru cu prieteni apropiați sau cu Iohannis, cu Hellvig, cu Orban, cu păpușile din PNL sau cu Augustin Lazăr. Să vedeti cît rezistă!
Sîmbătă, toată ziua, presa din România l-a tocat pe Dragnea pentru că a pierdut controlul după două întrebări ca două ghiare vîrîte în ochi. S-a terminat scandalul cu răbufnirea nervoasă și cu ”imaginile care vă pot afecta emoțional ” și pe televiziuni și site-uri a început să circule știrea că Rise Project a primit de la un nea Gheorghe o geantă cu documente. Nea Gheorghe din județul Teleorman a găsit prin curte sau prin bălăriile grădinii sale o geantă cu documente de la Tel Drum.

Mail-uri, facturi, fotografii, facturi, agendă telefonică în care apar toți corupții celebri etc. Nu știm dacă printre documente se află și conturile lui Dragnea sau cele ale lui Traian Băsescu și Elena Udrea, ale lui Florian Coldea sau George Maior! Măi să fie! Colegii de la Rise Project prea ne cred proști pe toți. Numai pentru ei cîini umblă cu documente de la fisc și de la SRI agățate de coadă. Nici măcar nu-și imaginează că povestea cu teleormăneanul care se duce tocmai la Rise Project este imposibilă. N-a auzit niciodată de ei și trei sferturi din presa română nu știe unde îi găsește, deși au un sediu oficial, ușor de găsit. Toată povestea cu găsitorul sună ca o minciună gogonată a lui Liviu Dragnea din campania electorală!

Fac parte dintre cei care i-au admirat pe jurnaliștii reuniți în gruparea (asociația) cu acest nume, finanțată mai mult de peste hotare decît din România. Cînd un ziarist nu vrea să spună de unde are un document spune că l-a găsit în cutia poștală sau pe stradă. Sau i l-a dat un prieten, afectat de respectivul caz. Rise Project ne trimite la un teleormănean și ne anunță, fără să fi apucat să parcurgă documentele, că acestea îl descalifică pe Liviu Dragnea. Mama mia, intuiție genială, nu investigație grijulie!
Sună bombastic și comic. Povestea cu afacerile și casa din Brazilia, subiecte tocate și umflate tot de Rise Project m-au dezamăgit pentru simpul fapt că după tot tărăboiul, după implicarea DNA și a autorităților din Brazilia nu ne-au putut arăta nici măcar o coadă de cîine aparținînd lui Dragnea, necum case, afaceri, conturi și amante. N-au probat că există și nici nu ne-au convins că nu există. Au jucat și ei doar un rol în marea diversiune de terfelire a lui Dragnea și gata. Au trecut la povestea Belina, pe care au feștelit-o mai repede, sperînd că această geantă cu documente îi va scoate din încurcătură.

Nu știu ce conține geanta. Încă nu știu nici cei la Rise Project deși au anunțat marea cu sarea. Nu aveau cînd să le parcurgă și să le verifice. S-ar putea să fie adevărate ca și documentele de la Berevoiești, fără a fi esențiale. S-ar putea să fie secundare sau să nu-l demoleze pe Liviu Dragnea. Nu știm. Fie Rise Project a dat lovitura și a primit mai multe documente decît DNA-ul, SRI-ul și SPP-ul la un loc, fie s-a aruncat într-un nou scandal cum a fost cel legat de afacerile din Brazilia și în care n-au probat nimic. Dacă geanta nu-l descalifică definitiv pe Liviu Dragnea, atunci sigur face din Rise Project doar o asociație folosită din străinătate pentru diverse diversiuni politice în România.
S-ar duce definitiv pe apa sîmbetei imaginea de grup de investigații serios și profesionist!

Mai ales, dacă ”Teleormanleaks” se termină cu un fel de ”Teleorman shit”.

