Promisiune în numele Turciei. Erdogan reconstruiește Fâşia Gaza

Turcia va face eforturi de a reconstrui infrastructura deteriorată, spitalele şi şcolile din Gaza dacă se ajunge la un armistiţiu, a declarat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan potrivit relatărilor de sâmbătă ale media turce, relatează Reuters.

„Dacă se ajunge la un armistiţiu, vom face orice este necesar pentru a compensa distrugerea provocată de Israel”, le-a spus Erdogan ziariştilor în avionul cu care revenea de la Berlin, unde a avut convorbiri cu liderii germani.

„Vom face eforturi să reconstruim infrastructura deteriorată în Gaza şi să reconstruim şcolile, spitalele distruse, facilităţile de furnizare a apei şi energiei”, a mai spus el, potrivit Haber.

Anterior în cursul săptămânii Erdogan i-a cerut premierului israelian Benjamin Netanyahu să anunţe dacă are arme nucleare şi a reluat din nou subiectul sâmbătă în discuţia cu jurnaliştii, făcând apel la organizarea de inspecţii nucleare.

„Noi Turcia, facem acest apel. Armele nucleare ale Israelului trebuie inspectate fără nicio îndoială înainte de a fi prea târziu. Vom monitoriza acest lucru”, a spus el.

Erdogan a mai spus că familiile israelienilor ţinuţi ostatici de Hamas i-au trimis o scrisoare prin care i-au cerut să intervină pentru a asigura eliberarea lor şi a spus că serviciile de informaţii turce au fost activate pentru a analiza această chestiune.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

29 de Comentarii

 1. PENTRU CINE ,ERDOGAN BACS? HAMAS-II MORȚI,PALESTINIENII TRECUȚI PRIN RAFA! POATE PENTRU ….!

 2. arata ca linistea din lumea musulmana e suspecta…
  Macelul continua.

 3. el nu a facut inca nimic in regiunile afectate de cutremur in turcia-vorbe goale,vrea un cap de pod in gaza

 4. degeaba reface infrastructura de apa si curent in Gaza daca ele trebuie furnizate de Israel!

 5. Fleicarule, de unde stii ca nu s-a facut nimic in zonele afectate de cutremur? Ai fost acolo, sau ti-a zis rabinul din Buhusi?

 6. @Pamfil Closcaru : Vorbesti prostii ! Documenteaza-te si ai sa vezi ce a facut Erdogan numai in cateva luni dupa cutremur !

 7. Corect. Poate le completează si armamentul. Atât ca nu vor mai fi utilizatori interesați, la momentul acela fiind în compania celor 72 de fecioare

 8. Știe toată Planeta Mer🌈, ba chiar și întreg Sistemul paraSolar:
  Și Turcia are interese legate de gazele din Mediterana, nu numai Israelul.
  Ce vor face oare Li🌈icii dacă „Turcul Absolut” MUTĂ DECISIV ?
  Eeeeeh ? măRog…😜

 9. Erdogan este doar un mascarici .Ca si Orban ungur,un marginal. Da bine pentru naivi .

 10. Vanatorul de javre Tantalaule.Inainte de cutremur trebuia facut ceva durabil. Nu dupa ce au murit mii de turci.

 11. Erdogan i-a spus lui Scholtz ca vrea sa cumpere avioane Eurofighter, iar dobitocul l-a refuzat. Nu m-ar mira ca sultanul sa prefere SU-35, mai bune si mai ieftine. Prevad iesirea Turciei din NATO si izgonirea americanilor de la Incirlik, in care caz impreuna cu Iranul si Iordania intervin in Gaza. Israela a belit-o!

 12. @ gaina cu pui 20:44
  Stai în București ?
  Sau în Kiev ? măRog…😜

 13. Turcia ca putere regionala in expansiune considera zona respectiva ca fiind controlata de ea. Odata turcii intrati in Palestina, evreii vor fi nevoiti doar sa priveasca pese gard. Sa nu uitam insa marea pofta a Chinei de a investi pe tot globul. China si-a oferit ajutorul de a reconstrui din temelii Ucraina inca de anul trecut.

 14. Ce sa caute gainarul doctor in Bucuresti? Doar daca nu l-o fi adus ca militian seful Bode. Isi compune textele de pe tarlaua cu ceapa din Salaj.

