Super-salarii la super-agenția înființată de Guvern

Salarizarea în Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) se face în linie cu salarizarea la nivelul administraţiei centrale, plus 50% pe care îl primeşte orice funcţionar care lucrează pe fonduri europene, a afirmat, miercuri, preşedintele instituţiei, Mihai Precup, într-o conferinţă de presă.

El a fost întrebat de jurnalişti care este ultimul salariu pe care l-a încasat în calitate de preşedinte al AMEPIP.

„Salarizarea la nivel de AMEPIP se face în linie cu toate salarizările la nivelul administraţiei centrale. În plus, se mai primeşte 50%. (….) Salariul meu este, sper să nu greşesc, de 24.000 lei net, parcă, vorbind cu 50% suplimentar. Este conform grilei de salarizare a administraţiei centrale, plus 50% pe care îl primeşte orice funcţionar care lucrează pe fonduri europene pentru că de operaţionalizarea AMEPIP ţine să primim 3 miliarde de euro în România”, a spus Mihai Precup.

Şeful AMEPIP a subliniat că salarizarea în agenţie a fost agreată de Comisia Europeană, iar recomandarea a fost aceea de a avea o salarizare mai ridicată, pentru că se lucrează pe fonduri europene şi este nevoie să fie atraşi cei mai buni experţi pentru a avea un centru de excelenţă pe partea de guvernanţă corporativă.

Totodată, Mihai Precup a menţionat că angajaţii agenţiei sunt „prin detaşare pe o perioadă de şase luni”.

Preşedintele AMEPIP a mai fost întrebat de ce în cadrul instituţiei sunt doar angajaţi detaşaţi de la stat, în condiţiile în care a afirmat că se doreşte atragerea cât mai multor specialişti din sectorul privat.

„Nu am avut timp. Am reuşit să operaţionalizăm această agenţie în câteva luni de la adoptarea actului normativ – şi pentru a reuşi să operaţionalizăm şi să răspundem la cerinţele întreprinderilor publice, că deja ne bombardează cu corespondenţe, să le dăm instrucţiuni pe implementarea Legii de guvernanţă corporativă, a trebuit să ne operaţionalizăm imediat ca să avem efecte legale şi să putem să aducem o valoare adăugată. Şi, din această perspectivă, am recrutat prin detaşare. Toţi angajaţii AMEPIP, suntem 33 de angajaţi, toţi sunt prin detaşare pe o perioadă de şase luni, urmând ca, dacă performează la nivelul agenţiei, să fie transferaţi în cadrul acesteia şi să rămână definitiv acolo. În plus faţă de aceasta, avem încă 20 de poziţii aprobate la nivelul Guvernului, care vor fi scoase la concurs în următoarea perioadă. Ne mai lipseşte un aviz de la ANFP (Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, n.r.) pentru că dorim să atragem expertiză şi din sectorul privat. (…) Anumite lucruri merg mai încet, trebuie să respectăm anumite termene legale, nu putem să facem angajările cum le-am face în privat”, a explicat acesta.

Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) se organizează şi funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale cu personalitate juridică în subordinea Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului, prin Secretariatul General al Guvernului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

18 Comentarii

  1. nu mai stiu ce sa inventeze! O agentie de numarat vanturile din pantaloni, pe cand?

  2. DOMNUL SEF PRECUP PARE DUPA CUM VORBESTE CA ESTE UN OM FOARTE CAPABIL,CU DORINTA DE MUNCA PENTRU 24000 DE LEI SI 50 LA SUTA? SAU ESTE DOMNUL PRECUP SCRIITORUL UNEI NOI PAGINI DIN COMEDIA TRAGICA A ROMANIEI…

  3. „Salariu 24.000 lei net,” pentru un sef care conduce Agentia care va MONITORIZA pierderile companiilor de stat?!!
    Halucinant!
    Pai, de companiile astea de stat ii auzim vorbindu-ne pe politrucii nostri inca din 1990!
    NIMIC nu s-a schimbat, doar clientela politica ce le populeaza!
    In rest: PIERDERI uriase an de an, pierderi COMPENSATE de la Bugetul de stat(Pierdere pe anul 2022 inseamna ca acea Companie de stat a avut Cheltuieli mai mari decat Veniturile si de unde BANI sa acopere pierderile uriase daca nu de la Bugetul de stat?!!)!!