Recomanda 24

32 de Comentarii

 1. La care cânt din „Țiganiada” ați ajuns, că se finisează doar Catedrala Neamului, deși nevopsită, mai sunt 25 de zile până la Marele Centenar, iar gargara, ciorovăiala fără sfârșit NU ARE CU CE SE LĂUDA în acest an! Ce se va scrie la Bicentenar despre Centenar?!! Moară stricată ce huruie în gol! TOȚI CEI CE LUCREAZĂ CU INFORMAȚIA sunt la fel de vinovați de Starea Nației! Și-l plângeți pe acest Editat, care se COMPLACE, NU „Este imposibil să reziști dacă și clanța de la cameră are agățat un bilet cu ”coruptule” iar frigiderul, când îl deschizi sună ”coruptule, coruptule” iar din bazinul wc un Michiduță strigă și el: – Pușcărie, pușcărie!”. Tragicomedie horror! Halal!

  • #Caut …. Adica ce vrei sa zici!? Ai amabilitatea sa ne oferi si o traducere? Sau o clarificare. Ori macar un indiciu marunt care sa ne limpezeasca urzeala gandurilor pe care le-ai postat.

  • Maestre, in sfarsit incepeti sa intelegeti mecanismul diversiunilor Securitatii, chiar daca aveti inca rezerve sa
   mergeti pana la capat, explicabile, cum am mai amintit. Practic, pot spune ca succesiunea infernala a diversiunilor batatoare la ochi VA IMPINGE DE LA SPATE!!! La inceputul anilor 1990 kgb-istul Astalos care inca mai tinea un picior
   in fosta Securitate, a inscenat „Cazul Berevoiesti” unde au fost arse partial cateva documente insignifiante si total documente de la alte institutii, ca sa para ca Securitatea si-a distrus arhivele!?!? O actiune deliberata de inselare a opiniei publice ca au fost arse arhivele,cu scopul salvarii sinistrei institutii bolsevice.Operatiunea „Geamantanul”
   este mult mai grobiana, incepand cu modul cum a aparut pe…piata, ca si cum Dragnea il aruncase printre balariile de
   pe propietatea sa, special pentru a fi gasit de un atlet specialist in sarit garduri!!! Bineinteles, geamantanul era
   perfect etans pentru a nu fi degradate „documentele” de intemperii si a ajunge taman in mainile slugilor Securitatii basisto-ioha-niste…

 2. Abia acum s-a prins dl. Nistorescu ce inseamna si de unde vine „Rise Project”??? Sa ne lumineze si pe noi, cei multi, cei care de mult timp stim sau intuim cam cu ce se ocupa „jurnalistii” respectivi?? Sau, cine stie, o fi vorba de vreo noua subtilitate gazetareasca a domniei sale? Dracu’ stie!!

 3. Maestre,dar si Dragnea le cauta de zici ca le-a pierdut!Cum se napusteste el ca spargatorul de ghiata „Mântuirea”in mijlocul reporterilor in Parlament,ce ii mai place saorma jurnalistica!Stie ca il vor intreba ce nu ii place,ca il vor scoate din sarite,dar vede Irinuca ce biutiful barbat are! Vorba cantecului:”Plangeai cand iti dadeam pumni in gura/Plangeai cand te dadeam cu dintii de bordura,…”etc!Treaba cu valiza e de filmele cu iepuri,dar deja arata ca si Teleormanul nu il mai suporta!Toate luminile rampei sunt pe Dragnea acum,luni are infatisare la tribunal,alt circ,iar escrocii insirati in articol isi vad de treburile lor,ca de fraier ce a fost Dragnea a luxat si Justitia!

  • # Double 0 …. Maistre, esti tare in cioc si o ai pe asta cu versificatia. Pacat ca-i de maidan, altfel incropeai de o carticuta … Dar la capitolul logica stai cel mai cel. Cineva spune ca „un teleormanean”, iar matale faci pasul calului pe esicher si enunti continuarea „logica”: „…. deja arata ca si Teleormanul nu il mai suporta! ….”. ce de-a minte, neica! Ia zi, taica, frati, surori mai ai? Sau te-a adus barza in exemplar unic?

