Nu sunt din Buzău, nu mă jigniți

 ”Asta e, a venit bănățeanul de Grindeanu să facă autostradă în Moldova. Buzăul nu e în Moldova, și vă rog frumos să nu mă jigniți. Dar a venit și un buzoian care, totuși, împreună cu domnul Grindeanu și restul colegilor din Guvern am început să aducem timișorenilor ce e corect să aducem”. Marcel Ciolacu, președinte al PSD și premier al României, la Timișoara, mâine în toată țara, pe 26 aprilie 2024.

Evident, aflat în plină campanie electorală, domnul Ciolacu nu a vrut să jignească pe nimeni. Însă, așa se întâmplă atunci când vorbești toată ziua despre tot felul de subiecte, întrebat sau neîntrebat: vorbește gura fără tine, pentru că până și tu te plictisești de atâta vorbăraie goală și pleci.

Probabil că domnul Ciolacu a vrut să facă o glumă, dar nu i-a ieșit. Premierul României a făcut o glumă de genul celor pe care le face domnul Marcel de la sculărie în timp se ce se află la frizerie ori atunci când face politică la barul din dosul gării, unde se adună toți analiștii cartierului mai pe seară, atunci când încep buletinele de știri care fac inventarul accidentelor de circulație și al incendiilor, și când la rubrica de sport se vorbește despre milioanele de euro care-i fugăresc pe fotbaliștii din prima ligă de la noi pentru a-i aduce în vestiarul echipelor de top din Europa.

Partea proastă este că Marcel Ciolacu are impresia că are simțul umorului, în condițiile în care acestuia îi lipsește cu desăvârșire. Și un om fără simțul umorului are și alte lipsuri, unele care nu-l recomandă pentru a deține funcții importante.

”Perla” pe care a scos-o îl plasează pe domnul Ciolacu, domnul Marcel pentru colegii de glume nesărate, în numeroasa echipă a provincialilor care și-au găsit serviciu la București și se cred superiori celor care au rămas în provincie pentru a munci și pentru a plăti taxe și impozite ca să fie bani de salarii pentru toți provincialii ajunși la București în funcții guvernamentale.

Domnul Marcel face parte din categoria provincialilor care și-au găsit de lucru prin București care când aud că ești moldovean te întreabă dacă ești la Sușiava, de la Făltișeni, de la Botșeni sau de sub Chietrișica, după care râd de nu mai pot de glumele lor de doi lei și mai puțin de 50 de bani.

În ceea ce mă privește, m-a ferit Dumnezeu să fiu din Buzău, pentru că ar fi fost o jignire pentru mine. Nu pentru că mi-ar fi fost rușine că sunt buzoian, ci pentru că mi-ar fi fost rușine că sunt coleg de județ cu domnul Marcel de la Guvern.

 

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9
Sorin Avram 759 Articole
Author

22 de Comentarii

 1. Domnul Marcel face parte din categoria provincialilor care și-au găsit de lucru prin București care când aud că ești moldoveancă….

 2. Atât s-a putut!Pe aceștia îi avem cu acestia defilam! Ăștia ne sunt conducătorii! Mai bine de Johannis care e mut!

 3. In loc sa se supere moldovenii la aceasta magarie a unui complexat ca Ciolacu, se prefac altii ca sunt suparati. Cat despre mincinosul Grindeanu in timp de trei ani de cand este ministrul transporturilor a facut zero kilometri de autostrada in Moldova. Grija lui principala a fost sa inceapa autostrada de la Timisoara la Belgrad. Pentru bisnitarii locului probabil.

 4. Nicio rusine, Moldova a dat marile personalitati ale Romaniei: Mihaela Radulescu,Andreea Marin, Gabriela Firea…

 5. mda…, si asta-i motivul ptr care ti se spune ” rusinosul”…

 6. Sper să ne scăpăm de alogenii ăștia trădători de neam și țară din partidul comasat,ajunge cu bătăi de joc la adresa românilor,au avut ocazia să se reabiliteze in fața țării,dacă l-ar fi suspendat la timp pe șatrapul și impostorul werner, așa chiar nu văd ce-ar mai putea să aducă în bine aceasta coaliție monstruoasă

 7. Dorinţa.
  Departe-aş vrea de-aici să vii,
  În alte lumi senine,
  În dimineaţa de Florii
  Să mă cunun cu tine.
  Să ne-aşezăm în sat la noi,
  S-avem în deal o casă,
  Să fiu cel mai cuminte-n sat,
  Şi tu, cea mai frumoasă.
  Să vie şi mama la noi,
  Că-i necăjită tare,
  Să aibă tihn-un an ori doi,
  Ori cât pământ mai are.
  Acolo să trăim în munţi
  De cât trai avem parte,
  Sătenii seara să-i adun
  Şi să le spun din carte:.
  Că sunt de neam împărătesc,
  Din ţara-ndepărtată,
  Că tot pământul rotogol
  Era al lor odată..
  Şi că azi oamenii-nvăţaţi
  Aşteaptă să se nască
  Un tânăr crai coborâtor
  Din legea românească.
  Copiii noştri să-i înveţi
  Tu: Crezul.. Născătoarea..
  S-ajung să-i văd cântând pe toţi
  În strană, sărbătoarea.
  Atunce, împăcat cu rostul
  Acestei lumi deşerte,
  Să mor, să-mi zică satu-ntreg
  Un: „Dumnezeu să-l ierte! „.
  Iar popii nostru-ntâmplător
  Vreun oaspe-atunci să-i vie;
  „Pe cine-ngropi, părinte, azi? ”
  „Pe-un om de omenie!.. ”
  Octavian Goga

 8. @angel: Lasă că au dat Ardealul și Banatul mari caractere: Rareș Bogdan, Cioloș, Klaus, Kovesi, Coldea, Maior, Hellvig, Barna, Grindeanu, Dâncu, Ioan Rus etc.etc.