    AMEPIP își începe astfel activitatea, care ar trebui să ducă la RENTABILIZAREA celor aproximativ 1.400 de companii de stat, care în acest moment însumează PIERDERI de aproximativ 1,2 miliarde de lei, conform datelor prezentate de Mihai Precup.
    1400 companii de stat, asta spune tot!
    În companiile ce totalizează aceste pierderi(in 2022) nu sunt incluse cele 19 societăți listate la bursă.(astea 19 sunt in general companii din domeniul energetic, deci PROFITABILE!!
    In rest, primele 5 Companii din cele pe pierdere cumulează 60% din totalul PIERDERILOR, iar printre acestea se află Complexul Energetic Hunedoara, TAROM, METROREX, Unifarm, CFR Marfă, CFR Călători, CFR S.A.
    Crede careva ca aveste Companii de stat au vreo sansa sa devina profitabile cat timp vor ramane in proprietatea statului?!
    Singura solutie = PRIVATIZAREA.
    NU cred ca se vor atinge de ele, nu cred ca se va schimba ceva… mai vorbim si peste 5 ani…

  4. Astea sunt salarii pt ei, cei alesi dintre alesi, pt voi toti ceilanti se pregateste frontul, santul si varul … Idiotul nebarberit nici nu stie exact pe citi bani s-a vindut ! …daca nu gresesc … Nu vrea sa spuna de jena ar fi o scuza buna.

  5. pe altii si acestia vor fi schimbati poate chiar desfiintati daca o veti cere alesilor…

  6. Moaca de pocait 200%.
    Majoritatea maharilor sunt.
    Vine biciul lui Iisus si pentru ei.

  7. Li se incalzeste creierul prea tare la aceste putori, gasti de pile si relatii ale odioaselor partide care,de 30 de ani, ne tot indoapa cu fel de fel de scheme pline de jmecherii si jigodisme sa-si traga la buzunare bani nemunciti. Nu e nicio indoiala ca aceasta tara e condusa de o clica de borfasi si infractori, care te fac in final sa te gandesti sa-ti iei familia si sa parasesti acest stat mafiot.

  8. Sunt discriminați pozitiv! salariații/funcționarii publici care lucrează cu fonduri europene în raport cu cei care lucrează cu bani de la buget. Se admite, greșit, la nivel de stat, că unele fonduri trebuie gestionate mai atent decât altele. Așadar, nu contează că, indiferent de sursa fondurilor, activitatea celor care le gestionează este identică. Se poate spune că ne costă mai mult cheltuirea banilor europeni decât a banilor românești. Corect ar fi ca sporul de 50% să se acorde în funcție de eficiența muncii și nu în funcție de proveniență banilor!

  9. Dar ministerele ce controleaza, ce muncesc?!! O agentie de frecat scaunele. La fel si noile agentii bugetare pt. IMM uri si turism din judete. Sute de functionari, noi trantori care vor vota PSD.

  10. Multi paraziti hraneste poporul roman.Nuvela „Ferma animalelor” parca este inspirata din realitatea iobagilor romani fosti si actuali. Nu stiu cum de mai suporta neamul asta de mamaligari toate aceste scursuri bugetare gras platite, cu asa zise diplome echivalente cu un sul de hartie igienica luata de la taraba.

  11. Articol pentru prostime ! Populism gretos. Nu salariile sunt problema ci statutul acestei institutii, atributiile ei si selectionarea personalului !
    Chiar nu va pasa ca o gramada de intreprinderi de stat, foarte importante (CFR,TAROM,etc)produc in loc de beneficii pagube sau sunt in pragul falimentului ?
    Sunt trei solutii. Ori eficientizarea ori privatizarea,ori falimentul ! Nu va fi usor !
    Si pe salarii mici la o asemenea treaba cine s-ar angaja ?

  12. Poate că e Agenția care controlează și susține pierderile sau furaciunile care se împart între escroci, la modul real! Totul e îngenuncheat politic în Romania, escrocii de lux din politica românească merg mana in mână pentru propriile interese.

  13. topoganul de subtiat pestii mici ,in afara adevaratului ue (format din doar 5 tari) , prin distrugerea economiilor nationale si falimentarea si altora ,din afara ue, se desfasoara de cand s-a reinfiintat ue!
    asa ca nu ma mira ca niste nomazi gargaristi care isi cumpara rolex-tepe la pretul unuia adevarat vandut unora din cele 5 tari (adevaratele tari eu) sa puna botul si sa fie influentabili, ca si cetateni de mana a trei-a! (a doua mana=Ungaria,etc)

  14. nu mai stiu ce sa inventeze sa ne jupoaie…protesteaza cineva? nu. romanii tac si mananca paine. ca atat isi mai permit!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.