Raluca Prună regretă că AMR cere demiterea sa

Ministrul Justiției, Raluca Prună, și-a exprimat regretul , înainte de începerea ședinței Consiliului Superior al Magistraturii, după ce Asociația Magistraților din România (AMR) a cerut demiterea sa din funcție.

„Sunt și eu membru de onoare al AMR din 2005 și am fost primită în AMR pentru merite deosebite în reformarea sistemului judiciar din România. Nu-mi face plăcere că AMR-ul, din care fac parte ca membru de onoare, cere acest lucru. Dar tot ce s-a spus despre salarizare a fost spus de domnul ministru Dragoș Pîslaru, care e responsabil de salarizare”, a declarat Prună

AMR i-a solicitat premierului eliberarea din funcție a ministrului Justiției, Raluca Prună, pe motiv că temele propuse de aceasta în dezbatere nu au legătură cu obiectivele sistemului judiciar.

AMR susţine că între Raluca Prună şi corpul de magistraţi „sunt diferenţe ireconciliabile, izvorâte, printre altele, din comportamentul adoptat de doamna ministru, care, în mod nejustificat şi, prin urmare, nepermis, transmite denaturat, nereal (de multe ori) situaţiile ce i-au fost aduse la cunoştinţă în mod documentat, deşi respectivele împrejurări nu erau/ nu sunt de natură să ridice nicio îndoiala ori să determine interpretări diferite sau contrare faţă de sensul în care au fost formulate si argumentate”.

Asociaţia Magistraţilor mai declară că, în cele aproximativ zece luni de mandat, Raluca Prună a generat, „ca rezultat al numeroaselor poziţii inacceptabile, lipsite de fundament”, o ruptură adâncă între funcţia publică ocupată şi corpul de magistraţi, dovedind, în aceste condiţii, că nu mai există niciun remediu pentru reintrarea în parametrii unei stări de normalitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.