Primăria Capitalei reduce cu 19% numărul posturilor, renunţând la 268 de funcţii vacante

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, că prin noua organigramă municipalitatea reduce cu 19 la sută numărul posturilor, renunţând la 268 de funcţii vacante şi rămânând cu 1.354.

Consilierii generali au aprobat, miercuri, noua organigramă a Primăriei Capitalei, care prevede ca municipalitatea să aibă 1.354 de funcţii, fiind făcută astfel o reducere de 268 de posturi vacante.

Astfel, din cele 1.354 de posturi din noua organigramă a Primăriei Capitalei, 1.076 sunt funcţii publice, din care 130 de conducere, iar 278 sunt funcţii contractuale, din care 13 de conducere şi trei de demnitate publică, informează Mediafax.

Primarul Sorin Oprescu a declarat, după aprobarea noii organigrame a municipalităţii, că nu poate comenta cu privire la ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii 273/2006 privind finanţele publice locale deoarece prevederile nu i-au fost transmise.

Întrebat ce părere are cu privire la eventualitatea reducerii personalului în funcţie de numărul de locuitori ai Capitalei, Sorin Oprescu a spus că deşi nu cunoaşte prevederile actului normativ, nu va putea reduce niciodată din 1.000 de angajaţi „câteva sute sau chiar mai mulţi”.

„Oricât aş vrea, din 1.080 de angajaţi n-am să pot reduce 1.200 niciodată”, a mai spus Oprescu.

Un proiect de OUG de modificare a Legii finanţelor publice locale, elaborat de Ministerul Finanţelor şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, propune un nou mod de calcul al numărului maxim de angajaţi din administraţie, urmând ca personalul excedentar să fie disponibilizat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.