Primul teren de fotbal dedicat nevăzătorilor, inaugurat la Buftea

Primul teren de fotbal din România dedicat nevăzătorilor

Federația Română de Fotbal a inaugurat ieri (vineri – 17 august), la Buftea, primul teren de fotbal dedicat nevăzătorilor din România.

Evenimentul a fost marcat de meciul de deschidere al turneului amical găzduit de țara noastră în aceste zile. Adversara tricolorilor a fost selecționata Moldovei, pe care au învins-o cu 3-0. Golurile au fost înscrise de Florin Kovacs, care a reușit o „dublă”, și Mihai Nistor.

„Ne bucurăm că am avut oportunitatea de a investi într-un astfel de teren și sperăm ca acesta să fie doar începutul în ceea ce privește dezvoltarea fotbalului în acest segment. Sperăm ca în anii ce urmează să reușim să organizăm un Campionat European dedicat nevăzătorilor. De astăzi, în familia echipei naționale intră și nevăzătorii”, a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF,  în deschiderea meciului.

Terenul a fost amenajat de Federația Română de Fotbal, ca parte a unui proiect de responsabilitate socială.

La turneul amical dedicat naționalelor formate din jucători nevăzători participă România, Germania și Moldova. Meciurile se dispută pe 18 august, România – Germania, ora 10.00, iar pe 19 august Germania – Moldova, ora 09.00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.