 4. Nu-i adevarat, domnule Nistorescu, Dragnea nu este urat de popor ca asa vede la televizor, ci pentru ca afiseaza un stil de viata luxos si imoral pe care nu il poate justifica din salariul de bugetar intr-o tara in care 90% dintre romani au venituri care nu le acopera nici macar cheltuielile pentru cosul zilnic!! Mai mult, nu mai folositi expresia „oricare dintre noi”, poate oricare dintre politicieni, jurnalisti cumparati dar nu „noi” care nu avem cum sa cedam avand in vedere ca nici banul public nu l-am furat si nici cu subsemnatul in justitie nu am dat! Mai mult de la Brancoveni la toti martirii inchisorilor comuniste au fost milioane de romani care nu au cedat sub amenintarea mortii, nu doar sub amenintarea pierderii temporare a libertatii ca Dragnea si compania infractionala!Si daca tot sunteti asa admirator al celor de la Rise de ce nu reinfiintati si o rubrica de investigatie jurnalistica la Cotidianul de aceeasi inalta tinuta deontologica ca Rise cum avea pe timpul lui Ratiu?!

  • #marga Banuiesc ca asta ti-a spus-o poporul, personal, la o tuica. Ca era amarat de nu se mai poate si nu stia cum sa-si verse necazul provocat de „stilul de viata luxos si imoral” al lui Dragnea. Bai, da’ urata meserie mai ai, mai frate a lu’ partea din spate a calului. Inainte erai responsabil cu gazeta de perete, sectiunea „Asa NU!”, nu-i asa? Si ce texte dai din tine. Auzi, Brancoveni, martirii inchisorilor comuniste, milioane de romani.Pe tine te pregatisera pentru sectia de propaganda. Si ce-ai ajuns, Doamne! Postac pe net la „Cotidianul”. Nu crapa pipota-n tine de oftica?

  • @marga, esti produsul tipic al invatamantului de proasta calitate, care scoate analfabeti pe banda rulant. Unde il poate vedea POPORUL pe Dragnea, daca nu la tembelizor? Si care e luxul ala afisat? Umbla cumva cu vreun Picasso atarnat de gat pe strada? Merge imbracat in aur? Majoritatea poliicienilor si functionarilor publici au pus botul la savarina, nu numai Dragnea. Daca ar exista Justitie independenta in Romania, majoritatea romanilor ar fi dupa gratii. Iti pot da exemple nenumarate de faradelegi ale celor 90% dintre romanii invocati de tine.

 5. ” Prim-soliști în opera anti-Dragnea ” sunt securistii in slujba sotului doamnei Carmen, care doreste luxarea Puterii:PSD-ALDE si revenirea la butoane, in dispret pentru votul romanilor din dec.2016, a unor haite tehnocrate conduse de o calamitate precum Dacian Julien Ciolos, iar respectivele ” persoane umane ” sunt gargaragii, marionetele celor care se amesteca in trebile noastre interne dupa ticalosia din dec.’89. Nu ii mai ii citez pe cei care se amesteca in trebile noastre interne deoarece alti securisti imi cenzureaza comentariul … ! Sa speram ca dupa Sefa DNA, madama Laura Codruta, are sa fie bagat in goneta si Procurorul General, mister Augustin Lazar, iar cel poreclit de romani ” Palton Voda ”, sa fie suspendat din functia de PRESEDINTE al ROMANIEI de catre Parlamentul ROMANIEI deoarece a calcat CONSTITUTIA ROMANIEI in bocancei dupa noiembrie 2014 !

  • Comentarii inutile! Suntem prea mici, ca să putem influența mersul unor evenimente, ce oricum vor avea loc, dictate sau nu de la Bruxelles, New York ,sau Moscova!
   Atenție la limbajul folosit. Eu am citit HAITELE TELEORMĂNENE, au luat locul locul haitelor tehnocrate ?!
   HOȚII trebuie demascați și ”izolați” oricum, oricând și prin orice mijloace. Nu contează că este vorba de Dragnea , Băsescu , Iohannis. Fiecare la rândul lui , și la timpul lui dacă este găsit vinovat! Se pare ca a venit rândul și timpul DRAGNEA!

