Nadal și-a luat revanșa. S-a calificat în turul 3 la Madrid

În ciuda numeroaselor probleme fizice, Rafael Nadal a obţinut victoria în faţa australianului Alex de Minaur, nr.11 mondial, calificându-se în optimile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.877.020 de euro.

Nadal s-a impus în două seturi, 7-6 (8/6), 6-3, după 2h 04 min. în turul secund al competiţiei madrilene.

Săptămâna trecută, după o nouă revenire în competiţie după mai multe impasuri, Nadal a cedat în faţa aceluiaşi De Minaur (7-5, 6-1) în turul secund la Barcelona.

Jucătorul spaniol cu 22 de titluri de Mare Şlem nu mai învinsese un jucător din top 20 din noiembrie 2022 (Casper Ruud).

„Am reuşit să-mi menţin un nivel fizic şi un nivel de joc corect timp de două ore. Corpul meu a ţinut bine. Este foarte important pentru mine. Acum să vedem în ce stare mă trezesc mâine (duminică)”, a spus Rafa Nadal, care lasă să planeze incertitudinea în privinţa unei participări la turneul de la Roland Garros (26 mai-9 iunie), competiţie pe care a câştigat-o de 14 ori în cariera sa.

Tribunele au scandat „Raaafa, Raaafa”, iar în primele rânduri s-au aflat regele Felipe şi legendarul fotbalist Zinedine Zidane.

„Nadal face parte din istoria universală a sportului”, a lansat speaker-ul stadionului la microfon.

În optimile de finală, Nadal va juca contra argentinianului Pedro Cachin (91 ATP), care a trecut în runda secundă de americanul Frances Tiafoe (cap de serie nr.20) cu 7-6 (7/1), 3-6, 6-4.

Pe arena „Manolo Santana”, numele mari,  Regele Felipe VI, Zinedine Zidane sau Vinicus.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.