Profesorii boicotează simularea evaluării naţionale

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) anunţă că a consultat în această perioadă membrii de sindicat în vederea declanşării protestelor, iar la nivelul cadrelor didactice din 1.100 unităţi medicale s-a optat pentru boicotarea simulării examenului naţional, în perioada 5-7 martie 2018.

„Angajaţii din educaţie au recurs la această formă de protest din cauza nemulţumirilor majore şi a lipsei de răspuns din partea Guvernului, dar şi a liderilor celor două camere din Parlamentul României, la solicitările federației noastre. Membrii de sindicat din 1.100 de unităţi de învăţământ, din 28 de judeţe și din Municipiul București, au decis să nu participe la simularea examenului de evaluare naţională care se desfăşoară în perioada 5-7 martie 2018”, transmite FSLI.

Solicitările cadrelor didactice, transmise Guvernului României şi conducerii celor două camere ale Parlamentului României, sunt:

1. Soluționarea problemei privind reîncadrarea personalului didactic după intrarea în vigoare a Legii – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice;

2. Majorarea salarială de la data de 1 martie 2018 să nu fie condiționată de comasări de unități de învățământ, disponibilizări de personal și de tăieri ale unor drepturi salariale legale;

3. Creşterea costului standard per elev/preşcolar pentru cheltuielile materiale, astfel încât părinţii să nu mai fie nevoiţi să aducă bani de acasă pentru dotarea claselor;

4. Rezolvarea modului de calcul al sporurilor și indemnizațiilor care li se cuvin salariaților din sistemul educațional;

5. Rediscutarea grilei de salarizare pentru personalul didactic, având în vedere că această categorie socio – profesională are coeficienți de ierarhizare situați în pătrimea inferioară;

6. Modificarea Regulamentului – cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, mărimea concretă a sporurilor pentru condiţii de muncă, precum și condițiile de acordare a acestora pentru personalul din familia ocupațională „ÎNVĂȚĂMÂNT”, aprobat prin H.G. nr. 34/2018, care, prin conținutul său, discriminează personalul nedidactic din învățământ, căruia nu i se aplică;

7. Acordarea dreptului personalului didactic de a fi pensionat, la cerere, cu 3 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, fără diminuarea cuantumului pensiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

9 Comentarii

  1. Ca sa aiva liniste PSD-ul trebuia sa taie salarii si indemnizatii, dupa modelul Basescu-Boc. sa vezi ce liniste avea, nimeni nu indraznea sa zica pass. Acum, ca le da, sau trezit si sindicalistii sa joace la cacialma si sa plusesze, poate, poate mai obtin ceva pentru dascali, dar mai ales un nou mandat pentru vajnicii luptatori pentru drepturi, liderii sindicali. Li se aplica perfect zicala aia cu ” La razboi inapoi, la placinte inainte „. Cand trebuiau sa lupte, pe bune, pentru drepturi, sau c___t pe ei de frica, o pateau ca exemplul Petcu, iar acum, cand sunt bagati in seama, hop si noi, vrem mai mult.

    • Sindicalistii din educatie sunt agentii electorali ai PSD. E doar putina galagie, sa le arate membrilor de sindicat ca lupta pentru ei. Nu vor obtine nimic, nici nu cauta sa obtina ceva, decat doar in nume propriu, vreun post, poate chiar de ministru (vezi Pop). In 28 de ani trecuti de la revolutie NICIODATA nu a fost greva generala in invatamant, daca la guvernare a fost PSD.

    • Sa traiasca si infloreasca meditatiile fiindca la orele de clasa se face orice altceva in afara de carte. Oricum toti absolventii de liceu nu stiu sa bata un cui in perete si toti vor sa plece pe afara. Pe profesori nu-i intereseaza ca absolventii vor sa plece afara si chiar ii stimuleaza pe copii sa o taie. Si mai si tipa ca nu le ajung salariile. N-am auzit pe cineva sa fie multumit de salarii desi toate au crescut. Acum bataia este pe sporuri de taiat frunze la caini.

    • Nu am crezut vreodata ca dascalimea poate merege atat de departe cu infatuarea si cu nesimtirea. Invidia fata de alta categorie sociala pe care o considera cel mult egala ca pregatire intelectuala , ma refer la medici, ii face sa debordeze iresponsabil. Si pare ca nu se vor linisti pana nu vor avea salarii de medici chirurgi, sporuri pentru garzile de noapte la urgente si alte sporuri pentru conditii speciale de lucru ca-n spitalele de boli infectioase. Dar,toate acestea , dimpreuna cu pastrarea vacantelor de vara, iarna si primavara, cu pastrarea programului de munca de 4 ore pe zi ,etc. Basismul le este adanc inradacinat in fibra profesionala,dupa cum limpede se vede: lingusire fara jena a celor puternici si supunere oarba in caz de abuzurile acestora , respectiv atacuri ignare si nesupunere vehementa fata de cei toleranti si intelegatori cu aceasta breasla. Pe vremea lui Bashinescu au amenintat sotto voce cu diverse actiuni de protest, evident insa fara ca una singura sa se materialeze, chiar cand le-au fost taiate cu 25% salariile iar sporurile anulate. Aveti dreptate d-le Ghia: Dascalimea nu stie decat de frica, cu vorba buna nu se poate cu ei. De aceea le recomand sa-si aduca aminte de tratamentul primit de la acad. Nicolae Iorga pe cand era premier si impusese ‘ Curbele de sacrifiu’. Iorga le-a reamintit care erau menirea si obligatiile dascalului si le-a recomandat delegatilor veniti din toata Tara , in curtea hotelui unde se afla, la Mamaia :’Daca sunteti disperati de ce ati venit in curtea mea? Alaturi este Marea!’ ….
      Dar in cazul de fata nu mai este vorba de DISPERARE ci de INTINS COARDA sub puternicii stimului ai POLITIEI POLITICE a STATULUI PARALEL!! Curat murdar, coane Fanica !

