Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, despre absența finanțării bisericilor

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, afirmă că atâta vreme cât Bugetul nu a fost aprobat în Parlament nu se poate vorbi de nealocarea unor sume destinate lăcașurilor de cult.

„Așa arată proiectul de buget. El nu a fost încă aprobat în Parlament. Urmează probabil discuții, deci nu îl putem lua ca pe un termen definitiv și ultim aprobat. E limpede că nu va mai fi alocată o sumă atât de mare ca până acum, dar o sumă mai mică sperăm că va fi posibil”, a declarat duminică, pentru AGERPRES, Vasile Bănescu.

De asemenea, el a spus că „toate cultele, inclusiv cel ortodox, vor depune solicitări pentru fondurile necesare în primele luni ale anului viitor, de la 1 ianuarie, până la 31 martie”.

Referindu-se la Catedralei Mântuirii Neamului, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a subliniat că „nu se stopează în nici un fel procesul de construcție”.

„Evident că este un minus această fracturare din partea statului, dar nu se stopează în nici un fel procesul de construcție al Catedralei Mântuirii Neamului Acesta continuă.”, a spus Bănescu.

Totodată, el a arătat că proiectul construirii Catedralei Mântuirii Neamului este „inclus pe lista celor 100 de obiective importante pentru finalizare în 2018”. „E anul crucial, aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire. Ori, nu poți să excluzi Biserica Ortodoxă total de vreme ce a fost un partener stabil în dialog cu statul, iar proiectul ridicării unei Catedrale este unul vechi, ce datează de la 1884. În mod normal trebuie pledat pentru finalizarea unui proiect firesc, dincolo de minusurile pe care unii spun că le are. Nu se poate întrerupe așa ceva”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.