Putin, învestit oficial cu mare pompă

update

Actorul și producătorul de film american Steven Seagal a venit la ceremonia de inaugurare a președintelui rus Vladimir Putin, relatează un corespondent TASS.

Învestirea are loc astăzi la Moscova. Aceasta este deja a cincea astfel de ceremonie pentru Vladimir Putin, care a fost ales în martie.

Potrivit Constituției, învestirea are loc la șase ani de la preluarea mandatului anterior președintelui sau în a 30-a zi după ce Comisia Electorală Centrală a anunțat rezultatele alegerilor. Toate ceremoniile lui Putin din 2000 au avut loc pe 7 mai.

Scena evenimentului va fi Marele Palat al Kremlinului (BKD), loc deja obișnuit pentru Putin. Predecesorul său Boris Elțin a preluat mandatul la Palatul Congreselor Kremlinului (din 1992 – Palatul de Stat al Kremlinului). Dar pe 6 mai 2000, în ajunul primei învestiri a lui Putin, aceste ceremonii au fost mutate oficial la BKD. Au existat propuneri pentru un eveniment în aer liber, dar acesta a fost abandonat.

De obicei, totul începe la prânz , iar durata nu este strict specificată. În 2000, a durat o jumătate de oră, iar în 2004 au făcut-o în 20 de minute – acesta este încă un record. În prezent, televiziunile de stat alocă o oră pentru eveniment.

În ciuda libertăților în timp, procedura este strict reglementată.

Soldații Regimentului Prezidențial aduc în Sala Sf. Andrei a BKD steagul de stat, steagul și însemnele Președintelui, precum și o copie specială a Constituției. Apropo, 7 mai este Ziua Regimentului Prezidenţial (prin urmare, după inaugurare, şeful statului găzduieşte parada).

O copie a legii de bază a țării și semnul prezidențial sunt plasate pe podium – pe mâna dreaptă, respectiv pe mâna stângă.

Ies președintele Curții Constituționale (CC), președinții Dumei de Stat și ai Consiliului Federației. Șeful statului ales depune jurământul: „În exercitarea atribuțiilor președintelui Federației Ruse, jur să respect și să protejez drepturile și libertățile omului și ale cetățeanului, să respect și să apăr Constituția Federației Ruse, să protejez suveranitatea și independența, securitatea și integritatea statului, pentru a servi cu credincioșie poporul.”

După aceasta, se consideră că președintele și-a preluat funcția. Judecătorul anunță acest lucru și sună imnul național.
Apoi, președintele spune câteva vorbe către poporul rus.

SUA și aproape toate statele UE vor boicota ceremonia de la Kremlin. Totuși, Franța și alte câteva state UE erau așteptate să trimită un emisar, în pofida unui apel din partea Kievului, informează Rador Radio România.

 

Timbru special

„Pe 7 mai, ziua în care Vladimir Putin preia funcția de președinte al Rusiei, Poșta rusă a introdus în circulație un timbru special.  Timbrul a fost publicat într-un tiraj de 156 de mii de exemplare. Valoarea sa nominală este de 29 de ruble.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7

31 de Comentarii

 1. Sa vezi ce chefuri si veselie va fi pe toata fauna putinofila de pe forum! S-a reales seful vostru!
  Parca-l vad ca o sa apara cu o amanta noua. Schimbi mandatul, schimbi si amanta. Pe asta poate ca o va chema Vakovnaia, ca_Kabalinova a mai avut.
  Petrecere placuta!……[Rumburak]

 2. Fără cucerirea orașului Ceasiv Yar nu are farmec.Ce lovitura de imagine era daca rușii nu se chinuiau si cucereau acea localitate.Putinencatropul dar fi împăunat.E bine că rușii sunt împiedicați,șior mai mulți orcalai, pentru care va da socoteală cândva țarul.Ar fi nostim sa cadă acolo la înscăunare și un Shadow,tacâmul ar fi complet.

 3. SUA și majoritatea țărilor UE vor boicota marți ceremonia de învestire de la Kremlin a președintelui Vladimir Putin pentru un nou mandat de șase ani. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, a declarat că SUA nu consideră alegerile din martie ca fiind „libere şi corecte, dar el este preşedintele Rusiei şi va continua să fie”

 4. DE CE UKRAINA nu alege si ea PRESEDINTE !
  Lui ZELENSKY i-a expirat programul si … daca se crede iubit si se crede democrat
  ar „da voie” la alegeri decmoratice in Ukraina !