    • Mda, termina cu diversiunile !Tu stii de vreo greva generala in Educatie in toti cei 28 de ani de capitalism? Si mai ales in cei zece ani regulamentari de Diktatura Bashita?Doar partidele de stanga au marit lefurile in Educatie, ever,ca sa se aleaga doar cu scuipati din partea Dascalimii, care este agentul electoral al Dreptei in scoli si universtitati!Tu ori ori esti de-al lor,ori esti prea mic si prea indoctrinat ca sa-l stii pe Croitorasu’ cel Viteaz si Ceata lui de sindicalisti din PD,cum protestau si ce spume faceau in 2008 cand Guvernul Tariceanu nu a dublat salariile in Educatie pe motiv ca nu sunt bani??? Beshescu si PD au atacat Guvernul si Parlamentul furibund , tocami prin Sindicatele din Invatamant ! Rezultatul : dupa ce PD a castigat alegerile generale,Legea nu a mai fost aplicata nicodata de PD , beshecu refuzand sa o promulge!!! Pana astazi cand scriem, guvernele Ciumei Rosii continua plata salariile cuvenite si neplatite de acum zece ani, castigate in Justitie. Si mai vorbesti de franghie in casa spanzuratului… Mda, voi agentii orange ai Dreptei dupa ce ca sunteti multi, mai sunteti si prosti !

  2. Profesorii aia care urmau sa ia niste Salarii URIASE conform Legii salarizarii a Olgutei sunt nemultumiti?!
    NU cred, „Educatia e PRIORITATE nationala”, uite in judetul Vaslui, cel mai PSDist alaturi de Teleorman:

    „Peste 50 de copii dintr-un sat din județul Vaslui merg zilnic 15 kilometri prin zăpadă și ger ca să ajungă la școală. Chiar dacă cea mai mare parte din traseu este prin pădure, elevii nu au avut liber în zilele cu cod portocaliu de vreme rea și au ajuns la cursuri, spre deosebire de colegii lor din București și din alte județe, care au stat acasă 1 săptămână.
    Elevii de gimnaziu din localitatea Lacul Babei, situată la cea mai mare altitudine din județul Vaslui, pot fi considerați adevărați eroi ai iernii. Indiferent de temperaturile extreme sau de viscolul de afară, copiii parcurg ZILNIC câte 15 kilometri pentru a putea participa la cursurile de la școala la care sunt arondați, cea din satul Oprișița.
    În zilele de vreme rea, așa cum au fost, de altfel, ultimele în această perioadă, se trezesc cel târziu la ora 06.00 pentru că, 1/2 de oră mai târziu, se dă ”startul” spre școală.
    Această mișcare în mijlocul naturii se întâmplă de GENERATII întregi, fără însă ca cineva să fi găsit vreo soluție. În sat există doar școală primară, însă când trebuie să meargă la gimnaziu, trebuie să se pregătească așa cum o făceau tinerii pe vremuri pentru armată.
    Problema s-ar putea rezolva cu un microbuz școlar și refacerea drumului

    Problema navetei celor peste 50 de elevi din Lacu Babei este cunoscută de către Autorități care, însă, până acum nu au găsit o rezolvare, deși situația este de zeci de ani. Pentru aceasta, ar trebui ceva eforturi, cum ar fi Achiziționarea unui Microbuz școlar și, la fel de important, Eefacerea Drumului Județean care leagă satul de localitatea Oprișița printr-o pădure.”

  3. Foarte bine fac!Este cea mai slaba guvernare PSD de dupa 1989!Marca Dragnea !

    • ESTE CEA MAI PROASTA GUVERNARE DE DUPA REVOLUTIE (DE DEPARTE), NU DOAR GUVERNARE PSD!

    • Mai nene, medicii sunt cautati pe afara, pe cand de profesorii din Romania nu are nimeni nevoie pe afara, nici macar in Africa Neagra. Intreaba un parinte de medic rezident cat a platit din buzunar cu meditatiile ca odrasla sa ajunga medic ca sa fie batut in garda de brunetii societatii. Sa li se impoziteze meditatiile ca si-au tras 6 case din meditatii si cica asta nu este evaziune fiscala. Tot prostii de parinti platesc din buzunar sa-si vada copilul invatat ca sa nu-si bata joc de el in viata toti copiii de politicieni(cu studii pe la Paris).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.