Primarul din Baia Mare, 5 ani de închisoare

Primarul orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat, joi, de Tribunalul Cluj, la 5 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă.

Magistrații Tribunalului Cluj au decis condamnarea lui Cătălin Cherecheș la 5 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.

„Condamnă inculpatul C.C. – la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (…). Interzice inculpatului exercitarea, pe o durata de 4 ani, cu titlu de pedeapsă complementară, începând cu data executării sau considerării ca executate a pedepsei principale, a următoarelor drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; de a ocupa funcţia de primar. (…) Interzice inculpatului exercitarea, cu titlu de pedeapsă accesorie, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri până la data executării sau considerării ca executate a pedepsei principale, a aceloraşi drepturi a căror exercitare a fost interzisă cu titlu de pedeapsă complementară”, se arată în decizia magistraților.

Din pedeapsă se va scădea durata reţinerii (dispusă prin ordonanţa nr. 256/P/2015 din data de 26 aprilie 2016) a arestării preventive (dispusă prin încheierea penală nr. 197/C/27.04.2016 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj, prelungită şi menţinută ulterior), respectiv a arestului la domiciliu (dispusă prin încheierea penală nr. 125/10.08.2016 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Curţii de Apel Cluj, menţinută ulterior), perioadă de la data de 26 aprilie 2016 până la data de 22 decembrie 2016.

Instanța a dispus, totodată, menţinerea sechestrului asigurător instituit prin ordonanțele procurorului DNA Cluj, precum și confiscarea unor sume de bani sau echivalent.

De asemenea, Cherecheș este obligat la plata sumei de 40.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat (suma de 3.000 lei în cursul urmăririi penale, 7.000 lei în cursul camerei preliminare şi al procedurilor asociate acestei faze procesuale, respectiv suma de 30.000 lei în faza judecăţii şi în procedurile asociate).

Decizia pronunțată joi este cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, pentru procuror şi inculpat.

Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în 20 mai 2016, pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

 1. Daca acuzatia este din 2016 (bine ca nu-i din 1916), sunt toate sansele ca dosarul sa fie inventat de portocalii Cucuvelei.
  Cine stie cu ce l-au prins pe ala de la CS Club Fotbal si ca sa scape, omul a declarat ca i-a dat mita primarului.
  Toate dosarele intemeiate pe mita si abuz in serviciu nu merita nici macar 1 mg de incredere.

 2. Pe internet este celebra declaratia primarului de la Ziua Jandarmeriei de acum cativa ani. Iata ca cei despre care vorbea acolo nu l-au iertat. Saraca tara…

 3. „Să traiască mă-sa care l-a făcut/
  Datorită mă-sii noi l-am cunoscut”
  Dacă sentinta nu e definitivă, ramane pe prosteală ca la Sorin Op(ă)rescu alta victimă a justitiei soborului ales

 4. nu maxtor nu-i place cum pronuntza ma-sa
  che-re-che-sh,
  no problem here!

 5. Omul e pedepsit fiinca a ridicat un zid in calea conlocuitorilor ,scuze ,nu avem voie sa pronuntam etnia ca ne baga paduchele Muraru la puscarie,care terorizau un oras intreg si fiindca la o sarbatoare propagandistica a facut o afirmatie curajoasa anume ca sub costumele de Armani ale politicienilor se ascund uniformele de colonei securisti.Cupola progresista nu uita si nu iarta,in ea este incolonata cvasitotalitatea judecatorilor si procurorilor,cu unele exceptii notabile dar putine, din Romania.Statul cu asemenea justitie se numeste DIKTATURA.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.