  Daca ZELENSKY nu permite alegeri … inseamna ca I-E FRICA , llui sau celor din spatele 🙂 lui, ca
  NU V-A MAI FI RE-ALES !

  Alt motiv nu vad de ce ANTI-democratic se considera, desi ne-ales, cu termenul politic depasit, seful Ukrainei !

  DACA UKRAINA pierde ODESSA … (vezi si ELON MUSK pe thema) … TOATA VINA va cadea pe evrei
  pentru ca prea s-au dat de gol etnic in guvernul deloc etnic ukran al URKANIEI ! 🙁

  SHALOM !

 5. Macar … pana la urma evreii americani l-au inteles pe straniul MISHTEAUX
  siau retraso pe NULAND ca sa nu cada chiar atat de rau magareatza nationalist ukrana pe evrei
  dupa pierderea ODESSEI !

  ALTCEVA era daca mishteaux era crezut din timp nu talamb post-factual ! 🙁

  SHALOM !

  [Acum sincer …intre noi … crede careva ca oricine putea „ghici” ca evreii vor suferi POGROAME si ca USA va fi obligata de DEEP STATE sa dea o LEGEW specific ANTI antisemita ? 😐 Crede inca „cineva” ca oricine putea anticipa „7 octombrie” si nu dpoar atat ci si GENOCIDUL actual din GAZA inca din 7 octombrie ora 19 ? PS: 😀 EXISTA COINCIDENTE ? 😀 ]

  Fiti pe faza la ce (MAGA) urmeaza pre-programat 🙁 in 27 mai , inainte de pranz ! 🙁 )

 6. Reprezentanții EUSSR nu au fost prezenți. Asta a făcut ca locul să miroasă mult mai frumos. Duhoarea neobolșevicilor e insuportabilă.

 7. TRAIASCA VLADIMIR PUTIN !!!
  TRAIASCA MAREA RUSIE ,IN VECI NEINVINSA !!!

 8. Putin a avut ceva mai multi contracandidati decat Rutte la sefia NATO care il are doar pe Iohannis si doar de forma. La NATO e cu negocieri nu cu vot ca asa este in democratiile avansate care dupa aia se uita scarbite la Putin! Macar rusii stiu cine dictatorul lor si e intern ca noi nu stim exact cine e al nostru. Stim doar gasca aproximativ.

 9. Franta si-a trimis totusi un emisar ca sa invete arta asiatica a QR-ului in doua luntri de la fata locului, cum ar veni.
  Pe de o parte Macroleon suna trompetele razboiului, pe de alta se inscrie si in cealalta barca, deh, nu se stie niciodata. Un bun elev, ca de aia l-a si ochit Brigitte…

 10. Daca Putin vrea si e capabil sa alunge NATO la Berlin inseamna ca e persoana potrivita care conduce Rusia…..Nu i se poate cere mai mult…Alungarea NATO la Berlin inseamna asigurarea Pacii, blocarea Razboiului si recastigarea partiala a Suveranitatii multor State care azi sunt Colonii…In rest, amantele si palatele lui Putin, daca exista, preocupa pitzifelnicii cu mintea scurta, manelarii.

 11. Tov Victor Orban va fi prezent cu siguranta sa-i prezinte Putinantropuilui Antropoid felicitarile, omagiile si plecaciunile poporului maghiar.
  N-o sa-i pupe papucul, dar pantoful i-l va pupa fara indoiala……[Rumburak]

 12. „CV spune:
  07 MAI 2024 LA 11:18
  Sper sa ii cada podu azi …cadou”

  N-are cum ! (te las sa „calculezi” … de ce nu ! 😐 )

 13. Și ce s-ar mai fi înghesuit Li🌈imea & sclavetZii din UE, de era vorba de un Bețivan GlobaliZd !
  Care să-i lase să jefuiască o Colonie Eșuată cu sute de miliarde coco datorie externă … măR😜g
  ●}RoumbourQQ- L’EtatMajoriZdeZ du GardeZeZ PATRIOTiqueZ TulcenoiZeZ -RoumbourQQ{●

 14. Pe glob sunt 193 de State membre ONU…Peste 85 la suta sunt alaturi de Rusia, pentru Blocarea Dictaturii Planetare Americane…Statele NATO/ UE sunt sub Americani. Nu sunt de capul lor, nu li se poate cere sa incalce Ordinul amerucan.

