Probleme provocate de cerealele din Ucraina. Despăgubiri doar din gură

Agricultorii Dănuț Andruș și Mircea Medan au declarat nu au primit nicio despăgubire pentru problemele provocate pe piață de cerealele ucrainene.

Întrebat cu ce sume au fost despăgubiți, Dănuț Andruș a spus: „Nimic, deci ca să știți, nimic (…). La noi n-a ajuns încă nimic. Pentru cerealele din Ucraina, nu s-a dat încă nicio despăgubire. S-au făcut niște demersuri”, potrivit B1Tv.

El a precizat că are „în jur de 1.300 de hectare”.

Pe de altă parte, Dănuț Andruș susține că actualul ministru al Agriculturii, Florin Barbu, „a răspuns” la „patru-cinci” probleme care există la nivel național, oferind drept exemplu situația legată de legea porcului.

Aș vrea să semnalez totuși ceva. Am spus-o de la început, nu apăr pe nimeni. Am făcut demersuri la Ministerul Agriculturii și la Ministerul Internelor, unde am găsit răspunsuri (…). Sunt niște probleme la nivel național la care ministerul a răspuns. Culmea este că pentru prima dată domnul ministru al Agriculturii a răspuns la aceste probleme”, a spus Dănuț Andruș.

„A fost legea porcului, care a fost chemat ANSVSA, și a permis ca cetățenii români să poată tăia porcul și vinde din curte. Este un lucru benefic, câștigat de noi cu Agrointeligența la Ministerul Agriculturii (…). În pofida ministerului condus de Daea, domnul ministru al Agriculturii (Florin Barbu, n.r.) a răspuns imediat la aceste lucruri. A răspuns. Noi am făcut adrese scrise, le avem în portofoliu acele adrese. În pofida tuturor acestor asociații de profil care au mers acolo și au făcut doar poze, noi am făcut documente scrise, demersuri scrise”, a adăugat agricultorul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.