 15. Și Pitic și crăcănat, asta da performanță.Ce să-i faci, piticule, sunt tot mai mulți „naivi„ spre a ta bucurie.

 16. Asta-i mincinos, a promis că-i apară pe palenstieni și n-a făcut-o. MINCINOS, cum e turcu așa-i pistolul!

 17. Erdogan este prietenul și sprijinitoru ISID ,frații musulmani ,jihadul islamic ,hamas și al tuturor teroriștilor islamici ! Dacă se implică în Gaza ,îi ajută pe hamași ,iar acestia continuă să provoace Israelul ,atunci s-ar putea să afle dacă există sau nu bombe nucleare în Israel ! Va primi una în cap !

 18. Lumea s-a desteptat, in zonele ”cutremurate” Erdogan a castigat clar. Ordinele de zi ti-au spus si tie astea, dar apelezi la ultimul argument: minciuna.

 19. Nimic nu e gratis! Mai ales pe centura politicii internaționale.

 20. Turcia sa traga toara flota turceasca la malul Palestinei. Si impreuna cu toti arabii si Iran sa traseze granita Palestinei. Daca America ataca intra si chinezii si rusii.

 21. Ha! Ha! Ha! Tîmpițelule, prin ce sintagma bune zburătoarele rusești? Prin faptul că se prăbușesc la scurta vreme de la decolare? 😂 Că să-l parafrazez pe un fost ministru al Apărării de la noi, întrebat de ce se prăbușesc atîtea MIG-uri- MIG-URI AVEM, MIG-URI CAD! 😂
  Revenind la jalnicul Erdogan, nu e de mirare că a cîștigat în zonele cutremurate: acolo nu mai erau condiții să se controleze alegerile, deci sacii cu voturi în favoarea lui au putut fi cu ușurință introduși pe neve! Iar cei care au murit sau erau în comă prin spitale,oricum nu mai puteau vota!
  Acum, sub-sultanul cu gura mare și bani puțini vrea să îi facă și pe arabi, cu prietenii lui atît de șmecheri în a construi clădiri numai bune de bușit. Avantajul e că, dacă ovreii or mai hotărî să mai bombardeze vreodată Gaza, la prima salvă se prăbușesc toate bloacele, ca la comandă, și izraeliții se vor întoarce cu coada între picioare, fără să mai fi putut să își descarce năduful și glorioase lor stocuri de bombe și rachete! 😂 😂 Asta da: strategie militară imbatabilă ! 😂
  Dar ca să va întreb pe voi: dacă Ciolacu – de exemplu- construiește cîteva mii de blocuri care se prăbușesc la primul cutremur, și nu vrea să ia măsuri contra celor care au făcu treaba aia la mintuiala, chiar credeți ca îl va mai vota careva ca președinte?
  Voi lăudați nesimțirea și iresponsabilitatea lui Recep doar pentru că el rămîne apropiat de Marele Ratat, căci dacă făceau așa ceva Biden, Zelensky sau Melloni, din javre și cretini nu-i scoteați!

 22. @ostap bender; alt papougai eus,deocamdata erdogan are inca de demolat cca 300 de blocuride locuinte subrezite de cutremur,blocuri construite fara fundatii serioase,in bataia de joc de la turci:))))))voi sunteti proppagandisti nu oameni informati.va inteleg

 23. @ostap bender; alt papougai rus,deocamdata erdogan are inca de demolat cca 300 de blocuride locuinte subrezite de cutremur,blocuri construite fara fundatii serioase,in bataia de joc de la turci:))))))voi sunteti propagandisti nu oameni informati.te inteleg dar pune mana si citeste

 24. @ostap bender; alt papougai rus,deocamdata erdogan are inca de demolat cca 300 de blocuride locuinte subrezite de cutremur,blocuri construite fara fundatii serioase,in bataia de joc de la turci:))))))voi sunteti propagandisti nu oameni informati.te inteleg dar pune mana si citeste. supravietuitorii traiesc in containere
  si mincinosul asta sa refaca Gaza?:))

 25. . . . . toti constructorii viseaza la asta cand fondurile se dau moca de guverne.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.