Protestul grefierilor. Ignorați de Curtea Supremă!

Grefieri din toată țara vor protesta luni, începând cu ora 12.00, în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ). Ei reclamă neplata integrală a salariilor și lipsa resurselor materiale necesare funcționării normale a instanțelor de judecată.

Organizația sindicală SNGJ Dicasterial reproșează Curții Supreme că „a refuzat dialogul și nu a emis un comunicat oficial cu privire la aspectele reclamate”. Sindcialiștii speră ca, atrăgând atenția astfel, să fie primiți la discuții.

Potrivit unui comunicat, SNGJ Dicasterial are mai multe solicitări: plata integrală a salariilor înaintea oricăror obligații bănești ale angajatorilor; achitarea integrală a salariilor recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin actele administrative emise în anul 2023, aferente lunii noiembrie 2023, astfel cum procedează Înalta Curte de Casație și Justiție pentru aparatul propriu; prevederea și asigurarea în bugetul pentru anul 2024 a sumelor necesare pentru:

a) achitarea integrală, în continuare, a salariilor recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin actele administrative emise în anul 2023;
b) achitarea drepturilor salariale restante aferente lunilor aprilie-octombrie 2023, inclusiv, astfel cum au fost recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin administrative emise în anul 2023;

asigurarea resurselor materiale necesare funcționării în condiții normale a instanțelor judecătorești, emiterea unui îndrumar către ordonatorii secundari de credite (curțile de apel) pentru uniformizarea, la nivel național, a salariilor de bază/indemnizațiilor brute lunare prin respectarea prevederilor Deciziei Curții Constituționale a României nr. 794/2016;

Organizația sindicală SNGJ Dicasterial  atrage atenția că actul de justiție nu se poate înfăptui fără grefieri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

  1. reproșează Curții Supreme că a refuzat dialogul
    -e caz de C.S.M !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.