  • Pt.Dorin Antic. Legat de ce spui dumneata ” HAITELE TELEORMANENE ” comparativ cu haitele tehnocrate cum ii alint eu pe cei in slujba sotului doamnei Carmen. Ce fac ” HAITELE TELEORMANENE prin programul de guvernare al Puterii: PSD-ALDE, retuseaza salarii, pensii, printr-o bruma de INVESTITII, prin colectarea de taxe la bugetul tarii de la firme autohtone si straine( in special banci cu mamicile lor in afara tarii !, iar lucrarea asta este in folosul majoritatii romanilor care au un trai dificil, chiar saracacios. Legat de ” HOTI ” ca tot ii citati in comentariul adresat mie, cred ca indiferent de aglomerarea politica din care fac parte trebuie, prin judecati drepte in JUSTITIE, sa fie condamnati si bagati la puscarie indiferent de functiile avute sau care le au in stat, indiferent unde duce lantul de la gatul lor, iar averile lor acumulate in contradictie cu LEGEA sa fie confiscate ! In rest, sanatate maxima ! P.S.- ca in bancul cu:
   ” femeile ele nu insala, ele compara … ”cred ca Liviu Dragnea comparativ cu blestemul Dacian Julien Ciolos este un sfant, un inger … !

 6. Dupa maestrul nistorescu, a fost în regula doar cu protocoalele alea gasite la uşă! chestie românească 100%, nu cu bani din afară!

 7. dragnea nu este urat pentru cele doua (puerile) motive ce le-ai enuntat. este urat pentru stilul nord-corean de conducere, pentru atacul asupra justitiei, in folos propriu, pentru indatorarea tarii pe termen lung dar cu folos electoral imediat, pentru promovarea in functii a tot felul de nulitati si pitipoance si pentru inca o gramada de porcarii.

  • Gresesti teribil sau te faci ca nu stii , draga G.O. , Dragnea este dusmanit de mica dar puternica parte a societatii , acea parte care a luat foc , cand a spus ca impozitarea tuturor firmelor , inclusiv a celor straine , sa fie facuta conform legilor , cand a facut cresterea salariilor , etc..Vedeti , recent ,atitudinea olandezilor ! Ce nu-i clar , toti vor spolierea RO , iar daca te opui , esti pus la zid . Iar cozi de topor , avem din belsug !

 8. Adevarul e ca nimeni nu se gandeste la miliardele de romani din puscarii!Numai tovarasul Dragnae cu poporul,pentru popor…

 9. Daca aveati nevoie sa va reamintiti pozitia oficiala a PSD-ului si a lui Dragnea in ceea ce priveseste subiectele „Dragnea” si „presa”, o aveti mai sus, in editorialul d-lui Nistorescu. Multumim pentru sinteza!

 10. Va dau doua vesti , una buna si una rea . Vestea rea e ca SRI inca de la inceputuri a fost populat cu tradatori de tara . Vestea buna e insa ca astia sint prosti.

 11. E tare asta cum au numărat ei la virgulă numărul mail-urilor, 40.000 și ceva, și timpul record în care au studiat atâtea mii de mail-uri și poze. Și iată că sunt concetățeni cu pretenții de intelectuali care realmente cred manipulările astea și adulează manipulatorii.

 12. calul de dar nu se caută pe net şi nu iese foc fără scăpărici şi prostul nu e prost destul, dacă nu e băgat în seamă şi fereşte-mă Doamne de prieteni, că de duşmani nu sunt în stare şi cine sapă groapa altuia, ajunge departe şi dragă, dragă, pân’ţi-o bagă şi ce-ai căutat, au găsit alţii şi ce ţie nu-ţi place, asta îţi voi face. Dacă pădurea n-a da coadă securei, pădurea n-ar putea fi tăiată…

 13. Al drakului taran, cum s-a dus el direct la „reprezentantul nostru” in zona(zice Rise Project)! Ba, sunteti prosti, ca pe noi nu ne puteti face asa? Astea sunt documente scoase secret de SRI, fara mandat, cine stie de unde, le-a pus la un loc si a facut de o „bomba ” de presa, sa mai acopere dosarul taica Lazar si implicit her Klaun Kaizer Kiolhanis, cu retrocedarile de la Sibiu! Ca Dragnea este o tinta permanenta, stim, dar sa vii cu geamantanul de vechituri, e cam mult!

 14. Majoritatea aliniata a PSD ar trebui sa taie aripile crescute peste noapte ale PSD-ul si sa mearga inainte cu inima fierbinte. Trebuie aruncati peste bord la rechini toti pucistii din partid care sunt infilttrati de statul subteran in PSD.