 15. cacaciosii de la ” latrina3” titrau;;;” PUTIN SE DA IN SPECTACOL… FANFARONADA LUI PUTIN ” …… ma gunoaielor.. daca scoateti FORMULA 1 ADIN PROGRAM , SINGURII ” TELESPECTATORI , RAMAN MAMELE LUI GADEA SI R TUDOR , NESPALATILOR …

 16. Faraonul Putinkamosis a fost reazeat pe tron,are o problema de tranzit

 17. “ aproape toate statele UE vor boicota ceremonia de la Kremlin. Totuși, Franța și alte câteva state UE erau așteptate să trimită un emisar”
  Care state , ce nivel de reprezentare comparativ China, statele CSI, BRICS.

 18. Stau și mă întreb de ce rușii nu ataca Kiev-ul? Kiev-ul a fost leaganul poporului rus! Daca nu câștiga alegerile Putin, era ales unul mai dur!

 19. @ Elena Popa spune: „Fără cucerirea orașului Ceasiv Yar nu are farmec”. Dacă rușii cucereau Ceasi Yar atunci sigur nodul în papură era faptul că nu au cucerit Harkovul, dacă și acesta era cucerit, reproșai că nu au cucerit Odessa, apoi Kievul, apoi întreaga Ucraină, ”Ieuropa”, Terra, Universul. Ce contează faptul că rușii au ocupate aproape un sfert din suprafața Ucrainei, zona cea mai industrializată, că au distrus în foarte mare măsură infrastructura industrială, de transport, ererngetică, brava armată ucra, și multe alte „succesuri”.

 20. in astfel de situatii se fac si urari, nu? ce ii uram noi….hmmmm…imi vin in minte atat de multe urari, ca 10 minute nu m-as repeta, dar sigur nu le-ar publica Cotidianul. Domnia sa ii fie scurta (5 minute), sa i se infunde toate drumurile, sa fie judecat, sa raspunda pentru toti mortii nevinovati, sa nu aiba somn linistit, sa ii sune la ureche zgomotul propriului razboi, sa aiba parte de tot molozul, de toate exploziile, de geamurile sparte, de mainile rupte, de ranile soldatilor, de suferintele celor vii care i-au pierdut pe cei dragi,si muuulte alte urari, de nepublicat. Nici daca ar fi condamnat la 10 vieti de puscarie, nu ar putea plati de ajuns ceea ce a facut.

 21. @GHIA-plimba ursul,știi prea bine ce am vrut sa spun.Nu ești tu atât de ignorant pe cât vrei sa pari!Hai,marsh…

 22. Vladimir puțin putea să stea liniștit și vindea gas scump europenelor prosti. El se umplea de bani iar europenii de ridicol . In schimb l a mâncat undeva sa atace Ucraina care întrucâtva o luase pe drumul occidentului, adică veniseră pe acolo chinezii americanii și alte popoare. Cam cum s a întâmplat la noi după revoluție. Noul El dorado. Acuma Putin și a cam rupt dinții acolo, războiul de 3 zile mai are puțin și face 3 ani, gaze vinde in pierdere. A omorât și ceva ruși. Până la 20 de milioane câți a omorat Stalin mai are. Și Stalin e un erou acolo la ei…

 23. Urmează probabil și o nouă Constituție, cu doar două articole, ușor de ințeles pentru populație: Art.1 Președintele Putin are intotdeauna dreptate. Art.2 Daca președintele greșește, se aplică art.1.

 24. Hai sa ii zicem pe nume, dictator. Sau e acceptat sa iti omori/otravesti oponentii cand vine vorba de democrație? Asking for a friend

 25. Pacat ca la ceremonie nu a aparut carmaciul pe un cal alb, la bustul gol, sa fie de un ridicol complet… dar poate ca nu se mai gasesc nici cai sa-l suporte!

 26. Aceiasi privire pierdută la țarul înscăunat.Ceva nedefinit,o expresie specială a fetei nu se pot ignora.Sunt sigură că obsesia lui este sfârșitul lui Gaddafi,pun pariu.Priviti-l atenți pe acest criminal(nu eu am spus asta,ci CPI),observați o privire încețoșată,obsedata de ceva,n-aș vrea sa fiu in pielea lui.Obiectul cel ascuțit este pregătit.

 27. Solutia ar fi pentru Putin tratarea conform regulilor medievale: adica cel vinovat sa nu stea cativa ani inchis intr-o celula confortabila cu apa calda si televizor si apoi sa fie liber sa-si continue activitatile teroriste, ci inchis intr-o pivnita cu apa, in lanturi, dupa care, cand isi doreste moartea, sa i se indeplineasca dorinta, prin tragere in teapa.

 28. NETANYAHU cu PUTIN
  dupa CURTEA DE LA HAGA
  ->
  doi criminali de razboi ! 😐 … ce sa mai … ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.