 9. A vrut sa se dea bine cu unii timisoreni, nu putini, care ii ocarasc mereu pe moldoveni, crezandu-se superiori (desi nu sunt). Oricum, in orice alta tara, o astfel de asa-zisa gluma era suficienta ca sa isi piarda pozitia de premier. Daca s-ar fi legat, prin absurd, de oricine altcineva, ar fi iesit mare scandal, asa, pt ca e despre moldoveni, ne prefacem ca e o gluma proasta. Despre altii ar fi fost discriminare si jigniri la cel mai inalt nivel. Rusine !

 10. Vă mulțumim pentru voturile acordate timp de 30 și ceva de ani ,de fapt a-ți votat cima roșie a cărei lider v-a spus adevărul îi este rușine cu moldovenii ăia ai lui Pinalti,a lui Buzatu …

 11. Premierul guvernului cio-ciu, care nu știe sau n-are de unde să știe, categoric jignește,. Și poate pe drept, știind performanțele celora cu origini de Buzău,.aleși după ochii albaștrii.

 12. Bravo voxi. Numai cozi de topor unu și unul. Și câți mai sunt. Dar idioți sunt mai multi și peste tot . Ăștia din Ardeal au avut noroc cu nucleul instalat în servicii. Asta i-a propulsat pe ei. Acolo e buba . Serviciile. Faci curat acolo ,e bine . Nu faci curat ,Romania o să pună a gunoi.

 13. Asa alegatori, asa alesi. De asta ne conduc toti hotii, mafiotii, incompetentii si coruptii.

 14. ce aveti cu pm intusabililor este din casta brahmanilor indienii au talent

 15. Și te-ai gândit să înjuri toti buzoienii că răspuns la ce a zis Ciolacu?Am vesti proaste pentru tine: ești la fel de prost că ăla pe care vrei să îl înjuri de fapt.Sictir.

 16. Mai bine , vorba lui Petrov -”pe calea aerului” / Piste de decolare la Ciorogârla , la Tăndărei, la asta te găndești când te uiți la ei . După ”Bombonel am zis c-o trece ”trendul cu Romînia cu ”â din ” i , dar de unde . Se ”scremu OAcademia după ”Loviluție să-l bage pe  din A în loc de Î din I în toate cuvintele , nu numai în ”român – România și ce să vezi ? Atât în Uie căt și pt. cei cu ceva clase mai mult decât trenul , ”ROMINIA – Studiu de fezabilitate prin PeNeRere ? .

 17. Trebuie sa fie o confuzie.
  Marcel este gradinar 1.
  Hayssam este gradinar 2.
  Deci nu Moldova.
  (Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Reeee.) – 2
  Roshamunna Kurralla Kosam Washington Vadilesaanu
  (Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Reeee.) – 2
  Airbus Ekki Ekki Rothe Putti, Erra Bus Meeda Naku Moje Putti
  Errakota Cherinanu Cherinaaka Edhuruchusina
  Evarikosam?
  Bodi Muthi Mudhulante Bore Kotti, Kora Mesa Kuragala Arapatti
  Bangalore Kellinanu, Mangalore Kellinanu
  Bihar Kellinanu, Jaipur Kellinanu
  Raayalori Seemakochi Set Ayyanu
  Ohoo. Marikkada Kurrollu Emchesaaru?
  Kadapa Bombu Kaanultho Esi, Kanne Kompa Pelchesaaru
  Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Reeee
  Veta Kathi Ontlone Dhoosi, Siggu Guthi Thenchesaaru
  Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Reeee

  Idigo Thella Pilla Idhianta Sare Gani Asalu E Ringa Ringa Golenti?
  Asalukemo Na Sontha Peru, Andreona Swartzringa
  Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Reeee
  Palakaleka Eelettinaaru Mudhu Peru Ringa Ringa
  Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Reeee
  Jeans Tesi Kattnaru Voni Langa Papdi Hair Petinaru Savaram Baga
  Raaya Laga Unna Nanu Rangasani Chesinaruga
  English Marchinaru Etakaranga Inti Enakkochinaru Emakaranga
  Vonti Loni Water Antha Chamata Laga Pindinaaru
  Vompu Lonu Atharantha Aviralle Peelchinaru
  Vompi Vonti Sompulanni Taagesaru
  Aibaboi Tagesara? Inkemchesaru?
  Puttu Machala Lekketesaru, Leni Machanu Puttincharu
  Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Reeee
  Unna Kolathalu Marchesinaru, Rani Madathalu Rappinchaaru
  Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Ringa Reeee

 18. Deci care sa mai ia da sponsorul meu Dl Presedinte Ciolacu are da a face cu noul meu cordac pesede, Hrebnciuc Jr sa muara mama la toti fatalaii care ma ataca ca ma contrazic singura ca m-am sucit si ca sunt o scorbura pesedista.
  Bey eu sunt celebra bey fatalailor, m-m realizat fix prin fortele mele ecsact ca cea mai bune pretena a mea Mihaela Tiganu Radulescu Chisu Banica Svartenbec Baubaugartner de Monacu si Muntele Carlo bey fatalailor!
  Sa traiesc bine ca femeie absolut independenta!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.