 15. Cititi si ” Cetatenii, tot mai datori fara voia lor ” , un articol scris de admirabilul ziarist Cosmin Pam Matei , tot in acest ziar ! Un articol cinstit , fara zurgalai , despre adevarata realitate a Romaniei ! Si despre ce va ramine dupa Dragnea ! P.S. Felicitari , d.le DOUBLE O SEVEN …pt. comentariu …o adevarata placere intelectuala …vessurile cintecului , la fel !

 16. Cu sau fara valize Dragnea trebuie sa plece impreuna cu guvernul de analfabeti teleormaneni PSDragnea! Degeaba se agita postacii platiti de PSDragnea, degeaba se agita jurnalistii platiti de PSDragnea, toti stiu cum stie si Dragnea ori restul PSD, ca votantul PSD, nu il mai suporta pe Dragnea!Niciun presedinte de PSD nu a fost la intentie de vot si incredere sub nivelul marii raportat la partid cum este Dragnea! Votantul PSD care nu da doi bani pe justitie, in special din Oltenia si Muntenia a vazut ca PSDragnea i-a luat porcul sanatos din curte, i-a sifonat subventiile date de UE pentru agricultura, a vazut ca Dragnea nu a lasat-o pe mama fiului sau sa vina la nunta si ca si-a tras o partenera cu 30 ani mai tanara!

  • Asteapta alegerile,Misulica! Votantii PSD nu dau doi bani pe spalati pe creier ca tine.

 17. Gogoși, marca Rise Project. Ăștia chiar cred că toată lumea pleacă după fentă. Ar fi bine ca Dragnea să-i dea în judecată, unde aceștia să dovedească proveniența și autenticitatea documentelor. Cât privește jurnalistele de doi bani, acesta este nivelul lor intelectual, acționează numai la comandă, după texte fumate, ca și atunci când întreabă diverse persoane arestate: Vă pare rău pentru …; Ce simțiți acum după ce …, etc.

 18. Dragnea asta e dracu nud, ma mir ca nu l au excomunicat pana acum. e sursa tuturor relelor din 89 si pana acum, un satrap veritabil din padurea nevrozata. Condamnari, procese, scandal in partid, valize cu hdd stickuri, facturi, zilnic numai calomnii…cat va mai trebuie sa intelegeti ca e anticristu personificat? :)))

 19. Dragnea este prezentat in acest articol ca o victima ce musai trebuie sa fie compatimita de ziaristi si de foarte multa lume.Daca s-ar fi comportat normal adica daca este nevinovat pentru condamnarea din dosarul Referendumul trebuia sa dea statul in judecata la CEDO si abia apoi dupa o eventuala solutie favorabila sa se aseze in fruntea dregatoriilor statului(sef la Camera deputatilor adica).Procedind invers nu numai ca nu merita sa fie compatimit dar merita toata desconsiderarea noastra.Asta nu va impiedica sa-i plingeti pe umar.

  • Tutuianule, tu esti? Hai, recunoaste…Stim ca esti ‘nevinovat’, inregistrarile din „media” au fost publicate de Dragnea si ai lui, nu-i asa?…

 20. Ce grijuliu esti cu Dragnea mai draga Cornelus! Cornelus nu stii ca Dragnea este din clada satrapilor de judete?Stii dar esti milos.Săracul Dragnea in Brazilia s-a dus de 16 ori doar ca sa vada Atlanticul din avion. S-a mulțumit aici in Romania cu o căsuță cât un teren de fotbal.Dar bine a zis cine a zis ca banul este ochiul dracului!

 21. perfect spus oana!prin comparatie cu satrapii judetelor,satrapii Securitatii sunt niste biete mioare duse la taiat,iar copiii lor niste ingerasi educati si binecrescuti,activand in USR,care sufera de foame prin capitalele Lumii,in masinile lor bengoase,pentru ca Dragnea le-a furat sandvisul!Dragnea este cel care a umplut puscariile de la Brancoveanu incoace cu dizidenti anti-comunisti,iar bietii de ei tortionarii Securitatii, nu au avut de ales decat sa-i omoare pe repede inainte,ca sa faca loc altor anti-comunisti,caci sistemul penitenciar era in grea suferinta datorita lui Iordache si a lui Toader inca de pe vremea lui Caragea Voda !

Comentariile sunt închise.