(VIDEO) Primul avion a aterizat pe noul aeroport Brașov

Primul avion cu pasageri a aterizat joi dimineață pe Aeroportul Brașov Ghimbav. Pasagerii au fost întâmpinați cu covor roșu. Aeronava a fost pilotată de fiul cosmonautului Dumitru Prunariu. A avut la bord 100 de persoane, presă, oficialități şi politicieni.  La Ghimbav au venit, printre alții, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, dar şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă

Potrivit președintelui Consiliului Județean Brașov, AdrianVeștea,  investiția în aeroportul  de la Ghimbav se ridică la  la 140 de milioane de euro.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat, acum câteva zile  că a semnat Ordinul de ministru prin care Aeroportul Braşov-Ghimbav ca putea opera curse internaţionale, de la mijlocul lunii iunie. „Aeroportul Braşov va putea opera curse internaţionale! Am semnat astăzi Ordinul de Ministru prin care Aeroportul Braşov-Ghimbav, aflat în coordonarea Consiliului Judeţean Braşov, a fost certificat ca aeroport internaţional şi va putea opera curse externe de la mijlocul lunii iunie”, a scris Sorin Grindeanu, marţi pe Facebook.

Aeroportul a fost inaugurat pentru public pe 10 și 11 iunie cu concerte și artificii, iar pe 15 iunie.  Primul zbor programat este la ora 12.50, către Stuttgart (2 ore și 10 minute, operator Dan Air).

Dan Air, o companie românească puțin cunoscută, are zboruri către Nurnberg, Munchen, Barcelona, Bruxelles și Stuttgart. Inițial compania anunțase mai multe destinații, dar unele au fost anulate. Pe site operatorul are o promoție, 5.000 de bilete costând 49 euro.

Wizz Air a anunțat zboruri Brașov – Luton (din 2 august) și Brașov – Dortmund (din 2 septembrie).

Lista destinațiilor se poate schimba, unele noi pot apărea, altele pot dispărea. Fiind vorba despre un aeroport aflat la început este imposibil de estimat cum vor merge lucrurile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cosmin Pam Matei 4644 Articole
Author

8 Comentarii

 1. Aeroportul de la Ghimbav este opera altui sef de consiliu judetean, un adevarat liberal, nu al acestui fost primarete de Rasnov, basist notoriu. Aeroportul a fost construit cu un credit local, toate guvernele s-au opus constructiei si l-au bagat pe initiator la puscarie (model Basecu-Kiovesi) ca ar fi avut acasa o „gradina zoologica” ! Asta este justitia romaneasca (Alinutza-Saltelutza), nerecunoscuta in niciun stat european ! Vetea si McCiuca nu aveau ce sa caute in poza de inaugurare.

 2. Aha mda,. Au sosit primii 3 sute de sudiști din bucurești la brașov,..Poate e o cale mai lesne de migrațție, transhumanță românească..Sau o fi fost aterizare forțată..

 3. ` e un succes~AȘA-I LA ROMÂNI -NAȘTEREA CU MAI MULTE MOAȘE – IMPORTANTĂ E CEA CARE TAIE BURICUL” DECI „OCĂRÂTULE DE ANCUȚA, BUCURĂ-TE -TOT DEASUPRA AI RĂMAS! DEGEABA SE ZBATE D-NA SĂ TE ARUNCE DIN ȘA!”

 4. fiul cosmonautului Dumitru Prunariu.
  -tac-su un mincinos:
  l-a pus alexandru stark sa minta artistic
  ca s-a taiat accidental la mana inaintea zborului-si a ascuns asta eroic….eroul din Cosmos.

 5. Aeroportul asta nu poate avea decat importanta strategica, in viziunea slugoilor NATO si asta doar in situatia unui conflict deschis cu Rusia. Turistii nu se vor inghesui sa-l foloseasca, pentru ca o zi de ski in Poiana Brasov e de doua ori mai scumpa decat in Tirol. Cocalarii de Dorobanti tot pe sosea vin. Pe de alta parte, la fel ca si celelalte aeroporturi din Romania si nu numai, va acumula datorii.

 6. „Turistii nu se vor inghesui sa-l foloseasca, pentru ca o zi de ski in Poiana Brasov e de doua ori mai scumpa decat in Tirol.”

  Te contrazici, aeroportul va fi folosit de schiorii care pleaca la schi in Austria. Basistii se opun in continuare pentru ca n-au primit in folosinta facilitatile aeroportuare. Singurul politician care a facut tot ce vedeti in Bv a fost bagat la puscarie de tandemul Basoi-Kiorvesi !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.